Sunday 5 October 2008

5. Oktobar ...


Da, Peti Oktobar po osmi put.
Dokle smo stigli?

B92: Većina lidera nekadašnjeg DOS-a danas je van javnog ili političkog života ...
Radio Beograd, povodom 5/10 intervjuiše perjanicu SPS-a, pardon predsednicu parlamenta, koja kaže ovim povodom da je sadašnja Vlada dokaz nacionalnog pomirenja ...
... da dodam: Pomirenja vrhuški/elita starog i novog režima, socijalista i demokrata.
Šta god da su radili posle, pored pomenutog demokratskog salto mortale, na žalost postoktobarske vlasti moraju da uvek imaju na umu ove ljude, za koje Vladan Batić opravdano tvrdi da su streljani:

Zoran Đinđić
Dragan Jakovljević
Dražen Milovanović

Nemali jer broj onih koji i dalje očekuju Šesti oktobar.

A Negotin?
Pa, posle 5/10 na vlasti su u Negotinu konstantno isti - svi ponikli iz postoktobarskog DSS-a negotinskog. Prvo su iz stranke isterali sve stare članove (od '92) pa su se pretovarili kadrovima po principu copy/paste. Prvo u stranku a onda po firmama.
Posle poslednjeg pomirenja više nije ni bitno gde su takvi bili pre dvehiljadite. Ali, šta su potom radili - to mora da bude vodilja svakog birača u Negotinu.
Ko? Pa oni: Tetka Rada, Puljecko, Drtića, Ročulj, Gune, kamara doktora (ko će sve da ih nabraja) i čitava bulumenta njihovih satelita. Naravno i Mirko Maximović, za koga mi je donekle i žao jer je od svih napred pomenutih jedini bio pravi predoktobarac, a eto u šta se sada pretvori. Pokušao je da bude previše pragmatičan, ali mu niko nije rekao da se to ne može ukoliko nisi član DS ...
Mada, ni svi uključeni u taj nesretni negotinski DOS nisu se baš pretrgli da nešto promene, makar u onih 6 meseci dok su bili na vlasti 2001. i delom 2005. godine.
Eto, mene grize savest ako sam nešto mogao a nisam uradio. Ne posipam se pepelom, grejem se na struju, pardon Komunal.

U Negotinu postoji izreka da je 2000. godine posle Petog oktobra došao Četvrti.
I dalje živimo u rikverc.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...