Friday 24 October 2008

Otčepljenje bloga i teorija zavere


Daje se na znanje:

Današnji zastoj (čitaj: nemoguće pristupiti) u radu bloga "Građanski Krug" nije prouzrokovala nijedna od interesnih grupa u Skupštini opštine Negotin.

Radi se o nečijoj aljkavosti kod administratora nadležnih za održavanje servisa Blogger.com koji očigledno nešto "prčkaju" poslednjih par dana a nikoga zvanično ne obaveštavaju ni o čemu. Na raznim forumima ali i na samom Blogger Help-u, vrvi od uzbune blogera kojima su postovi nedostupni, ili je nemoguće kometarisanje, ili nestaju slike, ili neko može a neko ne da otvori određeni blog ... i još desetine problema. Zvanično, niko sa Google-a ne odgovara na pitanja već sami blogoraši razmenjuju muku i pokušavaju da se nekako snađu.
Navodno, menjaju forme za comments, pa eto ima malo problema ...
U toku dana je bilo moguće pristupiti blogu GK samo par puta na po nekoliko minuta, i to je sve. Vrlo duhovito.
Trenutno, počev od 21:25 blog je ponovo kompletno dostupan.
Nadam se da neće biti daljih ometanja pristupa ovim stranicama.
btw Da ne bude posle kukuleleodošemistranice arhivirao sam svaki post uključujući i komentare, zlu ne trebalo. A ako ovi na Bloggeru nastave da izvode besne gliste, moraću da promenim server.
More, sumnjivo je tu meni nešto ...
p.s.
Kad sam već kog blogorovanja, pozivam sve one koji imaju svoj blog a definisali su (kroz profil) Negotin kao mesto odakle su, da pokušamo da organizujemo neki naš lokalni BlogKon (skup) i proširimo priču. Možemo i da pozovemo Zorana Stankovića iz Bora (jedan od organizatora nedavno održanog međunarodnog BlogOpen-a) da nam gostuje i pripomogne sa stručne strane.
Do sada sam uočio nekih petnaestak Negotinaca blogera, mada ih samo par ima zaista aktivne blogove koji se redovno ažuriraju.
Daj šta daš, kada nema drugo. Hajde javljajte se da napravimo nešto.
Ne boli i ne košta.

3 comments:

Anonymous said...

E dobro da nisu interesni prouzrokovali,cudo jedno.

Radmilo Kračunović said...

Nemaju vremena za tamo neke zamlate što pišu gluposti i klevete. Trenutno su zauzeti brojanjem para koje su uštedeli tako što su rasterali sve postojeće i potencijalne donatore i investitore koji bi da posluju u Negotinu.
Ovo ovde je ionako stecište obične raje i životnih luzera, a pravi ljudi pišu "pitanja predsednici" na opštinskom sajtu. Tamo ionako sve vrvi od konstruktivnosti ... zato Ona i ne odgovara na pitanja. Već su odgovorena.

Peščanik said...

Vala bas.
Vidim i do sada sve pametno ulagala.Procene nula.
Nego... investitori postavljaju pametne uslove, a to ne valja. Ko sme nju da baci u drugi plan ovakav ili onakav.

To je izgubljen slucaj.
Nekada se pitam ima li smisla trositi raci.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...