Tuesday 30 December 2008

Negotinski Fokus br.6 (XII/2005 - I/2006)

Nova Godina? Šta opet ... pa dokle bre to više?!
Zar nije bila prošle godine, i pretprošle i tako to?
...
I 2005. je bila Nova Godina. Svašta se tada pisalo po novinama, bilbordima, političkim i komercijalnima lecima, biltenima.
Da li se nešto promenilo od tada, za ove tri godine? Procenite sami.
I dalje su tu holesteroli, podočnjaci, svetleća crevca u još većem broju, petarde na megatone, čuvene muzičke čestitke sa onom horor zavijajućom verzijom Jingle Bells zaskaču na svakom ćošku, taština & vatromet, odbornici ... eh, ti odbornici. Siroti oni - poneki se od njih i zameni, ali ćud, ta pusta ćud - ni za dlaku.
A što tek vreme (neumitno) teče, čudo jedno. Kakvi su možganji u našoj opštini na vlasti, ne bi me čudilo da i na vreme stave neku protočnu turbinu pa da i od toga prave struju, sada kada su već ukrotili kompletnu ružu vetrova - što se i vidi iz osmouganog murala od štampanog betona, baš pod prozorom Rezidencije.
Kao što smo već rekli, GSS više ne postoji. LDP Negotinski - pa kak'i su, na isto im izađe.
Prosto je neverovatno da za ove tri godine još niko od "političara" u ovom gradu nije ni ukapirao niti ukopirao ono što je bila suština ideje Zorana Đinđića! Ništa. Nothing. Nichts. Náda. Ni-mic. Ничево.
Zato su one PSP, opisane na drugoj strani ovog Fokusa, i dalje aktuelne - čini se još i više nego pre tri godine. Čukčuk Stana je izgleda uspela da ih stavi sve pod vazalstvo pa se sad češu gde ih ne svrbi, a i dalje uporno nemaju pojma zašto.
Jedino je cifra razbojnika spala sa 70 na 45, ali su im zato povećane dnevnice po sednici SO, pa im izađe na isto po džepu građana, tj. budžetu.
Možda bi bili korisniji kada bi uzeli novootkrivene plastične lopate i počistili sav sneg sa Trga Nebeske Vlasti u centru - za iste pare. Oni bi svoje dnevnice sigurno dobili, za razliku od komunalaca koji platu nisu duže od mesec dana. Dobro, dobili su pretnju da svakom ko štrajkuje van svog radnog mesta za Novu Godinu, ispod bunar-jelke, sleduje poklon-čestitka u vidu krivične prijave "jer je štrajk politički". Da, za pare, a pošto su u Srbiji politika i pare poistovećeni, onda i ne čudi Gerovkina poslanica Komunalcima.
Kada sam već to spomenuo, da kažem i ovo:
Kada je 2004. godine dignut štrajk povodom preterano dobrog menadžerisanja Ace Ilića u JKP, Puljec (tada predsednik Opštine) je sindikalcima rekao da je "štrajk politički i uperen protiv njega, a u korist Radmile Gerov". Ona ga je dobila na izborima, između ostalog i zbog toga.
Sluti li ova ponovljena matrica ponašanja na nešto?
Ne toliko na Njen pad, koliko na - isto. Iz istog legla, iz iste raspameti.
Možda za ovaj doček Radmila Gerov, predsednica opštine Negotin, uz orkestriranu pratnju nešto na dočeku i otpeva, onako gromoglasno i gromostasno - sa maskirane bine. Što da ne, ionako bi već mogli posle četiri godine vladavine slobodno da je proglasimo za "najveću rokenrol prevaru posle Sex Pistolsa". Ali, samo da ne peva "God save the queen", da je ne ponese gradivo ...
Predlažem joj da u ponoć otpeva, zajedno sa svojima, novu bećarsku himnu opštine Negotin:

RASLO MI JE BUNAR-DRVO



No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...