Sunday 1 March 2009

Otisak Nedelje - 01.03.2009.

Ove nedelje izuzetak:
Predlažem svim čitaocima bloga Građanski Krug da sami napišu (u komentaru) predloge za Otisak nedelje. Što da ne, mnogi od Vas zaista imaju dosta toga da kažu - samo napred, blog je Vaš. Verujem da ima puno tema o kojima bi mogli da pišete i o kojima bi mogli da razgovaramo na ovim stranicama.
Pišite o onome što je na Vas ostavilo pečat vremena u kome živimo, gde god da se trenutno nalazite. Pardon - Otisak vremena.
Plus, imam dobranih 37°3 razloga za ovu ponudu ...
... za malo pa k'o Betty Blue.
***
p.s.
Ne, ne - nisam bolan zbog toga što Zvezda juče nije pobedila ili što suci nisu priznali Partizanu regularan gol (pošteno, priznajem). Čak mi je i drago što ovoga puta nije bilo kolaterale na tribinama i oko stadiona.
Rednja, što bi reklo biračko telo.

12 comments:

Nitogen said...

Forum prestao sa radom,eto predloga.Ne ulazim u razloge prestanka rada,ali znam da je mnogima laknulo.Evo sad vidim da i sajt opstine nije u funkciji.Nadam se ipak da je ovo sa Forumom samo privremeno ukidanje prava na slobodu izrazavanja.

Anonymous said...

Bitno je iz razloga jer javno iznošenje različtitih mišljenja jedan od ključnih elemenata demokratije.
A ovde se to ili krši ili briše.

Pescanik

Anonymous said...

Kao i obično, neko opet brlja i petlja oko sajta opštine. Ali, sajt je nedostupan od pre nekoliko sati a forum je neaktivan više od dva dana i to (moguće) nema direktne veze sa samim sajtom. O da, može se uvak naći opravdanje i takav razlog, poput onog čuvenog: ne stavljajte slike da ne zaglavite bazu ...
ha ha ha, nasmijah se grdno
Bilo je isuviše najava da će nešto slično da se desi po useljenju Bosančerosa u stan u Pikijevoj i kancelariju u Centru.
Najozbiljnije razmišljam o startovanju Građanskog Foruma, ako je to lakše od blogjoba (...)
E zato ćemo da pišemo o tome, dosta je bilo spavanja i Fervexa!

Anonymous said...

Dobra ideja Lale...
Ko vise veruje njihovim razlozima....
Jedini nacin da se veruje je taj da sve vrate u prvobitno stanje...
Pa ni tada....

Pescanik

Radmilo Kračunović said...

Da, ali ko pa više zna šta je "prvobitno stanje":
Da li su to svi, doslovce identični postovi svih forumaša? Pa ko to još može da zna ili da proveri - kada je apsolutno jasno da administrator može da čita privatne poruke (PM) koje neobjašnjivo dugo putuju za razliku od samih postova na forumu. Na samo da mogu da ih čitaju već, tvrdim, mogu i da ih menjaju (kao i same postove - "prilikom ažuriranja baze ili redizajniranja sajta"), pa i obrišu tom prilikom uz obavezno "izvinite, error prilikom slanja poruke, molimo pošaljite ponovo" - a tekst blanko, pa kao (štaćeš) hajde da otkucam ponovo ko zna šta se sve može da desi, internet je to, pogubilo se negde ...
Ajdebre!
Možda je cela frka i preuveličana, ali kada znamo o kome se radi nije zgoreg imati za leđima nešto čvršćeg, armiranog materijala. Zlu ne trebalo.
A treba, izgleda - sve više.
Jer je, izgleda - sve gušće. Nekome.

Anonymous said...

Aham...
Prosto koliko da sterilishu forumashe, ili je to ne prihvatanje kritike bogom datih od strane neutralnih(politicki neopredeljenih) gradjana koji zele bolje sutra sebi i gradu, istih ti gradjana koji ne gledaju groz ruzicaste nacare verujuci slepo u sudbinu kroz talog u dno solje trazeci neki znak da ce im zivot biti potpun samo donacijama i setnjom stampanim betonom..a da..i kasinom u centru grada za razvoj omladine....
Moze ali malo mnje...kako se to popularno kaze..

Pescanik

Radmilo Kračunović said...

Pa i sam forum je ponešto zaribao poslednjih nedelja, naročito od kako su ubacili provokatora koji "jednu ruku ljubi a drugu ujeda". Ima i onaj drugi fazon sa pokojnim Žoržom, ali mnogo je bezobrazan.
U stvari, svima (i meni!) je izgleda preko glave da u usta stavljamo takve gadove i smradove, ogavne likove koji ne zavređuju čak ni da im face odštampaju na omotu otrova za bubašvabe ili pacove.
Pa život ima mnogo lepših stvari od podbulih predsednica koje kriju podočnjake "majagojković" ramom za đozluke, izbornih komisija i sudova koji znaju sve samo ne zakone, odbornika kojima je glava više u šinobusu nego u skupštini ... i naravno & posebno raznoraznih savetnika, zamenika i pomoćnika za ubijanje naroda u pojam.
Znaju oni dobro da stav mogu ljudima teško da promene, još teže da kupe. E zato je najlakše da onemoguće da bude izrečen. Naročito kada imaju pozadinsko sadejstvo sa Dejanom Grujićem koji ne sme da talasa - Radmila neće da mu da pare, a Ljubiša ne dozvoljava da pusti na TVK nekog ko je protiv Radmile ali da je drugačiji, kamo li još i bolji.
Ko je to bolji? Evo npr. 800 vlasnika stanova koji se greju u Borskoj, ili svi kojima se ne iznosi smeće redovno, ili svi koje su zjbali u opštini za neku sasvim normalnu i običnu državnu uslugu.
Ili, svi koji sada ne mogu da "pitaju predsednika" ili lokalne funkcionere - bilo šta.
Oni koji su polomili noge po ledu ili ih je ujela neka džukela - broj nogu po izboru.
Oni koji su zbog dosadašnjih velikih uspeha ostali bez posla, a naročito oni koji će zbog narednih evrointegracionih projekata tek da dođu u tu situaciju.
lele ...

Anonymous said...

Ima.... naravno da ima mnogo lepsih stvari, boljeg i lepsheg zivota....
Dok oni ukapiraju sa podocnjacima ili bez njih, da je dobro za njih tu gde su jer i za to nisu...mnogi ce progledati da im je na zdravlje.
Po tvojim recima treba njima dobro poducavanje u nekom od centara za kreativnu kominikaciju...
Ali dobro....

Pescanik

Radmilo Kračunović said...

More, njima treba neki Centar za kreativno odvikavanje od vlasti.
Po mogućnosti, onaj u kome interno primenjuju šerijatske zakone.
Pa da vidimo posle ko bi uopšte imao ruke, a ne crvene rukavice. Ili, ne daj Bože, parafinske.

Anonymous said...

Moze i to....kada ruke pocrvene znak je da gubiš od prevelikog izlaganja "šamarima" od strane boljeg protivnika.

Pescanik

RainDog said...

Naravno da vam treba nezavisan forum, meni je od početka bilo budalasto da onakav forum bude pod šapom opštinskih vlasti.
Ako treba pomoć, imaš moj mail.

Radmilo Kračunović said...

Care, već ti se zahvaljujemo.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...