Sunday 8 March 2009

Otisak Nedelje - 08.03.2009.

Vraćamo se na staru šemu, da ne eksperimentišemo dalje.

Predlog #1 - Pitam se, pitam se ...

Stvarno, baš se pitam šta se to u ovoj zemlji desilo da se od nekadašnjeg izbornog slogana "Narod da se pita" (više se i ne sećam čijeg, mora da je neki patriotizam) stiglo do Vlade koju predvodi DS i koja ne sme više ništa da radi a da prvo ne pita "tradicionalne verske zajednice" kada hoće da se folira, a samo SPC kada hoće da se još više folira.
Pitam se i šta li su predstavnici ostalih šest TVZ imali na umu kada su za zajedničkog pregovarača (?) ovlastili predstavnika SPC, Irineja (Bulovića). A šta je pa falilo Amfilohiju Ristu (Radoviću), ili bilo kom drugom čija prezimena stalno pišu u zagradi? Ionako svi znamo kako i o čemu presvijetli velikodostojnici umeju da pregovaraju. Dobro da se nisu dosetili prepodobnog Žarka (Gavrilovića), dokazanog stručnjaka za krštenje GLBT aktivista bezbol palicom. Kod njega nema da boli.
Sve mi to miriše na proverenu lakoćemo taktiku, ako prođe - super svima, ako ne prođe - krivi su oni koji su pregovarali, ne bi to kod nas da smo mi ... kojim slučajem.
Dakle, derpe neće proći, to nam Budala (Čačanska) poručuje uz napomenu da "ono što nije prirodno u Srbiji, tu nema šta ni da traži". Ritali se Koraći, Čede, neke ženturače i ostali koliko hoće, svi mi ionako znamo da su to sve izdajnici ... srBskoga tradicionalizma, tj. gluposti. Veljo, glavu uza zid in pamet v buljo, ti dobro znaš da si slabiji "svirac" i od Bogoljuba (Karića) i od Mlađana (Dinkića).
A prijatelj Rasim (Ljajić), šta pa on ima u to da se meša kada je ministar? Ne znam, ali zaista opominjujuće zvuči njegov odgovor
novinarima u vezi toga da li će dovesti u pitanje svoju poziciju u Vladi, ukoliko verske zajednice budu uspele da izvrše pritisak i zaista izmene suštinu zakona: "Ne mogu da poverujem da će to biti ishod. Iskreno se nadam da drugi članovi Vlade neće to dozvoliti i da će se usprotiviti nameri premijera“.
Premijer?! Bre ljudi, meni taj Braćevac sve više počinje da liči na Kumrovec, kada se uzme u obzir sve veća količina pameti koja odatle isijava.

Predlog #2 - Patriotsko cinkarenje

Taman se stišala bura oko aktiviste vojne obaveštajne službe, poznatijeg pod tajnim imenom "student Miladin (Kovačević)", kad ono ispade da je najveći junak civilne obaveštajne službe bio američki špijun, zmija u nedrima patriotskim, cinkaroš veći od Rada (Bulatovića) - codename: "laptop gift to CIA"!
Kujbreto?!!!
Pa, bata Joca (Stanišić), bata Šurdo. Šta, nisi znao?
Da li je moguće?!!! Čovek koji je spasio Slobov obraz pred zajedničkim gazdama? Onaj što je izvuko uši prepodobnom Radovanu (Karadžiću) i doveo doma 150 pripadnika "plavih šljamova" sa Pala, gde ih je potonji Dragan (Dabić) držao po oborima ili vezane za "infrastrukturne objekte od krucijalnog značaja za Republiku SrBsku"?
On izdade stvar?!!! Lele, a šta ako propeva još više!! Sad mi je tek jasan onaj razmak ...
Dakle, ispade da ima i većih izdajnika od Đinđića, Vuka, Mićuna, Vesne, Čanka, Čede i horde ostalih hijena i pacova iz veličanstvenog govora u Bijelom Polju.
Ne mogu da verujem ...
Pa jesam li ti lepo rekao, Đuro (Čvoroviću) brate, da je to sve sam go izdajnik do izdajnika! Ma Drug (Visarionovič) je bio sve vreme u pravu: CIA, Danice, CIA - upropastili su pola sveta. Metak u čelo, eto to bi ja njima, po kratkom postupku! A sad, 'ajdmo u podrum da malo premeštamo ugalj. Dakle, Orao je ipak pao. Soko ne dolazi ... više.

Predlog #3 - Pomana

Za neki dan biće i pomana pod lipom požarevačkom. Član €vrointegracijske Vlade već je nahvalio onog Sandučnika, jer za njegova života toliko beše dobro da je sve pucalo od dobrote.
Ove slike su iz Guče. Ne znam da li će Seljimir (Ilić-Lenjin) biti na pomani, pa da onako domaćinski i tradicionalno, kako priliči normalnim običajima za ove prostore, odlije malo a zvekne mnogo.
Ne plači Veljo, brate! Će se vrati On, će vidiš. Pazi šta ti ja kažem. Ajdsad, se čuknemo pa za pokoj duše - ŽIVELI!

Predlog #4 - Liga s rozi

Ne mogu da verujem: malo li je što Zvezda pobedi Napredak u Beogradu, nego što tek Partizan razori Javor u sred Ivanjice!!!
Istorijske pobede, nema šta.

Predlog #5 - Mađioničari

Prošle nedelje su sajt opštine Negotin i Negotinski Forum nestali sa interneta. Pa se potom pojavili. Kakav trik, dostojan najvećih tranzicionih magova, poput Mlađana (Dinkića) ili Radovana (Jelašića). Ejbre, malo li je: ne može svako da teleportuje Negotin iz Jugoslavije (.yu) u Srbiju (.rs), tek tako. Ni Baneta (Borskog) u Negotin. Niti sebe u Austriju.
Ima bre da se zna koj je Gazda(rica) u ovaj grad!

Predlog #6 - 8. mart

O današnjem Danu sve je rečeno, i napisano.
Zaista, nemoguće je živeti bez Vas.
***
Sutra je 9. mart.

2 comments:

Peščanik said...

....Pa da...
Zasto bi Dejvid Koperfild ostao bez posla da je clan Negotinskog opstinskog veca?
– Zbog loših trikova.

Glas br 5

Natprirodno bice naklonjeno ljudima, nije sigurno ili ti vila.

RainDog said...

Moj glas Amfilohiju i Pahomiju, pa neka dele.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...