Sunday 29 March 2009

Otisak Nedelje - 29.03.2009.

Hm, ni traga ni glasa. Samo ćutu i pratu ...

Predlog #1 - (Inter)n@cion@ln@ Geogr@fij@


Da je internet čudo jedno, to svi znamo. Da je glupost univerzalna i globalna, a ne samo lokalna - pa i to znamo. Evo još jednog priloga za Atlas Idiotizma.
Niti je Kosovo deo Makedonije, nit' ga Srbija baš nešto poseduje (OK, ovo drugo je uslovno ispravno, YUSCII kódna stranica 1244). Sve u sklopu priče da na tom istom NeoCounteru ne možete da vidite onog ko vam čita blog ukoliko je iz Negotina. Prijavljuje uvek Beograd, provereno.
Živela decentralizacija interneta!
Dole unitarističke IP adrese lokalnih telefonskih centrala!
p.s.
Ono sa Ng/Bg se ne dešava ukoliko ste iz Bora, Zaječara, Kladova, Knjaževca, Boljevca ...

Predlog #2 - Su(o)čeljavanje

Beše i drugo poluvreme lokalne borbe bikova, poznatije i kao TV emisija "Sučeljavanje". Ovog puta gosti su bili predstavnici vanparlamentarne opozicije, izuzev krajnje levice. Mislim na onog sa leve strane ekrana, fraćeta drMileta Vlaškog.
Pomenuti fraće/bata drMile Vlaški, malo se branio jer eto, kao, predstavnik jedne nacionalne manjine a čini većinu koalicionoj vlasti u kojoj su radikali. Uspeo da na kraju emisije pozove sve na veselje Vlaške Demokratske Stranke 11. aprila ... Inače u nas, ako niste znali, postoje vlaški DS (VDS) ali i vlaški DSS (VDSS), pa vi sad vidite dokle smo stigli. Do njega beše Čiča-Mića Jović, nekada savezni poslanik demokrata a danas tumač stavova lokalnog LDP-a, ukoliko ih ima. Sledeći je Budimir Karađorđević (može i Jugović, ali nikako Obrenović - n i k a k o), ustavni monarhista i vanredni predavač na Univerzitetu Čačak, predmet: Propast liberalnog kapitalizma. Htedoh reći, predstavnik NS.
Desnu polutku studija započe Vlada Vukovac, istureno novo lice negotinskog SPO. Do njega vedeta: Boško Ničić, Knez Timočki. Predstavnik samog sebe, pardon sopstvene partije. Po poreklu Negotinac, po rođenju Boranin, po opredeljenju Timočanin. Himera neka, šta li je već. Održa čovek poprilično sadržajno predavanje i prisutnima ali i onima kojima plaćaju da troše telefonske impulse u ovakvim prilikama. Predavanje na temu cvećki, muškatli, klizališta&skijališta u centru Zaječara, Milošević ga 'apsio jer beše neka pljačka banke u kojoj je radio, što vooooolim Krajinu i slične finese. Svaki put kada je spomenuo lokalnu vlast u Negotinu - moralo je da boli. Hajde njih, i treba, ali što tek to boli Negotince ... Poslednji sa desne strane beše drTića Esteta, frontmen lokalne ekipe stručnjaka iz G17pljusminus. Jedan od povećih obožavalaca lika i dela Čučuk-Stane Negotinske, ali sa merom i sa distance. Baš po "peesu" estetike i anestetike.
Na stranu sva zajebancija na tuđ račun, ali ovoga puta je situacija bila daleko smirenija i kulturnija od one iz prethodne. Prisutni gosti su međusobno uvažavali jedni druge, obrazlažući stavove svojih stranaka na koncizan i konkretan način. Jedino što su svako pitanje u vezi lokalne vlasti kometarisali počinjući sa "nije u redu govoriti o onome ko nije prisutan". A pričalo se baš o takvima koji kao da nisu prisutni na ovoj, nego izgleda na nekoj drugoj planeti (kako su navikli da se ponašaju).
Ocena ove emisije? Pa, kako god da ih okreneš ispadoše bolji od onih parlamentarnih ...

Predlog #3 - Earth Day ... Fiat Lux!

U subotu 28. marta nije bio dan Miloševićevog ustava, kad je Srbija iz tri dela opet postala cela ... do '99-te. Ne ponovilo se. Ali, bio je Dan planete Zemlje, i u okviru toga akcija gašenja po jedne sijalice širom Sveta, kao opomena da se prekrdašilo sa rasipanjem energije i zagađivanjem jedine nam Planete koju imamo. Sve je to u redu, ali atmosferu ne zagađuju sijalice, osim onima koji bi da gledaju zvezde profesionalno - astronomima. Doduše, i oko toga možemo da se dogovorimo, samo svratite malo do Negotina i Čubarskih vinograda pa ćete da vidite zvezde u po bela dana, naročito ako ste Skandinavac. Mislim, zbog blizine polarnog kruga i Severnjače, daleko bilo da ima neke veze sa parama ili batinama.
Zar im nije bilo bolje (organizatorima) da pokušaju da zaustave sav saobraćaj vozilima na fosilna goriva? Makar na minut, a imalo bi veći efekat nego gašenje sijalica na sat. Ovako, šta je trebalo da pomisle pilići u inkubatorima, kada su im pogasili kvočke-sijalice: "Došla Gerovka da otvara biznis-inkubatore, sada ćemo svi u mućkove?!" A oni supporteri koji su bili na ulici, da li je trebalo da trče kući da gase, ili su smeli da uđu u prvu prodavnicu ili tuđi stan i kliknu?
Dobro bre, to ja-cinik, samo onako pitam.
O političkom otpadu niko ni reči. Kao, još nisu utvrdili nivo zagađenja.
Šta bi sa onim čuvenim:
Neka bude svetlo,
i bi Svetlo (fiat Lux)
?
Plus, deder da vidim ko bi od ekoterorista smeo da stanarima Borske u Negotinu ponudi gašenje struje, u sred grejne sezone ...

Predlog #4 -
Pomrčina

U sklopu pomenutog zamračenja, ali i sveopšte vladajuće Pomrčine Negotinske, održa se i prva tradicionalna Krajinska Noć, u petak 27. marta. Malo čitanje stihova, malo neki etno-jazz session, malo mnogo vino&pivo&kuraja, plus masnoća. Gosti: trio Fantastikus sa slike. Knez Timočki i Čučuk-Stana jedva da su progovorili koju međusobno. Zvezda večeri, naravno - fantastični Alfred Puljecović Nobel, pod uzemljenjem. Na ulazu svima bacio po kosku (give-me-five), a na izlazu ... beše li toga?
Ulaz - 1000 rajhsdinara. Izlaz - ko, kad, kako i gde stigne.
Istoga dana, za videla, Opština je imala goste-donatore iz Slovačke. To što vidite na slici iza Guneta, to nije zastava ni Slovačke, ni Holandije ni Hrvatske, a bogami niti naopačka pokojne nam SRJ/SFRJ. To je zapravo trofejna zastavica-kapija sa takmičenja u slalomu, kada je na ZOI09 Radmila osvojila prvo mesto. A ko bi pa drugi?
A 24. marta, šta tada beše? Pa, ništa novo niti pametno. Sakupiše se članovi najbrojnije pionirske organizacije na svetu, tzv. SUBNOR-a da skromno obeleže Dan Pobede nad NATO agresorima. Bez PDV-a i dodatnih nameta solidarnosti. Oni bi i dalje da targetiraju ovu zemlju, da žive u izmaglicama sumnjivih prisećanja i da, naravno, Omladinu nauče da što brže repetira tandžare jer jedino tako može da doskoči najsavremenijem oružju Svetskih sila, kao i da što sporije kapira šta joj Sede Glave pripremaju i poručuju. Boriće se Oni, do poslednjeg Nas. Pa i posle toga.
Paralelno sa skupom u Komitetu, i u Opštini je upriličen sastanak veterana Civilne Zaštite iz 1999. godine, tj. ondašnjih crvenih nosilaca funkcija koji se listom prešaltovaše iz TO u CZ da im ne zafali koja (dlaka) s glave. Zameniše SMB za TPB brže nego gaće, te večeri - ali pre deset godina. Baš se pitam, bi li oni takvi pljunuli u šake pa uzeli lopate+džakove, i onako civilno&zaštitinički nahrupili na nasipe, pre par godina kada behu poplave?
Kako da ne ... što da se prljaju, sad kad je "došla demokratija".

Predlog #5 - G6%plus

Slika je sa primopredaje. Ala mu je predao, svaka mu čast. A tek što je primio, aferim.
Kao posledica pomenute primopredaje, došlo se skoro do trenutka istine. Vlada koja je uporno kukurikala da ekonomska kriza uopšte ne postoji, pa potom kokodakala da se to nas neće dotaći, konačno je stigla na motku sa kojom se zna šta kokoške i ostala perutnina rade. Samo što ove kokoške to ne rade po motkama nego po narodu. A kad narod preuzme u svoje ruke neke druge motke, bogami nema druge nego nova primopredaja na vidiku.
Kuke, motike i ostale poljoprivredne alatljike ... reče Bole.
Dok ne dođemo i do tog trenutka, aktuelni kokošinjac poznat i kao €vrointegracijska Vlada, kljucka po dvorištu i zoba poslednje trunke strpljenja & izdržljivosti rajinske. Da, baš tako - rajinske. Sultan Bajazit je svom vazalu Stefanu Lazareviću priznavao status podređene kneževine i naroda joj. Posle bitke kod Angore, dolaskom novog sultana i odlaskom Stefana, ovaj narod je postao raja. I ostao do dana današnjeg, iako stalno malo-malo pobeđuje i oslobađa se. Tuđih ali ne i svojih, sopstvenih sultana i dahija.
Zato smo i dobili novu stranku, registrovanu pod još jednim stručnjačko-šifrovanim imenom G6%plus. Stranka se bavi striktno solidarnim nametanjem harača raji, ne bi li svako ostao na radnom mestu a sve firme i dalje radile. Reče Slobodan Milosavljević u "Utisku nedelje" i ostade čitav.
Svako = ministri, poslanici i ostala bratija. Sve firme = veliki biznis.
Eto tako.
Btw, da vam unapred čestitam 1. maj, Svetski dan rada i Domaći dan D.

Predlog #6 - 10 godina crvenih kravata

Dobro pogledajte gornju sliku. Tako. A sada - još jednom, neće da se baci.
Šta vidite na toj slici, šta je to zajedničko za sve ove likove na njoj?
Vlast, fotelje, licemerje, besna kola, telohranitelji, pare? Jokbre. Mislim, i to, sve nabrojeno naravno. Ali ...
Crvene kravate.
Nose ih uvek kada hoće da nas ubede kako nam je svima super. Eto, pogledajte ih kako su lepi sa tim kravatama, kao da su svi isplazili jezike od napora da narodu bude što bolje, a to niko ne vidi niti hoće da ceni.
Hoće oni ponekad da okače i kravate neke druge boje, ali to samo kada glume žalost ili ozbiljnost, kada narodu treba objasniti da mora solidarno da izdvaja od usta zbog njihovih besnarija. Da se opkladimo: kada budu osetili da ide nabolje okačiće crvene kravate na vratove i najdebilskije kezove na face, i nećete moći da ih skinete ni sa jednog programa.
Jeste da je crveno boja Đurine ljubavi, ali to je i boja koja vizuelno podstiče apetit. Niste znali? Pa zašto su razne grickalice, koka kola, McDonalds plastic food, sokovi od ovoga i onoga i ko zna šta sve još, upakovani baš u ambalažu kojom dominira crvena boja? Naučno dokazano.
Šta mislite, a da nije možda zbog erotike ...
Nisam baš siguran za apetit, ko će to više da svari. Ali, skoro da sam 106% ubeđen kako se oni nama rugaju. Plaze nam se - kao mala deca. Plus, nisu ništa bolji.
U stvari, traje to duže od deset godina. Nego, nekako mi zgodno došlo ...

***
I tako, prođe još jedna luda nedelja sa još luđim predlozima.
Šta reći na kraju?
Nadam se da nam neće preostati jedino još ovakva kizmiaz-gimnastika, kada punom parom zažive Vladine mere za suzbijanje ekonomske krize ali i života na parčetu Planete, znanom još i kao Srbija.

3 comments:

Nitogen said...

Da ostanemo,ipak,na domaćem terenu.Dakle,predlog broj ćetri( oni su imali jednu noć,a mi u pomrčini živimo svakog dana)...a ovaj gimnastićar sa slike,spomenu li ga beše neko u premijernoj emisiji "Sućeljavanja" ili mi se samo ćini...more,ne ćini mi se,rek`o neko...desnićar li beše,ono, jedna ista ideologija u 598 stranaka...mi se dobro ćini mujko.

Peshcanik said...

....predlog 1...

Villa said...

Ja bi da glasam za kolumbijske kravate. I one su crvene?
br.6



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...