Thursday 16 April 2009

Veliki Četvrtak

Na stranu to što je danas po verskim prerogativima Veliki Četvrtak, ali što su tek Krajinski politikusi navalili ko mutavi da održe konferencije za novinare baš na današnji dan!
Čudo jedno koliko ih se izređalo po medijima, a kada se sve sabere i oduzme ne rekoše ništa novo niti pametno. Uglavnom, kako su svi u pravu.
U Negotinu je od 10h održano takmičenje u besedništvu gde su se po dva predstavnika DS i SPS nadmetala ko će da baci više kamena s ramena na lokalpatriotsku vlastelu, koja je uzvraćala štitovima od štampanog betona. Sveže prelakiranog, da se ne ljušti tokom praznika, i da ne vide gastosi nego da ponesu lepe uspomene iz otadžbine kada se vrate "kod njih u Wien" ili "u Nemáčku".
Sve u svemu - Četiri Asa (sećate se čuvenog istoimenog laka, ali za parket): 2 crvena + 2 žuta (umesto 2 crna...) Mada, ova crvenkasta nijansa na slici im baš nekako svima pristaje, više nego fotografisanje socijalista pod Zoranovom slikom, u prostorijama DS. E moj Tadiću, šta napravi ...
(izgleda da je riknuo RGB "top" na malim ekranima naših TV prijemnika)
Izjavili su da ubrzo očekuju odluku Ministarstva za lokalnu samoupravu o uvođenju privremenih mera u opštini Negotin, i raspisivanju vanrednih lokalnih izbora. Kojih se, naravno, neki među njima nikako ne boje.
Objasniše oni lepo kako su podneli Okružnom sudu zahtev/tužbu/prigovor povodom činjenično nelegalno održane VIII sednice SO Negotin, i da je isti sud činjenice prihvatio pa doneo Presudu o poništavanju odluke o potvrđivanju mandata odbornicima radikala i bećara. Dakle, neko bi trebalo zbog kršenja Zakona o lokalnoj samoupravi ali i Statuta opštine Negotin da popije odgovarajuću prijavu (moguće krivičnu).
Tom "Nekom" bi zaista trebalo izbiti više te bubice iz glave, jer je za subotu 18. aprila ponovo zakazao sednicu, sada već IX, sa opet istom tačkom Dnevnog reda: mandati odbornika. Da podsetim: taj "Neko" je nekada bio i član DS ...
Pomenuta momčad katalonskih plesača objasnila nam je i da je protestni skup održan u ponedeljak bio građanski, nikako politički, no-no. Koliko je tamo bilo građana, ispada da ima više onih koji vole Radmilu Gerov nego onih koji je jok.
A da sumanutost i posuvraćeni um nisu specijalitet samo lokalopozicionara, dokazuje i to famozno zakazivanje IX sednice SO Negotin za subotu 18. april. Za Veliku Subotu, velim, da bi me razumela i obična srBska smerna čeljad.
U stvari, prvo je zakazana IX sednica sa dve tačke Dnevnog reda (opet ti pusti mandati odbornika, kao i odluka o montažnim objektima na javnim površinama - čitaj: kiosci, ta najunosnija grana tenisa). No, ne lezi vraže - tu nije kraj! Odmah po okončanju IX sledi i nastavak famozne VI sednice (čuvena "do 101 i nazad"). One, koja je par puta prekidana zbog "poslednjeg šinobusa za Braćevac". Do sada su sa te sednice odradili 29 tačaka, a za ovaj pokušaj prvo predlažu povlačenje 52 tačke (Upravni i Nadzorni odbori svih opštinskih ustanova i škola), pa potom odrađivanje preostalih 20 tačaka. Do 101, bez nazad.
...
I u Boru je danas bilo itekako vruće. Više politički nego hidrometeorološki. Konferencije stranaka na sve strane, to seva & pršti.
Prvo se oglasio Le Grande Elephante, pardon gosn Dokapitalizator RTV Krajine negotinske. U ime "Boškobuva - Pokret Pičim za Krajinu".
Odmah za njim prokukurikaše i borski Crvendaći iz Piritne šume. Sa, ali i ispod Stolova.
Konačno, i On da pisne! Veliki pomoćnik Čučuk Stane, zadužen za pravljenje problema u finansijama, preduzetništvu i javnim preduzećima. Čuveni Srebrni Metalurg, junak stripova odštampanih na betonu. Najzad - kod kuće! U svom punom sjaju, okružen karijatidama, plete li plete. Ma šta plete?! Veze bre, samo tako!
Pa, šta je htela sva ta bulumenta borskih likova?
Jedno: Babo, daj glavu onog žutog klena od predsednika opštine Bor! Daj, daj, daj!!!
Dakle, i tamo bi hteli promenu vlasti. A izbore?
Eeeee, majstoreeee ...
***
Pa dobro, šta se nas tiču borske egzibicije kad imamo mi i ovde ove naše akrobate i balansere, rekli bi Negotinci. Bogumi đeco, tiču nas se jošte kako!
Ko je dokapitalizovao RTK, pa tek sada ne možete više ništa da gledate na TV-u?
Ko je Gerovkin savetnik za odborničku matematiku i obalsku artiljeriju najvećeg kalibra?
Koga to Negotinci plaćaju iz budžeta da se šeta okolo po Krajini, troši pare iz nekoliko opština, zamlaćuje se i vodi lokalnu politiku po Boru - u radno vreme koje mu teče u Negotinu?
Da li im je to stranački fazon, da poput njegovog Sadruga u radno vreme o trošku građana koji pune budžet (ne onih od ponedeljka) ne rade ništa osim što zveraju kroz Prozor na spratu ili skupom opremom plaćenom opet narodnim parama uslikuju prolaznike i p(r)okisnike?
Da li se to čuvena Nova Demokratija (Liberali Srbije - kako da ne, liberali) na mala vrata vraća u zabran poznat i kao Istočna Srbija, prigrabljen još za vreme DOS-a? Da se njihove "perjanice" itekako ne gade političke kopulacije sa radikalima kada su pare u pitanju, to smo valjda svi već videli (najmanje po jednom, a neki od nas i više puta).

Da li treba još da crtam?

3 comments:

Armagedon said...

E, ovo ti je vr` vr`ova! Jel mogu ja to da objavim i kod mene_

Lale said...

pukaj be bate ...
A sad je na redu Velika Subota, Smbata Mare, i IX Sednica SO Negotin sa opet istom tačkom pa potom i nastavak VI Sednice. Malo 6 malo 9, svima 69.
Paralelno sa ovim peformansom ide i Opštinski odbor DS na temu isključenja iz stranke onih koji se javljaju u emisiju Sučeljavanje na RTK a ne hvale Šefa.
Oni kod vas u Boru nisu baš sasvim pod vinklu, ali ovi naši u Negotinu definitivno nisu čitavi.

Armagedon said...

Nisam ni očekivao ništa bolje od takvih predstavnika naroda. Kad je neko glup, onda je glup i ništa više, ali ovi "naši" su i glupi i štetni i zato što pre moraju da odu u materinu.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...