Saturday 25 April 2009

Zemljotres

"U ime naroda i-tako-to ...", poništava se sednica SO Negotin, opet - po treći put. Ovog puta ona deseta (X). Okružni sud je juče, u petak 24.04.2009. godine po treći put presudio da u Negotinu postoji svašta, ali da nikako ne postoji Skupština opštine koja legalno radi. Treća sreća - magareća!
Opet ta gerometrija, opet sinus-kosinus-asinus. Opet Bećari prave cirkus, dižu prašinu i navlače maglu. Juče u centru, Nocin podvikuje da puca beton (skoro isto kao u slučaju Dukituki) - "Jedva čekam izbori, će ih rasturimo! Ja jedva čekam ti izbori!". More, i ja jedva čekam, Nocine - izbore. Samo ne iz istog razloga, keve mi.
Eto, dođe i ta presuda - treća za isto.

Ko hoće da čita i ovu presudu, neka mu. Ko neće - ne mora. Ionako piše maltene isto za istu stvar. Imam jedan mali savet predsedniku Okružnog suda u Negotinu, ne nije pritisak na Sud! Mislim da bi svaki daktilograf koji prekucava presude trebalo da poštuje gramatiku. U ovoj presudi su se baš opustili ...
Nego, kako ono beše Gune reče na poslednjoj cirkusijadi, koju on saziva i zove sednicom SO Negotin: "Ako i ovo sud poništi, podnosim ostavku na mesto prvog čoveka parlamenta"?
Pa, šta čekaš Dragoljube? Odmah, trkom na pisarnicu dok ti nisu napisali još jednu krivičnu prijavu, nisu ti dosta i ove do sada!
Trk
!

Leave now, and never come back, Golume. Ostavi sirotog Smeagola već jednom na miru, i on je nekada bio samo hobit. Ma, gledali ste taj film, znate već.
Večeras u 19:22, i to u dva navrata sa razmakom od nekoliko sekundi, blag zemljotres je malo prodrmao Negotin. Ništa ozbiljno, čisto onako informativno. Da nas podseti da živimo na Planeti, za koju bi, kada bi bila živa, predstavljali manje nego buve. Možda pre krpelji, ili krčobe na vlaškom.

Seizmografi beleže tu nelagodnost a doktori Zemlje to posle pregledaju pa kažu kako joj je.
EKG je tu da beleži naše lične nelagodnosti. Ovozemaljske, svakodnevne ili kad baš prećeramo sa ćeranjem. Pa posle moraju da reaguju doktori i veterinari.
Zaista su slični ovi grafovi, Planete i Srca - zar ne?
A i na engleskom sve to tek ima nekakve veze:
zemlja = EARTH
srce = HEART
Slučajnost i ništa više ... Ako ne verujete pitajte mog drugara Pištu, on je mnogima bio ili je još uvek profesor engleskog. Samo napred.

***
Latinično H se ćirilično piše X, što je istovremeno i rimska brojka 10. Opet se vraćamo na početak, i čuvenu X (desetu) Gunetovu sednicu. Onu sveže poništenu.
Bogami kako su se ovi naši politikodaveži uskopistili jedni na druge, bojim se da seizmogram nikome ne pomaže, a da elektrogardiogram nekome ne gine. Zapeli ko mutavi da završe u hitnoj.
Idite bre Bećari i radikali, manite više ovaj grad svoje megasposobnosti. Moći ćemo mi daleko lakše da izađemo na kraj sa žutocrvenim zamlatama. Oni nemaju pojma da vladaju, a vi ste ubeđeni da ste presposobni za to isto.
Zaista, jedni moraju da odu da bi za njima to isto mogli i drugi. Sve je apsolutno uzročno-posledično. Slobodno neka se sami, među sobom, dogovore o rasporedu.
Neka manu više ovaj grad.

Pa da počnu da se razilaze i ti oblaci već jednom. Krajnje je vreme da svane.
...
Prema vestima koje sam pročitao na netu, večerašnji zemljotres je bio u Rumuniji, u okolini Bukurešta. Nimalo naivnih 5,3 Rihtera.

24 comments:

Anonymous said...

Dakle danas se i to ozvaničilo po treći put. A sada, nadam se sledi ono neizbežno, kraj jedne vlasti, koja je umnogome pomogla propadanje ovog našeg grada.
A da li će nam posle njih biti bolje?
Ko zna, možda, ali vredi probati, jer čekati i tapkati u mestu je najgora varijanta.

Anonymous said...

Pa zar ste stvarno pomislili da gospodja "vinjak" vise nece vladati.Pa zar ne vidite da je cela opozicija gora od "usketa".Ma prodace joj se svi zarad i malo vlasti.Najjevtiniji je unistitelj komunala Vidanovic.Djordjevica ce najverovatnije amputirati,urukativ je tu najskuplji ali ima i najvecu titulu "mr" ali zato su tu jastrebovi kojima je vek trajanja prosao pa jedva cekaju da se vrate na vrh crvene koalicije,prvo kao "savetnici" a posle kao glasno govornici.A tu je i novopridosli "kurtoncic"Ciric koji ce sa strankom par exselansa Kostunice dr Voje i Ilica Aleksandra ministra za energetiku borskog okruga, traziti verovatno mesto "zastitnika"prava gradjana za isti region.A koga on uzme u zastitu taj je propao nacisto.Pa uzevsi ovako nesto u obzir i jos mnogo toga sve su sanse da nam kako rece Lale izlizani kompletic sa mini suknjom jos dugo vlada na "radost i zadovoljstvo"srecnih gradjana Gerovgrada.

Radmilo Kračunović said...

Interesantno.
Na žalost, nije daleko od jedne od mogućih istina.
Veoma mogućih.U stvari, čas istine je tu. Istina je da se svi oni zapravo plaše izbora jer nisu sigurni u konačni ishod. Baš svi - i ona i oni.
Ne bi me čudilo da im se u glavama sad mulja i neka varijanta dogovora, samo još ne znaju način kako da prefarbaju narod posle toliko bljuvotina koje su bacili jedni na druge. Eto im zgodnog izgovora: Vlada im, kao, naloži da se zbog krize ne zajebavaju nego da se dogovore "za dobrobit" graDŽana, pa onda lepo raspodele funkcije:
- ona i dalje predsednica
- poptredsednik biva Ljubiško, zadužen i za privatno preduzetništvo, otvara se kancelarija uleće i Bane Oko
- Gune podnosi ostavku posle svega, jer je dao reč, pa Uruk preuzima mikrofon i dugme mu za iskljuĆivanje
- Vidanoviću ostavljaju komunal kao lični obor, zapošljavaju se Pandurović i Milić na radna mesta novopečenih penzionera; umalo da zaboravim, i Kobasiče "istotakođe" u cvećaru
- radikale izbacuju iz vlasti, Rankić odlazi iz Negotina, članstvo se osipa i nastavlja se utovar u SNS/JKP jer se ne sme u Opštinsku upravu, kriza je, a i nisu oni za to
- Šešelj ipak ne dolazi u Negotin, a Radmila ne mora da "drži reč" i putuje u Strazbur; u stvari i može, ali sa Ždrlj i Cmr kao delegacija koja obilazi dijasporu. Šta tamo je nema? Pa Če napravimo, samo ti spunje, Fata Mare!
- Strahinja dobija kancelariju ombudsmana
- herr Wagner izbija u prvi plan, kao neko ko može da izbaci Negotin u orbitu, sa Zemlje; ostaje u kancelariji
- Vlasi se vraćaju kući, dobiju i oni neki lokalni organ zadužen za manjine, npr. rumunsku crkvu na opštinskoj ledini o MOM trošku
- LDP i G17 ostaju i dalje u naftalinu, i tako ne moraju da istrče u javnost (na izbore)i potroše Njene adute
- Moto-Boem može ladno i dalje da nastavi da vozi školarce ali i one koji bi da idu 12.marta za Beograd, i da niko ne sme da pita ko to plaća
- Tončev nastavlja sa izgradnjom objekata u vojnoj bazi na jugu Srbije ... da bre, i u Negotinu
Kad sam već kod ovog zadnjeg, Tončev+Kasarna, čuli ste pre neko veče fiks-ideju o "upotrebi" kasarne, izmeštaju sudova i slične baljezgarije. Razmišljalo se i o preseljenju JKP, prvo da se napravi nova montažna upravna zgrada (za sve) na Groblju (...lele), pa da se preuzme Poljotehnin PSC Bukovo, te nekome je i kasarna pala na pamet. A na Zelenoj pijaci da se bela i zelena zgrada pretvore u one zgrade za prodaju mlečnih proizvoda i mesa i sira, iako je po projektu predviđena izgradnja 2 osmougaone (8-!!!!!) zgrade u uglovima pijace na suprotnoj strani - prema naselju Cvećara.
Izbori mogu da promene, ne da reše, trenutnu situaciju.
Bane Oko je izneo (možda) teoriju okupljanja svih GG oko jedne izborne liste? Ideja koja direktno ide Radmili u korist. Ako je ona htela sebi da podigne poljuljani imidž, onda ga je poslala da je napada. Ali, samo malo da ne pretera, videli ste da ne sme da pisne njeno ili Bugarinovo ime. Za sve su krivi radikali - jašta. Tu je "gospodin Ljubiša", i "hajde da nešto uradimo za ovaj grad".
Kakav vezista. Čovek za vezu koji nema blage veze.
...
Nisu oni sposobni ni za toliko. Sve ovo je moguće samo ako ih ona kompljet pokupi i tresne im na sto baš sve ovo što rekoh. Uzmi ili ostavi, pa ko voli nek izvoli. Njena guzica spašena o njihovom trošku. Oni zasićeni funkcijama, plus sad mogu da laprdaju po televiziji o trošku budžeta a ne ličnom. Ona, prošla samo sa lakšom hipertenzijom. Gune? Pa sad, neko će morati da pukne i od njenih. Eto, primiće ga Ljubiša u DS, on se pokaje (kao i nekoliko istih pre njega), oni povuku tužbe i uvale ga u neku firmicu da glocka karijeru. Nije odavno, ljubi ga majka.
A oni što laju? Ma to ne postoji, potrovaće ih Slobek majstor za kerove.
Mada, jes' da laju al' i ujedaju, nije baš zgodno da ide sam ...

Anonymous said...

Ne kenjajte nego hajde da zgazimo tu gamad!Hocemo revoluciju,hocemo Buducnost Sada!Martin Hajdeger je ANoNIMUS svakako.

Anonymous said...

LALE u pravu si,Klamaricu-Baneta Oko,ovo mu je pravi nadimak-Klamarica,je R.Fachebook Gerov poslala i to je jasno kao ovo usrano vreme,brine me sto opet necu imati za kog da glasam od tih spiona sto rece Jova treci Maj,ali posta Zmaj,zato shinko udrimo po njima.Starac i more,kubanski Hemingvej anonimno.

Anonymous said...

Iako sam mamuran,znam da je poslednji cas da se skupimo,sklopimo i poklopimo,pandan serbskom-da se sloze,umnoze i oboze,ma daj to ne pali kod serba sa dacansko-vlaskim korenima.Zato...

Anonymous said...

LALE dosta spavanja!Bjesovi

Anonymous said...

Glasajmo odmah-Jeste li za Ljubu Grofa ili za Kolicu?Varnava!Varnava!Ne zaboravi Bajazite da je brat najveca svetinja. Bajazit-iskuliraj,i ja sam brat.Gonce direktno sa jutarnjeg drkanja pardon sta pomislih liturgije,gde da kleknem oce Pahomije.

Anonymous said...

Zamisli!

Radmilo Kračunović said...

"Glasajmo odmah ..."
U bre!
Pa čekaj, valjda treba da budu izbori za Skupštinu opštine Negotin, a ne za Crkvenu opštinu?!!
Šta, i tamo ima glasanja, kandidata, partija ...?!!! Nemoguće.
I njima fali kvorum?

drjackas said...

Aklamacija...aklamacija!!!!

Anonymous said...

Objasni!

Anonymous said...

Mitovi su nista,mitovi su sve,mitovi su gresnici i mitovi su kletve!Djile

Anonymous said...

Ja cuo nekud da herr Wagner slusa KMFDM,omiljeni song mu je Drugs against War.Gusterbayker

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

A ja cuo prica se u veliko da ce uvedu privremeno vece i da za direktora dolazi Radojevic,zet cuvenog direktora Djuricica,kazu jako sposoban decko.Jer i njega doveo Ilic.On u Poljotehnu bio ekspert za abrove neznam koju funkciju ima u komunalu,ali sve je moguce??

Anonymous said...

Ne mogu da poverujem da je tako nešto moguće.Pa taj Radojević je sam sebe pretendirao i za predsednika stranke(DS) u Negotinu.Pa njega niko ozbiljno ne shvata,on je čovek narcis i mislim da i gospodin DŽabe ne bi njemu poverio ni dve ovce.Ali opet nikad se nezna,njemu i tata bio neki direktor možda može da pogura stvar.Ali sa druge strane kad je i drug Matijašević kao kotlar postao direktor Poljotehne moguće je da i Radojević koji ima višu dopisnu školu i pedigre bogami(i tast od gumara postao direktor,a i tata mu bio direktor)postane direktor komunala.Ipak se oko tog komunala rade mnoge prljave radnje,ima tu još šta da se krade čim se svi tu guraju.Biće svašta još do kraja u ovom Negotinu.Još nisu sve post izborne krađe završene.

Radmilo Kračunović said...

Ne pominjite ničiju familiju, koliko god to izgledalo primamljivo ili bilo na žalost tačno.
Blog je otvoren za svakog, ali ne i za baš svašta. Rekao sam još prošle godine šta je zabranjeno:
- dečija pornografija
- fašizam
- pljuvanje porodice
- rasizam
- laganje
Sve ostalo je zajebancija, pa stoga i može.
Ocena ličnosti? Ubode ga!
Ima još da se krade u Komunalu?
Iha-ha, ne da ima nego cepa! Eto poslednjeg džeparenja, ovo sa Borskom toplanom. Oko tog mazuta ima toliko mogućnosti da se mariše, da to prelazi iz mašte u hard kor.
Manite se Džigija, ima milion puta gorih i pijanijih od njega (on baš i ne cirka). Ali, ne znači da treba ikoga ispustiti iz vida, čisto da se ne prišunjaju s leđa...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Radmilo Kračunović said...

Mislim da sam bio jasan po pitanju dečije pornografije.
Uozbiljite se.

Anonymous said...

OK.Branko Kockica

Anonymous said...

To nije Zemljotres,moje srce pokusava da kurca....

Anonymous said...

Ma nećemo dopustiti nikakva prestrojavanja, samo izbori dolaze u obzir.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...