Monday 31 August 2009

Kraj raspusta


Sutra počinje škola, zar ne? Nema više buljenja u monitore do kasno u noć, nego knjige u šake!
Kako da ne.
Stvarno, naša deca su jedini sloj stanovništva koji nimalo ne kasni za svojim vršnjacima u tamo nekim inostranstvima. Plus što podjednako ne kasnimo sa upotrebom najsavremenijih sredstava za učenje veština borbenih dejstava i strategije masovnih pokolja, znanih još i kao video igrice.
One kretenske reklame za wireless net, kojima se mame pare mamama i tatama, jer eto internet mu je neophodan "zbog škole" (...), a onoj drugoj da bude "non-stop na njemu", sve je to obostrano naličje iste medalje koja se zove mamipara potrošačkog društva, koje jeste u krizi, ali k'o što rekoh - ne u ovoj oblasti.

Katastrofalno je mali procenat populacije koji računare koristi za nešto zaista društveno korisno, bio to biznis ili nekakva vrsta aktivizma. Zato što vam tom prilikom najčešće trebaju dve stvari: 1) legalan softver i 2) da nikako ne pustite mozak na pašu, da se preždere e-deteline pa posle uludo rikne. Svojevremeno je Spider na Agrogerili baš istranžirao Telekom i njihovu politiku cena interneta u Srbiji (naravno da to utiče i na sve ostale provajdere). Pitam se da li se neko od njih stvarno zabrinuo zato što su provaljeni ... Sumnjam. Zabole ih, dokle god ih neko nadležan za to čudo od interneta u ovoj zemlji ne nagazi i natera da podignu brzinu uploada, jer je to ono što podstiče e-poslovanje, nasuprot što bržem downloadu koji narafski podstiče, zna se - pirateriju. Daleko bilo da sam naprasno postao e-Liot Nes, vraga bi bilo toliko muzike i filmova, a u zadnje vreme i sve više knjiga.

Može ova priča i ovako da se završi, nije nemoguće. Slika i jeste sa nekog srbijanskog groblja.
Da li znate zašto u (Star Trek) Enterprajzu ne koriste Windows?


Zbog zato.
Znao sam da znate.

***
A vi, da, baš vi što imate stav (kakav god bio), ne preostaje vam ništa drugo nego da večeras, tačno u ponoć kliknete na link i prisustvujete startu jednog novog projekta, zvanog E-Stav.

A - B - C - D ...
E-Stav
!

Da parafraziram još jedared Radovana III:

Узо деда Буквар да учи слова, па кренуо редом - А, Б, В, Г, Д, Ђ ... И кад дође до слова Е, рече: Е, до ... Става!

Da, baš je tako bilo.
Čitamo se u ponoć.
Ali, prvo deca na spavanjac. Kao što rekoh: sutra počinje škola. Ovo je bio poslednji avgustovski post.

7 comments:

drjackas said...

Jeste brate! Ako me nesto iritira to je upload. Zamisli da postavljas na rapidu 2-3 dana fajl koji staje na sada vec zatarelom medijumu od 700 mb. Moras da budes fanatik ili tako nesto

Radmilo Kračunović said...

Баш вала тако!!!
А бе ћ дидеш у Ниш бе?

... said...

Pa šta bi sa e-stavom? Prošla ponoć i niš'!

RainDog said...

Kasnili smo 15min, ali e-stav je proradio.
Mada, zbog selidbe na drugi server moguće je da ga ne vide još uvek svi. Dok se ažuriraju DNS-ovi svih provajdera... do sutra će biti vidljiv svima, najverovatnije.

Radmilo Kračunović said...

Ma dobro je što E-Stav uopšte postoji, hajde da sad ne izvoljevamo. Ionako će pravo čitanje da krene tek izjutra.
Danas su celi dan po Negotinu nešto zajebavali narod sa strujom, što će reći i internetom. Ne znam zašto, ali meni je ADSL danas prvi put proradio tek oko 19h, pa je zatim puko oko 24 i proradio po drugi put pre nekih 15-20 minuta. Neki ga gjavol prca, tj. seca.

... said...

Radi, ljudi radi...!!! Sve pohvale za e-stav, well done! Pozdrav!

Reminder said...

Ja glasam za predlog broj 3,

ups pogreših post,

E ondaKKKK nek bude E Stav.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...