Wednesday 16 September 2009

Sedmi dan


Došao je i taj poslednji, sedmi dan 44. Mokranjčevih dana u Negotinu. Pošto u pitanju nije nedelja nego sreda, onda ni sedmi dan nije neradan. Zbog toga - danas dupli program. Od 19h solo koncert prošlogodišnjih pobednika u natpevavanju horova, hrvatskog mešovitog hora "Rondo Histriae" iz Pule.

(picajzla opet nađe nekome grešku ...)

A večeras, po poslednji put u vašem gradu - ove godine, live streaming! Ništa akrobate, ništa hiljadu slonova, harlekini, gutačice vatre i gutači mačeva, trapez smrti i balansero-foke-trubači!
Jokbre, za kraj - spektakl:
Od 20:30 sahata, u Domu kulture, ništa Grand, ništa Fraće Mare, ništa farmer Ničić! Uživo i ekskluzivno, premijera negotinska!
Samo za vas

folklorni ansambl
ROMAFEST GYPSY DANCE THEATRE
(Rumunija)

Navali narode, protok obezbeđen, internet konekcije nisu numerisane.
U prevodu romalen Riverdance. E, tek ovi ga cepaju!

***
Na stranu sve zajebancije, ali ovo su izgleda bili najbolji Mokranjčevi dani za dugi niz godina unazad.

***
Od sutra, ponovo u našem gradu, standardni cirkus Četvrtka i Petka. Nakupilo se toga podosta, al udarila ova kultura pa ne pušća ...
... će pusti.
Sutra.
A baš su se neki ovih dana zabrinuli šta mi je, tj. šta im je.

12 comments:

Anonymous said...

od ovo sviranje
noge same trupaju pod stolicu

Anonymous said...

dal ce i publika malo da oplete?
ne se vidi na ovaj lajv striming

Radmilo Kračunović said...

Ма то само мрси, каки бре риверденс - цгањеденс! Воли народ, кој бре рукохвати и гелендери, нема ништа без fussentanz!
Гарант сад иде коло по цели Дом културе, па из сале у хол скроз на спрат до галерију да се у коло увате и Ољине слике, па се ондак просипа то и по напоље скроз до бетоњерски центар! Е туна ће се најбољше чује то трупање с ноге, нема ги омаше, а онај бунар само ће басира ...
А и пред општину је.

Bećardens, nego šta.

Anonymous said...

Završnica, loša, očajna, cipele lete...prema publici.Ovaj bre orkestar ko da je iz Transilvanije. Možda i jeste, ali nije neki. Neka deca igraju, tj. lupaju iz sve snage, i tako to ponavljaše barem dvaes puta.
Predsednica zamalo da održi politički govor...Ko je bio video je još što šta...

Radmilo Kračunović said...

Bre, na livestreamu se ne vidi to štošta.
Dakle, da čujem: što&šta to beše.
Plus, kakve to cipele lete u publiku? Nije valjda ... da je palo izuvanje, a još nisu uvedene privremene mere???!
Opa!!!

Dusebriznik said...

E Lale, Lale,
precednica proziva "oni dušebrižnici što pišu svašta po elektronski i štampani mediji, a gle kakvi Mokranjcevi dani smo napravili", a ti nisi obavešten. Zjb taj livestriming, nema tu baš sve.

Radmilo Kračunović said...

Ne mogu da verujem ...

Dusebriznik said...

Pa dabome da ne možeš, kad nisi na času. Ko bi reko da je toliko bole natpisi u raznoraznim medijima, pa ne izdrža ni na Mokranjčevim danima da to ne pomene. Ili joj nešto dogorelo. . .

Radmilo Kračunović said...

Radmila je višeslojna ličnost, i nju nije baš tako lako razumeti, a naročito njene poteze. Zato ovi konji koji joj oponiraju nikako ne mogu da joj stanu za vrat - uvek im fali po jedna dimenzija onoga što ona kaže ili uradi. Spominje medije? Pa, OK, to je i inače jedna od uobičajenih fraza u javnim govorima koja u suštini ne znači ništa ali može i slučajno da pogodi nešto. Da bi sebe hvalio moraš prvo da imaš nekog ko te kudi, pa ako ga nemaš onda ga izmisliš. Donekle sam pratio pisanija po novinama i internetu i uglavnom nisu bili negativni tekstovi o Mokranjčevim danima, ali nisu ni nju mnogo spominjali. U tome leži deo razloga za spominjanje medija - niste vi mene ali ja ću vas, naročito onih nekoliko piskarala dopisničkih.
Trošenje bojeve minicije na prangijanje?
Tu bi već mogla da se nazre greškica ukoliko je deo govora bio usmeren baš na pomenute. Ali, kao što rekoh, nisam siguran da je to bio target.
A one elektronske barabe? Tu najviše sumnjam da se govor odnosi na blog, forum, portal ili nešto slično. Razlog? Pa, vrlo jednostavan: još niko nije uspeo da izmeri tačan uticaj Negotinskog foruma ili bloga GK na birače, tako da još uvek pominjanje istih samo ide njima u korist i diže im rejting. Blog čita Radmila a ne njen prosečan birač, što se odnosi i na ostale politikopaćenike.
Fazon je u tome, ko je od njih ukapirao priču: ovaj blog i nije usmeren ka biračima, koliko god mnogima bio informativan, zabavan ili čak gadan, nego baš na tu samozvanu "lokalnu političku elitu". Da se plaše MOGUĆEG uticaja na birače pa promene sopstveno ponašanje.
Ja lično, ali i većina nas iz GK nismo (više) članovi stranaka jer je to u Negotinu definitivno izgubilo smisao zbog ovih koji se kao bave politikom. Svih. Pitanje je samo da li je ovaj haos u gradu, ali i unutar stranaka, isprogramiran i namerno generisan ili je to jednostavno tako i sa ovakvim likovima ne može da bude drugačije.
Bojim se da je ovo drugo u pitanju, a onda spas leži u samo jednom potezu: formiranje kompletno novih ekipa u svim strankama i odlazak iz javnosti svih dosadašnjih - od Nje do Njih. Kompljet. Gde će ko od pominjanih da završi, neka je druga priča, za neke druge institucije i organe.
Dakle, mislim da je govor predsednice opštine Negotin na zatvaranju 44. Mokranjčevih dana bio uopšten, po uobičajenoj matrici, ali da se iz njega da naslutiti i određena doza male nervoze zbog mučne situacije u gradu, za koju je i sama kriva vodeći aktuelnu politiku i paralelno projektujući sebi opoziciju, tako da ne preostane nikakva alternativa.
Dakle, "živci" što bi rek'o Cubok.
A livestreaming? Pa, on je opštinski i nije ni namenjen Negotincima već "šire".
Sve u svemu, taman ako je ona uopšte i pomislila na elektronske oponente, u istoj srazmeri tome treba i pridavati pažnju.

drjackas said...

Ajd' da pitam, a koga drugog nego najinforisanijeg?
Sta bi sa dobitnikom Majske nagrade i najuspesnijim preduzecem u opstini?

Armagedon said...

Samo da čujem još nekog Negotinca da kudi Laleta, kako samo zna da kudi ono što se u Negotinu dešava, ma ima da odštampam ovaj post i da mu ga nataknem na nos. Bravo Lale majstore! Šta god napišeš, pišeš maximalno profesionalno i sa željom da se Negotin promoviše u grad dobrih i poštenih ljudi!

Radmilo Kračunović said...

U bre bata Jugo, ti me nahvali, još ću da pomislim i da jesam ozbiljan, ili još gore - da sam "neki"!
Ma nije da ma kude, još manje da im se ne sviđa ono što napišem, nego im se ne sviđa ono što i svojim očima vide pa traže samo izgovor da u to ne poveruju.
Negotin je, kao i Bor ili Zaječar ili bilo koji drugi grad, pun dobrih i poštenih ljudi nego im fali petlja da bitange šutnu u dupe. Da prvo mrdnu svoje, da bi potom mogli da deganžiraju barabe.
Kao, mrzi ih.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...