Monday 19 October 2009

Bućkanje


Pozor ovamo, populacijo negotinska!

Ukoliko:

- ste mladi, mlađi od Deska, Mićuna, Bećkovića, Dobrice ili Bate Životinje
- imate diplomu koju još nigde niste iskoristili ili unovčili
- još niste bili član neke stranke
- bili ste član neke stranke, ali bi opet (naravno, neke druge, treće itd. isl.)
- hoćete posao
- hoćete funkciju
- radite već u nekoj od državnih firmi ili ustanova, a još uvek niste okusili slast i strast rukovođenja
- imate neodoljivu žudnju da otvorite bankomat karticu na sopstveno ime i račun
- volite da uzimate kredite na tuđ račun, koje će neko posle vas da vraća
- volite da šetate guzicu po blatu i snegu u januarskoj kampanji po selima
- štujete sve slave, pomane, opela, preslave, crvena/žuta/plava slova, spremni ste na evrodemokratskosocijalističkočetničkobatinaški rukoljub svakome bradašu u crnoj kecelji (pazite se potkivača!)
- nameravate da se posle priča kako ste nekada bili
- verujete u Deda Mraza

Pohrlite!
Navalite!

Nahrupite!


Opštinski odbori stranaka u našem gradu samo na vas čekaju!!!!

Učlanite se, zaposlite se, rukovodite! Osetite državne pare u vašim rukama, taj filing koji se potom nikada više ne zaboravlja!!! Sekretarica - samo vaša! Elektronsko plaćanje sa računa po izboru! Overen potpis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

***
U Negotinu je trenutno najveći lov na kadrove ikada zabeležen. Stranke koje čine Organ love mlade, školovane, sposobne, voljne, željne da rade i doprinesu široj društvenoj zajednici. Ušli su u Organ a nisu ni sanjali koliko bogatstvo slobodnih rukovodećih mesta tu samo ima. A onda su shvatili da imaju manjak kadrova za rukovodeća mesta.
Gde bre svi nestadoše?!
Da li ih je uopšte bilo, pravo je pitanje. Ono što samo traži nešto, to nisu kadrovi pa da ih beš. Takvi ionako jedino znaju da šetaju od s(t)ranke do s(t)ranke i stvaraju privid kako te iste imaju ko zna koliko članstvo. Kada bi ti i takvi bili zaheftani na jedno mesto a obrisani na svim ostalim (na kojima se vode, rezervi ali i zlu ne trebalo), ispalo bi da sve stranke imaju daleko manje članova nego što bi im palo na pamet u najgrđim noćnim morama. A onda to prelazi u (svako)dnevnu moru zvanu istina. Tek su ovih dana ukapirali da imaju članstvo koje ili nema zahtevane škole ili iskustvo ili pamet, ili pak to ima (u tragovima) ali nema petlju da se prihvati partijskih funkcija u javnim službama.
Jer ... privremeni Organ je to, ipak.
Ko zna šta sve nosi ova zima, nikad se ne zna.

Priča se da ovi iz Organa nameravaju da postave neke jake mreže na ključna mesta po gradu i tako nahvataju potrebne količine klenova, somova, štuka, bandara, grgeča pa čak i punoglavce ako zatreba, ne bi li popunili sve funkcije koje nameravaju da prethodno uprazne streljanjem kadrova bivšeg režima. I zato, požurite, ribe moje, učlanjujte se, ne čekajte, zalegnite i vi u puf-fotelje iza tapacirung vrata, sa pitbul-sekretaricama ispred. Ne zajebavajte se sada, u otsudnome času! Nemojte posle da vam Đavo bude kriv kada na te funkcije, koje će vam po učlanjenju prirodno pripadati, slete one čuvene pizde-selice, oprobane zvezde te čuvene septičke jame kadrova za sve režime.

Ne zavaravajte se da ćete moći da zaobiđete te mreže. One i nisu tu da vas nahvataju, nego samo da vam skrenu pažnju od mnogo opasnijih mamaca.
Naročito su im omiljene varalice.
Trokrake.

Pa ako i tu uspete da se izmigoljite, zna se šta vam sledi: bućka.
Ta čuvena tekijanska bejzbol palica za alave dunavske svaštojede.
Za somove.

BISTRO!

U stvari, možda bi u Negotinu ipak bio primereniji onaj rudarski pozdrav:

SREĆNO!

Nikad se ne zna ko, i da li će uopšte neko da izađe iz jame.
Negotinske.
Površinski kop? Naravno, nema to potrebnu dubinu ...

2 comments:

Anonymous said...

nahvatase oni neke mlade kadrove u toj mrezi. Jedna od njih je i Milomirka Jovovic (1951)sa zavrsenom Uciteljskom skolom za vd direktora Doma Kulture..

Lady Justice said...
This comment has been removed by the author.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...