Monday 12 October 2009

Organ, po prvi put u medijima


U subotu je Organ, po izvršenoj primopredaji, održao i svoju prvu sednicu. Na njoj, u trku posmenjivaše šta se dalo smeniti i poimenovaše šta se dalo imenovati. Padoše i prvi bezobrazluci dojučerašnje predsednice i zamenika joj: traže mogućnost sazivanja sednica Organa od strane dva (od pet) člana istog, i da im se svaka plaća pride. Sve u duhu dosadašnjeg zajebavanja Negotinaca koje traje još od one čuvene januarske sednice Skupštine opštine.
Šta ćeš, teško se narav menja pod stare dane.
Što, naravno, važi za sve umešane strane Organa.
Posle sednice, zna se - KZN! Nego šta, ne ide nikako bez KZN! KZN ili ništa!!!
KZN - kazna za Negotince u formi konferencije za novinare. U uobičajenom stilu 17/15 - 17 promašaja iz 15 pokušaja. Ovakav skor nisu uspeli da ostvare ni Rumuni u subotnje veče.
Dakle, Negotinci, hteli smo Organ i dobili smo ga.
Videli smo sve isto što smo prethodnih meseci već odgledali. Da li ćemo isto i da propatimo, videćemo. Stalna ekipa majstora-kvariša je tu, zajahala i ne pušća.
Svakoga dana sam sve više ubeđen da se ovoj petorci ne treba dopustiti da izađe na izbore. Neka odrade svojih 4-5 meseci, i razlaz.
Ne ponovili se.

***
Danas je Miholjdan, dan svetog Mihajla.
Zapravo, danas je dan Tri Arhangela (što je daleko manje poznato):
Mihael (Koji je poput Boga), serafim, prvi među arhangelima, zapovednik Nebeske vojske, pobednik Satane.
Gabriel (Moć Božja), glasnik Nebeski, anđeo zlatne kose.
Rafael (Bog leči), treći od vrhovnih arhangela koji se poimence spominje u Bibliji, iscelitelj.
...
Ma nije me poneo religijski zanos, nego me izgleda zveknula u glavu ona KZN ...

9 comments:

Sasha said...

"Rafael (Bog leči), treći od vrhovnih arhangela koji se poimence spominje u Bibliji, iscelitelj."

Gde si to pronašao u Bibliji?
Stvarno me zanima.

Anonymous said...

Slazem se u potpunosti, da ovi samo treba da odrade ove mere i onda nam ne trebaju vise.Uostalom za ovo kratko vreme neka se pokazu i dokazu.

Radmilo Kračunović said...

Mea culpa, trebalo je da napišem:
"...treći od vrhovnih arhangela koji se poimence spominju u Bibliji..."

http://en.wikipedia.org/wiki/Raphael_%28archangel%29
http://www.newadvent.org/cathen/12640b.htm
http://www.mariusfineart.com/Raphael_info.htm
http://www.catholic.org/saints/saint.php?saint_id=203

http://en.wikipedia.org/wiki/Gabriel_%28archangel%29
http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_%28archangel%29
http://en.wikipedia.org/wiki/St._Michael:_Roman_Catholic_traditions_and_views
http://en.wikipedia.org/wiki/Archangel

Baš nemam pametnija posla ...

Sasha said...

Ono što sam pronašao ukazuje samo na apokrifne knjige. A Stih na koji se poziva ( Jovan 5:4) je diskutabilan jer se on nalazi u nekim prevodima Biblije, ali je izostavljen u Westcott-Hortovom grčkom tekstu, koji se temelji na najstarijim grčkim rukopisima.

Hvala na tvom trudu, nije mi cilj da pokrećem diskusiju na temu, jednostavno me je zanimalo radi ličnog istraživanja ove tematike.

Anonymous said...

Sto se tice sarkazma mesje-a "Organa", staro-za-novo-novo-za-staro, odavno je jasno i vrapcima, a kamoli prosecnom homopolitikusu koji letimicno cita i prati vesti i najave koje se ticu gorepomenutog "organa".. Fantasticna petorka je uhvatila jos jednom kormilo odavno posrnulog broda, i kuda sada? Pravac isto mesto! KZN!!!! BWAHAHAHAHH, valjala se do sada od smeJ!!!
Masu carobnim stapicem i evo zime koja traje tokom cele godine.. A, kakve su ovo religijske gluposti, 'ajd sada kao PRAVI srpski nacionalisti da isticemo pravoslavno hriscanstvo kao najbitniju karakteristiku srpske nacije, i idemo u rat, RELIGIJA vs. POLITIKA, gde je Spielberg da snima ovo?!?!?!?!?!
Mea culpa~Shadows in silence.

Radmilo Kračunović said...

Hm, gledam ovaj prethodni komentar, pa mi sve nešto izgleda k'o da sam ga ja napisao ...
НЕСАМБЕБАТЕ, ТЕБМИ!
Interesantno, a zapravo čitaj "fascinantno" je to da je KZN obznanjena u ponedeljak na televizijama. I kud baš u taj arhangelski ponedeljak! Što?!!
Glas, Mač, Isceljenje ... da li da još nabrajam simptome mesijanstva, tako omiljene bolesti kod srBskih politikopaćenika?
Sve ovo, neki dan izrečeno, već smo barem dva puta slušali - 2004 i 2008. Ovako ili onako, ali - već izgovoreno.
Eto, i u ponedeljak nastavljaju svoje međusobno nadgornjavanje, ovog puta oko one šupe gde su nabili džafere iz Dunavske. Dođe ON da "otvori" gancihaus, pa se onda pojave ONA i BETMEN, da bi ga romulijanci gledali popreko jer im je ONA dala novih 30 m2 za 20 "ukućana".
Farma, bre!
A u komšiluku je ionako onaj Zvezdanin kvazišinteraj za džukele ...
Religija i Vera poodavno ne postoje u istoj sferi, i skoro da više nemaju nikakve (one originalne) veze jedno sa drugim. Kao i politika i ovo što nam danas serviraju. Dakle, dokle ćemo da trpimo religijsko-politikantsku zajebanciju?
O "religioso" fazonima, grupa bitangi koja piše za ovaj blog iznela je svoj stav, i dalje ga iznosi, još od samog početka (evo, npr. onaj post "Uporedna religija" iz januara, pa nadalje). O politikopaćenicima - još i više.
Briga za dobrobit građana, spas duša, milosrđe, samarićanstvo, nečinjenje lošijeh djela, ne kudi vlasti od Boga su, caru carevo ... i ostala proseravanja, samo su štake koje pridržavaju bolesne lične ambicije, lečenje frustracija, otvorenu mržnju prema boljem i boljima.
Kao što se niko normalan ne može da poplaši Ljubiškovim "kapacitetima" koje podmeće Gerovka i njena paraDB služba, tako se i svako normalan mora da zapita šta je pa tolika (pre)obrazovanost donela Negotinu. Ali, i to da je Radmila totalno prokockala (čitaj: usrala) predivnu šansu koju je imala da nešto ovde uradi na kretanju ka boljem, a da trenutna glavna Organela tek nema nikakvih garancija da će to moći da ostvari. ON ima iza sebe (kako da ne) Beograd, koji se pretrgo od razmišljanja o Negotinu, a ONA nije imala ništa do Negotinaca, obične raje. I? Koji je skor, tj. koji će tek biti?!
0+0=00
To je Negotin danas sa najavom da će tako i da ostane.
Da li je došlo vreme da se kaže DOSTA? I po koji put se to ponovo izgovara?? Opet i opet i opet ...
Pa, dosta bre više.
Stvarno.

Anonymous said...

I dobro, malo po malo doći će i izbori.Šta onda ponuditi biračima kao savet? Za koga da glasaju? Normalno, kao i dosad, mi, neki, znamo šta je najbolje, ali to neće proći.Većina odlučuje, ili da ona ponovo bude ono što je bila ili da on ili neki njegov, nastavi i posle privremenih mera. Možda će biti i neko iznenađenje, ali sumnjam.

Anonymous said...

Ma kakva iznenadjenja, nema sta vise ovaj napaceni narod da iznenadi! A od ove dve opcije manje gora je u svakom slucajo Ona, ova sa onim je beton i to ne stampani, nego onaj za septicke jame!!!

Lorenzo said...

Možda će ipak biti.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...