Wednesday 31 March 2010

La dolce vita


Sladak život.
Pa, hajde baš da vidimo koliko nam je to život sladak - mereno kockicama šećera:

pića (tzv. soft drinks)

voće i povrće

sladoledi, jogurti, prelivi

razne grickalice

Zamislite, kada bi umesto kockica šećera ovo bile kockice politike? Bez čega bismo pre mogli da preživimo, i šta daje sladak a šta sladunjav ukus životu?
Bez šećera se zapravo ne može - naravno u normalnim i umerenim količinama. Povećana količina šećera u krvi uzrokuje dijabetes, "šećernu bolest".
A bez politike, ili barem onoga što se tako zove u Srbiji XXI veka? Povećana količina politike i krvi uvek kao rezultat ima nekakvu propast. I rezolucije.
Kako li se osećaju, i šta im je skočilo (kako se danas po gradu priča), odbornici novog saziva SO Negotin koji su dobili Rešenja o verifikaciji mandata, kada su ih obavestili da ta ista Rešenja treba da vrate, a da će im se izdati nova jer "ima neka greška u tekstu". Da podsetim, Rešenja im je uradila ona ista OIK čiji članovi pre neki dan nisu mogli da se nabroje šuški, za predan i mukotrpan rad prethodnih meseci.
Tako se priča ...
A gde ima priče ima i dima.
O dimu - u četvrtak.

8 comments:

Anonymous said...

IK je izdala uverenja,a ne resenja.Tacno je da su ista morala da se vrate,ali to je "nivo strucnosti predsednika i sekretara IK",clanovi ne vrse uvid u akta koja posle sednice izradjuje sekretar,a potpisuje predsednik.Zbog ove,a i drugih mnogobrojnih propusta u radu suske treba obustaviti predsedniju i sekretaru.Mislim da se mnogo prica o suskama,a malo o kvalitetu rada IK.Ali,to je nas sistem vrednosti,nema veze ko je zasta zaduzen u kolektivnom radu,svi se stavljaju u isti kos,a o ispitivanju eventualne odgovornosti,ne daj boze da raspravljamo.Clan IK.

Radmilo Kračunović said...

Au contraire, šuške su itekako deo savremenog sistema vrednosti, kao motiv i kao nagrada za kvalitetan rad. O stručnom kvalitetu (i sastavu IK) neka pričaju pravnici. O bezobrazluku, a svi znamo i KOM i KAKVOM - šta reći?
Srbi vole da kažu kako su "predodređeni za kolektivne sportove". Kako je u fudbalu tako je i u IK.
Pitanje je samo da li je ovde sve više izgubilo sportski karakter.
Plus, previše šećera je uzrok svega.

Anonymous said...

Ako su šuške merilo vrednosti nečijeg rada, pitam se koliko je terbalo da dobije OŠ "BRANKO RADIČEVIĆ" u Negotinu za zaista veličanstvenu smotru njihovog stvaralaštva za priredbu u Domu kulture 25.03.2010.g. Da je kojim slučajem bila i duplo veća ne bi mogla da primi sve one koji su došli. Na žalost mnogi su stajali, ali to je nagrada za rad ove škole. Jedino što je smetalo je to što nije se osečalo da radi ventilacija, pa nam je na glavu i za vrat kapljalja kondezovane kapi sa tavanice. Za to vreme radnici doma kulture su ugodno čavrljali u prostoriji, gde toga nije bilo.
Na mene je posebno ostavio utisak 17 broj Uranka, časopis ove škole za mart 2010.g. Učenica 8/1 napisala je "VERU U LJUBAV" I I ISTRGNUTO IZ KONTEKSTA SLEDEĆE MISLI:
-Osmeh na licu
-I KAD SI TUŽNA,DIGNI GLAVU GORE
-Gledaj napred nikada pozadi
-Uvek će se naći neka nada nova
-Ne verovati slepo,jer ne završava se svaka priča lepo
-Samo svoje srce slušaj, ali pazi kome daješ
-Veruj u ljubav i ne živi bez nje.
Jedan učenik 8/2 napisao je "Zdravo odrastanje" i opet istrgnuto iz konteksta sledeće misli:
-Šta sve dete mora da iskusi
-Razlikujemo se u onome što volimo ili ne volimo,izgledu,ponašanju,različita su nam interesovanja, ali moramo naučiti da te razlike poštujemo.
-Kad nastanu problemi,moramo prvo razmisliti šta je to što nas ljuti,povređuje i kako to bezbolno rešiti.
-Uz malo dobre volje i truda stvari će izgledati drugačije.Kada znamo šta želimo,ostaje nam samo da se dogovorimo, a dogovor sve rešava i čvrsta prijateljstva stvara.
Da li je potreban komentar. Ja mislim ne. Sve je rečeno, ALI OD NAŠE DECE UČENIKA OŠ "Branko Rdičević" u Negotinu.
Miša

Radmilo Kračunović said...

Ko zna, možda bi nam svima bilo bolje kada bi deca vodila politiku?
A što da ne.

Anonymous said...

Velicanstvena priredba, za koju smo mi roditelji trebali da izdvojimo recimo po 300 dinara za nekakav rajf koje su devojcice nosile i mnogo vise za majcice. Al niko te ne pita dal hoces i svi cute ...jer je to neciji hir i neko je to tako zamislio i ne daj boze da to ne uradis jer nemas para dete ce ti biti obelezeno. Sta je tu velicanstveno. Da li je gospodine i vase dete ucestvovalo. Zna se da Dom kulture prima 600 posetilaca. U cemu je problem! Hajde da zakupimo beogradsku arenu. S obzirom da je , videh to na blogu PNTK, samo Branko dobio sredstva za nekakav seminar, mozda i svi otputujemo za Beograd.
Ja sam intelektualac i podrzavam sve kulturne aktivnosti u gradu , ali sa merom i ukusom!

Petar

Anonymous said...

Tadic dolazi na Uskrs u Negotin!

Anonymous said...

Petre
Niko ne kaže da se lagodno živi.
Naš narod ima izreku:"cutanje je zlato", jer kada neko progovori vidiš koliko vredi.!
Nisam imao priliku da pročitam da si komentarisao kada je na čelo privremenog organa postavljen čovek koji im a osnovnu školu i da je visoku delegaciju jedne strane zemlje, koju je predvodio zamenik ambasadora te zemlje, primio član privremenog organa, koja ima srednju školsku spremu i uz to je penzionerka. Nema šta u prošlosti iznedrismo velikana kulturne baštine Stevana Mokranjca i inžinjera Đorđa Stanojevića, koji su poznati i priznati u celom svetu, ali za to što "svi cute"/tu se slažem sa tobom/ nemamo nikog drugog do penzionerku da primi visoku delegaciju privrednika jedne strane zemlje.
Da li sa takvim odnosom možemo da imamo više opd onog što imamo sada.
P.S. Preporučujem ti pronađi školski časopis Uranak za mart, jer ćeš tamo naći odgovor na sve tvoje dileme.
Miša

Anonymous said...

PORUKA GRAĐANIMA OPŠTINE NEGOTIN
Za vreme Tita važilo je pravilo:"NIŠTA NAS NE SME IZNENADITI"
Ovo pravilo je i DALJE NA SNAZI u šta će mo se uveriti 7.5.2010, da ne budem "Baba Vanga".
Negotinac 2



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...