Thursday 23 August 2012

Back from the USSR


Na domaćem terenu u igri je još jedna zvezda, da prostite, pored onih iz Vusi Rajot. Ne mogu ga nazvati Orlićem jer je on od onih neletećih živuljki, pre bi se reklo Zemljotrk jedan.
Ova Vedeta, u vrtoglavom usponu koji kontinuirano traje dvadesetak godina, ima posebno interesantan običaj da se ne zove isto kada pođe u Rusiju i kada se iz nje vraća. Skoro kao oni gastarbajteri tokom devedesetih godina koji su na svakoj bogomdanoj granici menjali auto tablice ne bi li nekako zavarali silesiju carinika, policiota i vučjaka da im ovi ne bi otvarali gepeke i njuškali po njima.


Elem, radi se o vokalno-instrumentalnom solisti Džeriju T. Vučiću-Polaznom, glasnopevaču i dugosviraču benda PuSSylips (secret service) Inc. koji je svoju karijeru započeo u Munzekonza, za koji ga i danas vezuju radikalno lepe uspomene iako je rođeni beograđanin i nerođeni moskovljanin.
Pre polaska za Rusiju, održao je solistički koncert pred publikom probranih službi na kome je izveo svoje najnovije i još uvek neobjavljene hitove komandne prirode. Kao poslednja poruka pred odletanje za Moskvu, ostaće
vo pamjat duboko urezan njegov bonvoyage haiku:

Ja sad odlazim, 
i vratiću se. 
Čuvajte mi Đilasa.

Pošto se letovi ka Rusiji održavaju u raznim terminima i sa raznim namernicima, Džeri T.V.P. nije imao vremena da pre polaska skine koncertni make-up već je to morao da obavi u samom avionu. Rusija je, znate, u svemu naprednjačkija od nas pa tako i u vremenskim zonama. To znači sledeće: kada je kod nas dan, tamo je već pao mrak.
Šminka je morala biti sastrugana i zbog činjenice da naš stvarni predsednik, Drug Vladimir Visarion... Putin, nikako ne voli ljude koji se kriju iza raznih maski i ostalih ortopedskih pomagala. On je vrlo poznat kao pravedan i nadasve iskren čovek, koji se ne libi da uživo praktikuje staru narodnu poslovicu "što na um, to u gulag". Pre polaska, i sam Džeri je lično morao da Drugu Vladimiru pošalje najavno pismo u kome do u sitna crevca objašnjava da njegov PuSSylips Inc. projekt nema ama baš nikakve veze sa onim narkomankama i američkim špijunkama koje su neki dan dobile produženi koncboravak u prirodnim lepotama Sibira, i to još o trošku države usred krize.
Dakle, šta je to naš umjetnik mogao na dar poneti svom predsedniku, a da to ovaj već nema?
Ne znam, ali svi ćemo to uskoro videti i osetiti.


Na povratku iz Rusije sa tog predivnog boljševihadžiluka, s ljubavlju nam se prikazao jedan sasvim novi i prosvetljeni hudožnik, po limenu Aleksandar P. Volkov-Dolazni. Ne, naravno da ne mislim na onog ukrajinskog basketizdajnika, već na našega Diku, Ponos svih tajnih službi i javnih servisa. Još dok je avion bio na nebu, osećala se ta crvena svetlost kojom je On zračio, jedna vaskolika ispunjenost utiscima i blagoslovom dobijenim lično od Druga Vladimira prilikom oproštajnog rukoljuba.
Elem, kakve nam je sve to darove iz Majkenam doneo naš mili Drug Aleksandar?
Odmah, još dok je samaljot rulao pistom, Aca dograbi desnicom razglas, pa krene redom:

Ja, kao ministar ONOiDSZ i najprviji zamenik Premijera unutrašnjih poslova, donosim pelcere sledećih složenih borbenih sistema, koji su lični poklon našega vaskolikog predsednika Druga Josi... Vladimira Putina.


Potpredsedniku Naše Federacije i predsedniku Gubernije Serbske, atamanu Tomislavu Nikoliću, lični dar od Druga Josif... Vladimira! Veliko pakovanje Alana Čumaka u prahu, za sve vrste želudačnih, crevnih, moždanih i ostalih parazita prostate.
Premijeru Unutrašnjih poslova, kamaradu Ivici Dačiću, poneo sam poruku koju združeno napisaše Drug Vladimir i Tetka Mira, ali sam morao da je progutam prilikom pauze u Nemačkoj, jer su ti fašisti tražili karte na pregled. No, nema veze, ionako je znam napamet. U njoj ga ona pozdravlja rečima: "Mali, srce je na levoj strani, gledano čak i iz tvoje perspektive. Vidimo se, my preciousss."
Episkopu Irineju, donosim Poslanicu u vidu imovinsko-trgovinskog sporazuma, Statuta i blanko članskih knjižica Stranke Rusa Srbije (SRS), sa vodenim žigom u vidu lika Dragana Todorovića.


Domaćoj avio-kompaniji JAT, donosim na poklon novi logo firme, najsavremeniji izum ruskostaroslavjanskog inženjeringa i dizajna, koji će od sad pa nadalje i ubuduće svo osoblje morati da nosi na srcu, i to obaveznќirilicom - nikako glagoljicom.
Borisu Groznom Tadiću, donosim limenku iskrenog ruskog gasa od 0,33 litra, da ima čime da dopuni Olimpijsku vatru kada sledeći put ide u rodno Sarajevo na koncert Dinomerlinosaurusa. Ili da ga popije naiskap kada počne da mu hlapi osećaj veličine. Baš rezni kad se dobro ohladi.
Dragančetu Đilasu, donosim tajni projekt novog ruskog visećeg mosta koji će spajati Pionirski Park i Krunsku 69. Zapravo, ovo nije stvarni projekt jer su mi isti samo pokazali na uvid, ali ja sam to pronicljivim lucidnim okom sve usnimio i popamtio pa posle precizno iscrtao tokom ručka limunovim sokom na salveti, tj. nevidljivim mastilom. Toliko mi je to dobro uspelo da u stvari ni sam nisam siguran da li je to ta salveta, ili ona kojom sam obrisao usta posle trećeg tanjira vojničkog boršča.


Mom prethodniku (pu! pu!) u ministarskoj fotelji, Draganu Ilića Šutanovcu, donosim čudo ruske vojne tehnike: bestrzajni samostrel sa prigušivačem, za lov na kavkasce, pankerke i Dušana Petrovića; lični poklon Druga J... Vladimira Iljiča Putina. Može se koristiti i u unutarstranačke svrhe.
Rahasimu Ljajiću, novopečenom ministru za informatiku i tako to, donosim najmoderniji najveći ruski mikročip na svetu, da ga nosi uvek sa sobom blizu srca, ovoga mi USB-krsta ako nije tako.


Ministru za pare, Mlađanom Dinkiću, naš Veliki Predsednik šalje čak dva poklona! Prvo, to je originalna košulja iz gulaga, skrojena baš po meri za njega lično. Ona nosi broj 00001, ali njena čarobnost ne leži u serijskom broju već u jednoj maloj tajni koju ću vam sada odati: to na košulji nisu robijaške pruge već visokosofisticirani sakriveni bar-kod!! Njega može da pročita čak i običan skener u marketu, i tom prilikom se automatski uključuje razglas koji ponavlja Predsednikovu poruku snimljenu na srpskom specijalno za ministra - "Mlađo care, evo pare!" Tu dolazimo i do drugog poklona: to je novčanica specijalno izrađena u Rusiji samo za Srbiju, apoeni od 0 kreditnih dolara. Njome će se ubuduće isplaćivati penzije sve dok Dinkić ne odsvira Monetarni Udar i ovoj vladi.


Članovima naše partije, bratski narod Rossije šalje na poklon vežbovne pokretne stepenice sa kojih je skinut motor da se neko slučajno ne precepi prilikom uvežbavanja strojevog koraka u koloni po jedan.
Državljanima opštine Munzekonza, naš voljeni Predsednik Drug Vladimir šalje novu tablu koja će biti postavljena na ulazu u naseljeno mesto shodno postojećim propisima o saobraćaju. Mi smo se dogovorili da ovaj grad sa ponosom prvi ponese neko proruskije ime, tako da će odsad na tabli pisati "Dobro došli u Kontuzinovo". Vala, zaslužiše ga posle toliko godina!
Drevnim Krkobabićima na dar, Drug Predsednik šalje muzički telegram čestitke povodom ulaska u novi porodični milenijum, kao i overeno pravo na prve dve one novčanice koje će im uručiti Dinkić Lično.
Bata Palma je dobio na poklon šubaru od krzna Uralske žirafe.
Čedomir Jovanović i Zaharije Stoletni Trnavčević dobijaju svako po jednu semku tunguskog šipka, za kaznu jer se mnogo prave englezi.


A ja, ministar samoodbrane, eta umilni Sašenjka, čto ja dobil na dar? E meni su podarili poklon koji nema niko drugi - specijalni model grožđane masti od loze sa Krima, tzv. pussylipgloss sa ugrađenom najsavremenijom opremom za praćenje i prisluškivanje koalicionih i inih partnera. U stvari, priznajem, dobio sam ja i još jedan poklon, Prototip najnovijeg čuda ruske složene odbrambene tehnologije - MIG2012.


A narod, šta je to od samoodbrambenih sistema naš narod dobio od namilijeg i najdražeg Predsednika Naše Federacije, Druga Josi... Džug... Vladimira Putina?


Drug Predsednik ... sa posebnim ponosom & setom, narodu serBskom šalje na poklon ovaj autentični panslovenski Totem drevnog boga Usrećitelja nacija gladnih hleba, žednih slobode i žudnih dosadnih vremena. Vrhovni svebog sirotinjskih zabava i neskrušenih žena.
Udbog.
E pa, od Majkenam dobismo poklon baš kakav smo zaslužili.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...