Monday 29 October 2012

Sendi i Hilari


Malo o b92, pred spavanje.

Danas je, oko podneva, konačno počela sipuća kiša, taj toliko voljeni i megarabljeni neologizam, nastao u kovačnicama meteovesti Verana Matića. To je ona kiša, znate, koju običan narod oduvek komentariše sa "ne pada, nego zajebava".

U sklopu aktuelnog predhelouvinskog ludila, začinjenog olujom veka, rešio je i prepodobni Vuk Jeremić da se danas javi direktno u dnevnik b92 i podnese ekskluzivan izveštaj sa stormfronta. Ne mislim na nazi stoku, već na prvi udarni talas oluje nad olujama.
Btw, kad sam kod srbofašizma palanačkog, pojavila se na Fejsbuku stranica "Сенди, Срби су уз тебе" koja u najmračnijem stilu i tradiciji huškanja iz devedesetih, priziva sile nebeske da se američkim imperijalistima osvete za sve patnje i bombardovanje Srbije. Kako rekoh - stoka, plus masovno prijavljeno administratorima FB da tu pornografiju eliminišu.
Elem, drug Vuk Predsedavajući se iz nekog stana (enterijer u pozadini ne izgleda baš nešto preterano rezidencijalno), sav naceren javlja u program b92. Čini mi se da koristi Skype, ali drži nekakvu slušalicu kraj levog uha, kao - telefonira. Moguće je da se folira (što liči na njega i njemu slične, uvek drže telefon "u pozi" kada žele da izgledaju pametno), ili možda koristi VoIP, onaj isti servis na koji domaći telekomunikacioni monopolisti gledaju ne samo neblagonaklono, već i krivično.
No, može mu se.


Gledam večeras tu zamlatu kako se cereka u webcam dok priča o oluji koja se približava Njujorku, gradu koji je već u stanju kontrolisane panike. Važno da je sebi dao za pravo da misli kako je duhovit, pa lupeta kako su mediji njegovo (on kaže "srpsko", ali svi znamo na šta, tj. koga misli) predsedavanje Generalnom Skupštinom UN najavljivali kao "burno", a eto, ispade tako i bukvalno...
Čovek, koga u Srbiji nazivaju i SunđerBobom, nije mogao a da ne iskoristi priliku da (opet) ispadne idiot. U crtaću, spužvina najbolja drugarica je veverica u ronilačkom skafanderu i zove se - gle čuda - Sendi. Smešno, možda budalama poput njega. Kao da to nije dovoljno, u pomenutom crtaću postoji jedna kratka epizoda koja se zove "Sandy's vacation in ruins" (Sendin odmor u ruševinama). 
Smešno, ehm... aha.
Da podsetim, crtać SpongeBob Squarepants prikazuju redovno na TV b92. Deci za laku noć.


Ne znam da li je u pitanju glad, nevreme, aljkavost, nepismenost ili sipući mozak, ali ovakve idiotarije su sve češće na b92. Oluja Sendi stiže u Ameriku i uzrokuje saobraćajni (i svaki drugi) kolaps. Američka državnosekretarska oluja Hilari, stiže u Srbiju. Haos i kolaps su ionako prirodni ambijent i stanište nas domorodaca, tako da nema nikakve brige oko toga.
  1. "Sedište Ujedinjenih nacija u Njujorku biće zatvoreno zbog dolaska uragana, a svi planirani sastanci su otkazani", rekao je zamenik portparola UN Eduardo del Bej. 
  2. Državna sekretarka SAD Hilari Klinton i visoka predstavnica EU Ketrin Ešton stižu danas u Beograd, gde će razgovarati sa predsednikom i premijerom Srbije. Ova poseta će, zbog visokih mera bezbednosti, izazvati saobraćajni kolaps.
  3. Evropski parlamentarci koji su danas razgovarali s premijerom Dačićem i ministrom Vučićem impresionirani su njihovom pripremljenošću za pregovore, kaže Jelko Kacin.
Eto nama tri udarne vesti za ponedeljak 29. oktobar svetopropasne 2012. godine. Prva je oluja veka, druga oluja je politička, a poslednja, treća - oluja mozga.

Pučanstvu za laku noć, i puste snove.

2 comments:

Marjan Paradoksija said...

Haha, ako si (im) rekao!

A za ovu zgodnu analogiju sa Sendi i Vukom nisam znao (ne gledam crtaće, šta ću)

Radmilo Kračunović said...

A Pera i Bane kao da su čitali ovaj tekst, pa napisali svoj na e-novinama. Baš ispada kao nastavak hajke na Wooka Yerelonea.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...