Sunday 24 February 2013

Otisak Nedelje 24.02.2013.


Ćerajući muhe, bezrepa & šuta krava se ritnu, pa prosu mlijeko. Farmeru grdno beše žao bijela napitka, pokupi ga sa postelje od šaša zaraženog gljivicama i naćera marvu da ga za kaznu popije. "Na, pij, stoko ritava! E sad ćemo ga pakovat u rvacke flaše, kad si vako luda ko da te uglavu zvekno švapski geler sa Kozare."

I bi tako.

Predlog #1 - Setva ministarska


Đubre o desno rame! Veštačko. Mislim, đubre - ne rame.
Ovako je sve počelo.


Predlog #2 - Pokvarena mašta


Nekome se kukuruz ubuđao "zbog vlažnog leta"... Pre bi se reklo zbog ogromne vlage u vazduhu, nastale međusobnim pljuvanjem političara tokom majskih izbora. Zdrav kukuruz je već bio prodat inostranstvu unapred; buđavoj zemlji ostade buđav zea mays.
Da krave pobuđave, od sve muke.

Predlog #3 - Konzumenti


Vogralikov lanac radi punom parom, svi se prave blesavi.
Ili se ne prave?

Predlog #4 - Inđijanci


A onda je maca prolila mleko...
Nije prevrnula čanak panonski, tvitovala se - po novosrBskom običaju. Cela Srbija je postala jedan ogroman bilbord na kome se besplatno reklamiraju tviter i fejsbuk. Tvituju svi: inđijanci, goveda, rančeri, pendreci, sunđerbobovi, ministri, poslanici, predsednici, novinari. I posle da mi neko kaže kako je tvitovanje intelektualnije od gubljenja vremena po ostalim socijalnim mrežama.
Šic, bre.

Predlog #5 - Bizoni


Uopšte nije smešno, sve ovo oko zatrovanog mleka. Ne razumem, zašto se ovi šuti smeju, cerekaju, na svakom koraku. A smeju se pa cepaju, i to svima u lice. Šutanovac je prošlost. Otrovno mleko je budućnost; nažalost - vrlo moguće kratka. Tomica Milosavljević je javno primio vakcinu, pa se lečio u Nemačkoj. Ovi, koji su javno pili buđavo mleko, preferiraju Kubu i Rusiju.
U poverenju, neko im je došapnuo da se ne brinu previše; narodna medEcina kaže da kada ugaziš u biomasu to "vuče na sreću", i da je kravlja balega dobra za reumu. Ništa ne kaže za pamet i glavobolju.
Savet:
Povesti računa, kravlja balega (boletus calopus fries) je takođe i vrsta nejestive gljive. Ne mešati sa bunikama, bije u vugla - što se da videti kod primeraka koji su poslednjih dana u fokusu javnosti.

Predlog #6 - ...


Krenula je zajebancija, od silne muke.

Predlog #7 - Žetva ministarska


Ministri - republički, pokrajinski, okružni, regionalni, regijski, oborkneževski, partijski. Logično, kada zajebu stvar i, onako skarabejski, ugaze u pomenutu biomasu, onda nije ni za čuditi se ovolikoj količini proseravanja po medijima, sa svih instanci. Bullshit političari u sadejstvu sa svojim bullshit novina(ri)ma. Bolje bi bilo da su čitali Harija Frankfurta, pre nego što su se latili mikrofona. Ne vredi, oni su ubeđeni kako je to što rade dobro za narod. Onaj isti narod, koji ima domaći, mnogo prikladniji naziv za te egipatske svete bube.
Ovako će se završiti, ne sumnjajte u to.


Oni koji uživaju da se valjaju po produktima sopstvenog bavljenja politikom, verujući u njihovu lekovitost, očigledno nisu čuli za ovu basnu:


Biće izbora, pili mleko ili ne.
Jedino što niko normalan ne zna kakva je korist od toga seljacima koji danas prosipaju mleko, ili bebama koje ga nisu pile danima. Možda da se prešaltuju na ptičje mleko, samo kad ne bi bilo i takvog gripa. Stvarno, izgleda da se od ovih naših gripolitičara nikako ne može uteći.
Valjda je jasno da dalje bežanje i okretanje glave nema svrhe i smisla. Srbija nije Pamplona, pa da se u stampedo daju goveda i ljudi. Jednostavno, u toj varijanti se zna ko će biti izgažen. Vazda bilo, vavjek će tako biti.

Treba se suočiti sa Predlozima, i jednostavno im reći: DOSTA. To su uradili u svim torovima bivše Jugoslavije, širom Evrope i Sveta.
Gubite se.
Ovde još uvek ima živih ljudi.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...