Friday 5 April 2013

Ludom radovanje


"Ako bi mi sada platio jedan hamburger, rado ću ti vratiti u utorak..."
Svi znamo kada pada i kako izgleda taj čuveni payback utorak, barem kada je Pera Ždera u pitanju.

Ako bi mi sada samo malo dali Kosovo da ga držim, samo jedan liz, iz vaše ruke... 
rado ću vam ga vratiti u utorak.

Za ovih 11+7 paklenih dana, tokom kojih su se naši Gospodari Haosa krčkali na tihoj vatri glumatajući iščekivanje dobro nam svima poznatog pogovora Priče koja je promašila Temu, Tri Jerarha sa vrha igle srBske pomno osluškuje puls biračkog tela - da li će uopšte, i kako, ono reagovati na mrak na kraju osvetljenog tunela.

Gospodar Vučić se pita: Šta narod mi omiljeni veli na ponuđenu ostavku, tu mošu kojoj ni PREOKRET! nije ravan? Šta?! ŠTA?!! A?!!!
Ataman Nikolič dumaje: Čto Duma zdjelaet, čto dumaet?!!
Premijer Unutrašnjih Poslova Srbije značiglasno razmišlja u sebi, al' tako da ga svi čuju: Ko mi opet uvali vruć kosovburger do utorka? A nijeznači da ga nisam tražio... I što ne prihvatih onu značiostavku, pa da ga samo malo 'apsnem, muku mu bajatu!

Kako god na kraju bilo, a biće onako kako je jedino moguće, Toma će i dalje čučati u kolibi zemunskih iluzija, Ivica će se još neko vreme značiopasno klackati po ivici&marici, Aleksandar će očekivano biti sve manje Veliki a sve više Dugouhi.
Đitler će i dalje zdušno praktikovati demokratski neoliberalizam tvrđi od oca&sina Buša zajedno, Koštunica će naduren & Čedomir kao crv u brašnu siktati na grad i selo podjednako (bez amputacionih primisli), dok na radiju svira Akonkagvo, širi svoje grane...
Domaćinske Genocidno Modifikovane Organizacije će u subotu 6. aprila posle postnog ručka protestvovati protiv bombardovanja Beograda 1941. godine, a svi ostali će biti preostali.

Pa što bre onda i dalje gube vreme na sve ono na šta ga inače gube?
Eto, može im se. Jer nemaju koga da se plaše.
Zato.

Kada se Tri Ugursuza u utorak vrate sa zavrtanja ušiju, zna se šta nam svima sledi:


Znači, kao i obično?
Znači.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...