Sunday 16 June 2013

Goljami Odbor


U Velikom Izvoru, selu na par kilometara od Zaječara, održan je danas (na Св. муч. Лукијана & друге), Glavni odbor Demokratske Stranke Dragana Đilasa (u daljem tekstu: DSDĐ). Po popisu iz 2002. godine, 99% meštana sela se izjasnilo kao pripadnici Bugarske nacionalne manjine, pa ga ovde daleko češće zovu Goljami Izvor.
Са све припадајући нагласак.
Poznate ličnosti, poreklom iz Velikog Izvora: Đorđe Genčić i Anta Antić, radikali i organizatori atentata na Aleksandra Obrenovića. Baš kako treba - pravo mesto za GO, kad već ne može u Zemunu. Dok još može.


Ne čitajte pripoćenja&izvješća spinera DSDĐ, koja su večeras okačena po internet izdanjima sutrašnjih novina i sajtovima partija sa posebnim potrebama, jer nećete čuti ništa novo niti dobro. Čak, na samom sajtu DSDĐ, iskazuju kukavičluk i poltronski stav prema Gospodaru Vučiću, izjavama tipa "dobre stvari su rešavanje problema Kosova ... borba protiv kriminala i korupcije" a loše je "jer je Srbija izgubila privredu". Ovo potonje, čita se na običnom Srpskom jeziku na sledeći način: 
"Aco, onaj Dinkić i ovaj njegov Ničić, upropastiše i poharaše sve u Srbiji i Zaječaru. Hoćeš da se dogovorimo i uzmeš nas u kućicu, mi da ti glumimo pamet a ti nama silu, pa da budemo svi srećni & berićetni, i europejci pride. Ajde bre, što si taki. Evo, ako baš treba, svi će pređemo kod Dula Petrovića kao frakcija njegove poslaničke grupe."
Аха, сад ил одма?
Manja je muka, mukica jedna, to što su Todorić i Šapić morali da iz Beograda šipče čak do Goljamog Izvora, kako bi bili kooptirani u Goljami Odbor DSDĐ. Svi zakupljeni autobusi imali su ispravne klima uređaje, a od Beograda do Zaječara stiže se za dva i po sata - brže nego sa Novog Beograda do Starog Grada, preko Gazele kada je Đitler i Mrkonjić rekonstruišu.

***
Pitam Zaječarce:

Šta je to selo Goljami Izvor moglo da ponudi pogodnije glede održavanja Goljamog Odbora DSDĐ, u odnosu na grad Zaječar? 
Da li u tom selu ima više članova DSDĐ nego u gradu?
Da li su baš svi manastiri širom Srbije bili ovog vikenda bukirani, nije se imalo (uobičajeno za Žutu Mrlju) gde, pa se eto skrasiše konačno tek u okolini Zaječara nedelju dana pred praznik demokratije, da prostite na izrazu - izbore?
Da li je sam grad Zaječar, predizborno toliko prezasićen retuširanim facama Boška NIčića i Aleksandra Vučića, da ni po tarabama (kamoli bilbordima i zidovima) više nema mesta za fizio(g)nomiju koja tako neodoljivo podseća na barona Vladimira Harkonena iz mladosti, pa je zbog toga trebalo podstaći ruralni predizborni turizam?

10001 član SNS u Zaječaru

Jesu li se Zaječarci toliko zasitili likova Borisa Tadića i dr. Stanislava Tadića (sveže prebeglog iz DS u SNS) da im sada samo fali još i namrgođeni Đilas Krasnejši; toliko, da od sve muke čak počnu da razmišljaju o tome kako će im tek presesti sve kada im iz Vučićevih gaća na grbaču zajaši Saša Beoslon Mirković, dojučerašnji astralni blizanac Ničićev, a sada naprasno njegov arhinemezis? Da li će biti zdraviji kada naprednjak Staša Tadić sa mesta direktora Zdravstvenog centra smakne demokratu Stašu Tadića?
Da li u Zaječaru znaju zašto Mlađan-hiljaduevra-Dinkić toliko gromoglasno ćuti povodom žestokih napada na jednog od njegovih najbližih saradnika, do juče neprikosnovenog oborkneza Istočne Srbije?
Da li će Zaječarci dopustiti još jednu prevaru, najobičniju postizbornu rotaciju secikesa, ili će im pokazati šta o svima njima zaista misle: kako o lopovima sa plakata, tako i o acažacama iza kojih se prvopomenuti bezuspešno kriju - onako zadrigli i masni?
Zašto se na svakih nekoliko dana bijete po ulicama Zaječara, u čije ime i za čije babe maslo - vi: komšije, rođaci, prijatelji, neznanci, Podlivci, Kotlujevčani, oni pod Kraljevicom, Zvezdanci, Izvorci... Zaječarci?
Onevažite ih bre, ljudi.
Aman više.

Zaječar, nedelja 16.06.2013.
Vuk Vučić, ponovo u starom čoporu
prisutno jedva 1000 kriptoradikala iz cele Istočne Srbije

Pitam Negotince:

Šta tražite po Zaječaru u vreme predizborne kampanje, dragi moji Negotinci (kako vam to drugarica Sanja Čeković od milošte tepa godinama, striktno sa bezbedne skupštinske distance)? Prošle nedelje vas je u Zaječaru bilo više nego u Negotinu, iako nije bilo nikakvog koncerta u organizaciji SPS i ostalih estradnih agencija. 
U gomili ispred prostorija SNS Zaječar, buljuk negotinskih naprednjaka među kojima je najviše onih sa kačketima i naočarima za sunce (valjda, da ne bi bili prepoznati), u belim majicama sa brojem 2 koje secaju i po Negotinu iako su ovde izbori tek u martu 2014. godine. Ili nisu? OK, tumarali su i po Boru, ali to je deo naprednog turističkog aranžmana koji uključuje raznolike destinacije različitih nadmorskih visina i dubina.
U gomili ispred prostorija Dinkić-Ničićevog URS, nema nijednog Negotinca iako su ovde 2010. godine osvojili 4 odbornička mandata. Jbg, ne dozvoljavaju im nove/stare članske knjižice DSPS, postizborno povađene iz nauljenih soški, gde su bile sklonjene zlu ne trebalo a i da ih ne pojedu moljci pre vremena. Btw, naftalin se više ne koristi, što dodatno povećava preletačko-konzervatorsku muku.
Samonabeđeni negotinski članovi Džiberaldemokratske Partije (u daljem tekstu: DžDP), ovih dana obijaju pragove i dvorišta Zaječaraca u ritmu na kome im ladno mogu da pozavide čak i Jehovini svedoci & popovi što krste vodicu i krljaju pivo pred svako cr(k)veno kalendarsko slovo. Kažu, rade kampanju od vrata do vrata. Ako im to ne pomogne, krenuće i u kampanju od dveri do dveri, važno je samo da to ima bilo kakve šarke i kvaku. U aktuelnom slučaju Timočke nahije, radi se o Kvaki 5 - onoj nedostižnoj za takve: cenzusnoj. Trebalo bi da razmisle o predizbornoj koaliciji sa Jehovnjacima, po dobitnoj formuli pod konspirativnim imenom "SPO". Sa pivopopovima su ionako poodavno u šemi. To obično tako biva, kada zajedno sa SNS i DSS lupaš pečate na razne zahteve za smenu Oborkneza od Gorenja, a koristiš Dimitrovgradsko mastilo.
Zašto, dragi moji Negotinci, čačkate zaječarsku mečku? Ili bilo koju drugu? Pred kriptoradikalskim talasom pada sve više gradova širom Srbije, obruč oko Negotina sve je uži i čvršći. Ne samo zbog Vučića & Co., već i zbog vašeg majmunisanja po okolnim palankama - zapravo, naročito zbog toga - narednih devet meseci ulicama Negotina jurcaće noću crni džipovi zemunskih registracija, prepuni ćelavih kiropraktičara u majicama sa rednim brojem (po negotinskoj numeraciji, koja tek sledi). A možda i ranije...
Naravno, svima vama, kao velikim & dokazanim vernicima (bez ob
zira na trenutnu člansku kartu, listom ste u šemi sa NVO koja ima najveći prividno neiskorišćen potencijal birača - da, na SIZ Nebeski mislim), tada će biti kriv Đavo, plus pokoji Mali Čovek kome ste se zgadili za sva vremena.
Za razliku od zaječarske ponude, negotinski politikopaćenici su prešli u naredni stadijum učaurenosti bezumlja - iz Nevažećih u Nevažne.
Pitate se, a što niko ne spominje SPS? Oni su prerasli i Nevažne, odavno postali Nebitni. Samo što to niko neće da im kaže, neka se još malo prže. Ne ponovili se.

Pitam Beograđane:

Dragi moji prijatelji, rođaci, poznanici - stvarni i (virtuelni), obratite dobro pažnju na donji desni ugao slike sa početka teksta.


Šta traže stolice sa oznakama "Beogradska Arena" u prvim borbenim redovima goljamoizvorskog Goljamog Odbora DSDĐ? Gospoda iz Krunske 69, navikli su da širom Vilajeta raznose duh Prestonice, pa makar on bio i stolično materijalizovan. Kada odu, sa sobom odnesu sedalo, a stolicu uvek ostave domaćinima.
Beogradska Arena d.o.o. u nadležnosti je Grada Beograda, koji je osnivač tog privrednog društva. Šta traži inventar te državne firme po palankama Srbistana, da li postoji neki dokument o njegovom iznošenju iz službenih prostorija, revers, ugovor o izdavanju i korišćenju, spisak rashodovanih stavki po popisu inventara, ugovor o finansijskom ili materijalnom sponzorstvu jedne političke stranke, izjava službe obezbeđenja koja mora da spreči otuđenje imovine firme?!
Dragi moji Beograđani, naiskrenije: sitnica po sitnica, Tadić po Đilas - eto i vama Vučića na grbači, baš zahvaljujući ovakvim budalama i njihovim svakodnevnim bahatim idiotarijama. Ne dao vam Bog da vas neko od Gospodara Vučića brani na žuti goljamoizvorski način - nema vam spasa isto kao i nama, palančanima.
Demokratska stranka, u formi DSDĐ, zaista jeste poslednja brana. Brana normalnoj političkoj grupaciji koja će bez ustezanja hteti i smeti da se suprotstavi daviteljima-spasiocima Srbije. 
DSDĐ, sa sve pripadajućim im DžDPovskim i (vrlo brzo) USRovskim satelitčićima za ometanje komunikacija - to sigurno više nisu.
Dobro ste pročitali prethodnu rečenicu, nije greška nastala prilikom kucanja teksta.


Nagradno pitanje, za kraj:

Na gornjoj (nadasve predizbornoj) slici, šta predstavlja zaječarske DžDP, šta DSDĐ, šta URS a šta SNS?
Pomoć prijatelja - probajte da krenete sleva udesno, redom.
Ko da tačan odgovor, tj. pogodi ispravan redosled, dobija nagradno napredno putovanje do kafane u Borskom rudniku - one na 400m dubine. Ladovina, dušu dala za pivo, plus nema šanse da dotle dopre ona prava, Sunčeva svetlost. Raj za krvopije politikopaćeničke provenijencije.

d2d

p.s.
Umalo da zaboravim:
Od 2. do 4. avgusta 2013. u Beogradskoj (KomBank) Areni biće održan trodnevni oblasni kongres Jehovinih svedoka. Pretpostavljam da su kao gosti pozvani svi gorespomenuti, čisto razmene terenskih iskustava radi.
A stolice, još uvek ih tamo ima ili da ponesemo svoje?
Ko ima - sedi. Ko nema - u krilo onom ko ima.
Neka se i tu zna redosled, unapred.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...