Sunday 13 October 2013

Pašteta, pa šteta


Danas se u Vrbasu održavaju izbori za radnički savet SOUR Carnex. Između kojih i kakvih to kandidata tamošnji radni ljudi, seljaci & poštena inteligencija treba da izaberu najbolje?
Da pogledamo glasački listić:


  1. Mesni narezak Dačić-Marković
  2. Riblja pašteta Vučić
  3. Pašteta sa povrćem Đilas
  4. Suvo meso Krkobabić
  5. Kulen Pastor-Kasa
  6. Dimljena slanina Čanak
  7. Pileće viršle Jovanović
  8. Stišnjena kobasica u crevu Koštunica
  9. Đačka pašteta Vulin
  10. Kilo masti Šešelj
  11. Alpska slajs Ljajić
  12. Zimska salama Nikolić
  13. Srpska mortadela Dveri
  14. Neobrijani goveđi but Drašković
  15. Boranija sa svinjskim mesom Svi zajedno

Svi gorepredloženi kandidati, koji se dobace preko cenzusom predviđene granice broja glasova, stiču pravo na apsolutno učešće u upravljanju radničkim savetom SOUR Carnex, kao i shodno tome pripadajuće dividende iz godišnjeg budžeta preduzeća. Takođe, postizborno stanje sastava radničkog saveta ima se upodobiti i preslikati na sastav lokalne skupštine & vlasti u Vrbasu.


Stvarno, baš kuhinja dobro nam poznatog ukusa i mirisa.

Više od pola veka proizvodi Carnex-a su na Vašim trpezama, sa Vama delimo naša iskustva, znanje ali i strast za dobrim zalogajem. Nova interpretacija Carnex proizvoda predstavlja vodič kojim ćete na kreativan način učiniti život lepšim. Recepti su sačinjeni tako da rezultat bude uspešan, a većinu njihovih sastojaka sigurno već imate na kuhinjskim policama. Neki se veoma brzo pripremaju, poput Havajskih korpica, a neki kao što je Saltimboka zahtevaju malo više pažnje. U svakom slučaju, reč je o modernom pristupu bilo kojem obroku i prilici. Sva jela su odraz našeg uverenja da se dobar ukus može postići upotrebom jednostavnih i hranljivih sastojaka, kao i da se lepi obroci mogu spremiti za vrlo kratko vreme.

U pamet se, narode vrbaški. 
Biraj one bez konzervanasa, nitrata, aditiva, aflatoksina, veštačkih boja, mirisa koji štipa za nos i oči, one kojima etikete nisu izbledele, čije konzerve nije zahvatila rđa, umesto onih koje čak ni pacovi ne bi da progutaju. Precrtaj one kojima je rok trajanja odavno istekao, a i dalje ti se keze sa raftova dućana i malih ekrana teve prijemnika.
Izađi i biraj, iako su se oni sami već izabrali.

p.s.
Kakva li će tek biti izborna ponuda na lokalnim izborima u Negotinu, koji slede krajem februara 2014. godine - možda nešto iz asortimana đubreta SOUR IHP Prahovo?
Veštačkog, da ne bude zabune.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...