Saturday 9 November 2013

RTMUPS


Saopštenje MUP Srbije
- Tanjug 08.11.2013.

Predostrožnost: MUP snima vaterpolo, fudbalsku i košarkašku utakmicu!

Službenici MUP-a Srbije snimaće i fotografisati učesnike utakmica koje će se tokom vikenda igrati u Beogradu.


Na plivalištu "Tašmajdana" sutra od 17 sati odigraće se međunarodna vaterpolo utakmica u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona ekipa "Crvena zvezda" i "Pro Reko" iz Italije.
Fudbalska utakmica Jelen Superlige Srbije "Rada" i "Crvene zvezde" biće održana u nedelju, 10. novembra u 13 sati na stadionu fudbalskog kluba "Obilić", saopštio je MUP.
Takođe, snimaće se i košarkaška utakmica ABA lige ekipa "Crvena zvezda" i "Cedevita" iz Hrvatske u nedelju od 17 sati u hali "Pionir", navedeno je u saopštenju.

***
Ne znam da li je pismenost obavezna u pres-službi MUP-a, ali u Tanjugu jeste.

Da li ste nekada čuli za klub "Tašmajdan", koji ima svoje plivalište? 
Neće se odigrati i snimati utakmice, već će biti odigrane i snimane, baš kao u drugoj rečenici (onoj "fudbalskoj").
MUP će snimati i fotografisati učesnike utakmica...
Učesnici utakmica su igrači, sudije, delegati, treneri i ostali koji sede na klupama za rezerve. Ukoliko su oni problematični i od njih se očekuju neredi, onda OK - neka ih snimaju. Ukoliko su u saopštenju mislili na "navijače" - onda tu neko brka pojmove. Navijači nisu učesnici utakmica, već njihovi posetioci, gledaoci. To što neke od "navijačkih" bandi imaju neutaživu želju da zaista budu učesnici, veći od samih sportista, nije dovoljan razlog da ih MUP, svojim saopštenjem ovako napisanim, u tome podstiče. Ukoliko će zaista snimati sportiste, dok huligani po tribinama pale logorske vatre i razbijaju glave, neka im je halal.

U tom slučaju, jedini moguć zaključak je sledeći:

Premijera unutrašnjih poslova Ivicu Dačića treba imenovati za generalnog direktora Medijskog javnog servisa Srbije.
Tako će direktni prenosi svih utakmica ići samo na jednom kanalu. RTV pretplatu ćete ubuduće plaćati u najbližoj stanici Policije. Oni će sigurno znati kako da je naplate u celosti, bez mnogo buke ni oko čega.

Ili to, ili neka nauče kako se pišu saopštenja za javnost.

p.s.
Shodno bezbedonosnoj proceni, "Rad" i "Crvena Zvezda" će se nogometati na Arkanovom stadionu "Obilića", koji se nalazi u ulici Gospodara Vučića.
No further comments.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...