Saturday 31 May 2014

Skupština klana Harkonen


Izborna skupština DS?
Novi predsednik?
Zaokret?

Ništa od svega pomenutog, to samo Žuta mrlja i dalje izvodi dvostruki aksl po vertikalnoj osi. Osim onog dela koji se tiče načenika Borskog okruga (gde je samo ime drugo, ništavno i preletačko po transverzali DS-SNS), sve ostalo je isto - baš kao što su i svi oni ostali isti. Nema se šta dodati niti oduzeti u odnosu na taj blogpost#171 od 07.07.2009. godine.


Budimo ozbiljni: rotacija dvojice unutar klana Harkonena na poziciji čelnika Demokratske stranke, ne znači ništa za antinaprednjačku opoziciju (koja ionako ne postoji - barem ne u partijaškom smislu). Glosu Raban ili Fejd-Rauta, Dragan ili Bojan - tek, Harkonen ostaje Harkonen. Sve to još manje značaja ima za građane Srbije. Izbor (ovih) potpredsednika DS, makar po imenima izabranih, verovatno ima daleko veći značaj od izbora predsednika, ali zavisiće samo od toga šta uopšte znači biti potpredsednik te stranke.
Ako su oni uopšte više stranka, posle svega što načiniše od sebe, a kolateralno ili namerno i od ovog društva i njegove države.
Ukoliko mislite da preterujem, pročitajte šta su sve prethodnih dana (protiv)kandidati izjavili jedni o drugima, i šta postskupštinski pišu večeras po društvenim mrežama. Ne mislim na bulevarske naslove i foršpane, već na drugi, treći i sve ostale pasuse koji počinju sa "ali", "međutim" i sličnim kontrapunkt-poštapalicama.
Dobrim delom zahvaljujući i domaćim Harkonenima, Srbija sve više podseća na Dinu, peščanu planetu na kojoj žive gigantski crvi čiji se ekskrement (poznat i kao melanž ili začin) koristi kao droga, najcenjenija u tom delu Galaksije. Oko njega se vodi silan interplanetarni rat. U Srbiji je vlast najjača droga, oko koje se crvi pobiše kao besne gliste. Imperijalne sardaukare oduvek imamo, fremeni više ne postoje.

***
Kako to obično biva, Blic ponovo prevazilazi sebe u budalaštinama. Evo njihove prve vesti po okončanju izborne skupštine Žute mrlje:

Blic gramatematika

"U neizvesnoj utakmici za lidera stranke, sa veoma malom razlikom od 184 glasa, Bojan Pajtić, dosadašnji zamenik predsednika, pobedio je u utakmici za lidera Demokratske stranke. Dosadašnji lider Dragan Đilas izgubio je sa manje od sto glasova."
Izgubio ZA manje od sto glasova (naravno, 184 je manje od sto), ili je osvojio ukupno manje od sto? Eh te brojke i slova, ko ih izmisli, baš kao i matematiku i gramatiku.
Nekom žuta, a nekome slepa.
Mrlja.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...