Saturday 9 August 2014

Ebole


Svetska zdravstvena organizacija upozorava zbog ebole
Proglašena međunarodna vanredna situacija zbog epidemije te smrtonosne bolesti.  
Ebole nema u Srbiji.
Pojačan inspekcijski nadzor, klinike spremne za svaki slučaj.

Tako kažu domaći mediji.


Ti isti mediji (možda je bolje reći medijumi) kažu još i ovo: počinje kao glavobolja, završava se agonijom. Donose je i prenose stranci iz zaraženih zemalja, ali i domaći koji se sa njima druže.
Ajdebre...

ebola1


ebola2

ebola3

Sednice Vlade u hodu, na točkovima, leteće, po šumama i gorama; čak ni vikanje ne pomaže kod kasnog paljenja. Plus, telefonske sednice vlade su do daljeg zabranjene - jasno bre?! Tasovac, tebi govorim. Vlada vlada u tesnoj koži, okačenoj mačku o rep, koja i dalje žulja pa cepa.
 

***
U poslednje (zadnje?) vreme svedoci smo dva nova talasa epidemije: ksenofobične ebole glede stranaca-azilanata iz Afričkih zemalja, i pomahnitale fejsbuk e-bole selektivno željne krvi domaćih monstruma umesto razuma i civilizovanosti. Onaj prvi, najstariji nalet ebole opšte manitosti i divljaštva, odavno šenluči ovim krajevima.
I nikako da popusti.
Ebole su sve to redom; očajni šefovi kuhinja, koji običnim ljudima život sole do bljutavosti, silom im namećući repete. Zvezde Granda i Pakla palanačkog teatra apsurda i mržnje, tog zabrana besnila u kome je čak i obična bolest (ebola) nepoželjna, čisto da nekom od palančana ne bi pala na pamet kao mogući izlaz iz ludila.
Stoli njih bojko za Maloga Čoveka.

Pa opet, Gospodine nemoj vikati. Budi ti sit gladnog i razorenog društva koliko hoćeš, ali Srbija nije tvoj obor, kneže od ebole.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...