Wednesday 15 October 2014

Egzercir


Shodno bezbednosnoj proceni i uzusima uobičajenim za slične prilike, tokom sutrašnje vojne parade posvećene ko-zna-čemu-i-kome, duž trase kretanja vaskolike SrBske Ljudske Armade biće zabranjeno dizanje roletni, otvaranje prozora i terasa, te kačenje gaća i sličnog nedoličnog sadržaja neprimerenog povodu zabrane.
Sankcije za kršenje ove Obznane nisu obnarodovane, niti će ikada biti. Biće to stvar ličnog usuda nepoštovalaca zapovesti Komande grada.
Niko ne kaže sledeće:
Zabrana ne važi za druge delove Beograda i onaj deo Srbije koji preostane kada se odbije pomenuto prestoničko. A to nije za potcenjivati.
Sutra je četvrtak, radni dan. Sigurno je da nije mali veliki deo onih koji bi se namerili u prestonicu na hommage još jednoj cirkuskoj vlasti Stradije. Takvi će ostati u svojim palankama, jer ovoga puta neće biti čuvenih "Slobovojoboriseaco-slobodo!" autobusa i lanč-paketa koji bi mogli da nadomeste draž privlačnosti aure koju oko sebe radijacijski širi Onaj čijem je dolasku u Beograd navodno posvećen sutrašnji pelivanšpacirung.
I zato, svima takvima (a i svima nama ostalima) preporučujem da sutra, u četvrtak 16. dana oktobra još jedne od Besmislenih godina, svuda gde to nije zabranjeno, u cilju ispoljavanja ljubavi i kolektivne obeućenosti što nam u pohode dolazi Valdemar III, Vasilios svih ruskih teritorija & srBskih huligana Vaseljene, uradimo sledeće:


Uskliknimo s ljubavlju, pa po Palankama širom Stradije u znak podrške Njemu, na svoje terase, balkone, čardake, doksate, krovove, oluke, barjak-stalke, svetlarnike i kibicfenstere okačimo sav svoj (preostali) donji veš, ukrašen heklerajem i flekama koje bi čak i Roršah lično & neizostavno morao da prepozna kao dvoglavog orla (belog, nikako crnog!) - jer svi ovde znaju da Srbi nose samo bele a Albanci samo crne gaće. To što i jedni i drugi vide samo crno, dok žmure u mraku, istih tih gaća duboko natuknutih preko očiju - e, to je neka druga priča, za neku drugu paradu.


Ne zanosimo se, cpt. Edmund Blackadder neće u četvrtak predvoditi Saveznički ešalon na paradi posvećenoj tzv. Beogradskoj operaciji iz 1944. godine, i to ne zbog besmislenog savezničkog bombardovanja iste godine, već zbog propisanog dres-koda koji je obavezujući za sve učesnike i posmatrače Egzercira Nemoći.
Weisswäsche für Serben verbotten - und für Englander auch! Čisto da se zna koji se to jezik i komanda uvek i rado slušaju na ovom prostorima, priznali palančani to ili ne.
Dragi moji Sankiloti Srbije, danas (15.10.) je Svetski dan pranja ruku. Razmislimo dobro šta ćemo to sutra oprati pa na terase i glave pokačiti. Zarad podrške ili ne - Njemu i Njegovima je ionako sasvim svejedno.
Uradimo to zbog sebe.

Uvedimo novi nacionalni praznik: 
16. oktobar, Dan kačenja sopstvenog prljavog veša.
Joštekako bi se radno slavilo.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...