Monday 13 October 2014

M13


Nekako mi nije jasna jedna sitnica:

Svi nešto kukamo na taj ukleti Petak 13, kao da je to neki bitan dan ili događaj. Grdna stvar što je to lucky number vernicima jednog a jinx onima drugog Istog. Doduše, baš u petak 13. oktobra 1307. godine su po nalogu Filipa IV "Lepog" Francuzi pomlatili silne templare i Jevreje, i pošteno se napljačkali njihovog bogatstva ne izuzimajući iz te humanitarne akcije ni većinu katoličkih manastira i crkava širom zemlje. Pare su tom Lepom trebale da bi mogao da nastavi klanje sa Englezima, koje je započeo zajedno sa svojim rođakom engleskim kraljem/vojvodom Edvardom I "Dugonogim" (čiji je rođeni brat bio Edmund "Krstogrbi" - niko drugi do potonji Black Adder lično).
Držali su tako i negotinski bećari-veselnici pre neku godinu trinaeste sednice lokalne skupštine u utorak & petak, pa od toga ne ispade ništa novo niti dobro, čak ni po one koji su se kleli u te kvazipolitičke baksuze. U utorak 13. oktobra 1998. godine, skot Milošević sklopio je dil sa Ričardom Holbrukom o dolasku OEBS posmatračke misije, koji je ubrzo (naravno) bio okačen crno-crvenom mačoru o rep a S&CG osiromašene mozgom dobile su humanitarnu uranijumski osiromašenu rain from heaven.
Bedasta treš-horor F13 filmska franšiza predstavlja stupidnu zajebanciju za poplašivanje američkih domaćica, u odnosu na nešto što na Balkanu zovu život.
Petak tu ništa nije kriv, baš kao ni Petko.


Predlažem novo spajanje dva proverena baksuza u jedan jedinstveni državni praznik, i to pokretni po šemi sa gornje slike. Prethodno bi Narodna Skupština, za početak kraja, izglasala ukidanje 1. maja i 10. decembra uštede radi. Ova baksuz-država zaslužuje adekvatne baksuz-praznike, jašta.
Svi vi koji radite, znate šta vam znači ponedeljak izjutra, kakvi gadovi i gadosti vas na poslu (ako ga imate) željno očekuju na početku još jedne "radne" nedelje, posle dvoipodnevnog posta od vaših života. Naročito ako je ponedeljak dodatno zabiberen kišom, blatom i svime što uz to ide pride. Povrh svega toga dodati jednu kandiranu baksuznu trinaesticu, čisto artritične dijagnoze radi (M13).
Eto, M13 ume da bude dokazano gori baksuz od svih F13 zajedno.
 
Glupog li dana.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...