Thursday 30 October 2014

Vesti bez svesti


Poštovani blogočitaoci, upravo ste počeli da čitate vesti bloga Građanski krug. Od danas, pa nadalje i ubuduće, za čitanje ovih vesti trebaće vam tačno jedan sat, po časovniku koji važi u vremenskoj zoni kvadranta B-9.2 na mapi Galaksije.


Brisel
Na danas održanom Svetskom kongresu klimatologa naučnici su upozorili da je proces globalnog zagrevanja dostigao tačku iza koje više nema povratka na staru klimu koja je vladala od 2000. godine pa do danas. Kao posledica toga, došlo je do iznenadnog topljenja nekih glečera na Kipru, Kajmanskim i Zelenortskim ostrvima, u kojima je porodica svrgnutog srpskog diktatora Slobodana Miloševića držala novac i ostale kuhinjske potrepštine koje su sa sobom poneli u požarevačku eksklavu širom Sovjetskog i drugih bratskih im saveza.
Predstavnik Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije obavestio je prisutne naučnike iz celog sveta da je, saznavši za ovu vest, Milutin Mrkonjić na licu mesta napravio most.


London
- Podsetiću vas, da, vas zaboravne koji to nikada niste ni znali ali vas to i dalje ne spasava odgovornosti za neobaveštenost o još uvek neobjavljenim detaljima moje sveobuhvatne i megauspešne poslovne biografije na koju vas sada ponovo podsećam... elem, pardon - alas, ladies and gentlemen - pazivamo, ovo sam izgovorio na perfektnom Engleskom i neću ništa više da čujem gospodine Muvo! - podsećam sve prisutne da sam svojevremeno, boraveći u zemlji-domaćinu ovog mog predavanja, slobodno napišite ekspozea, neophodno radno iskustvo za bavljenje politikom u Srbiji sticao radeći u gvožđari jednog gospodina Indusa za dve funte pivskog kvasca na sat. Molim, vi tamo u poslednjem redu, gde obično sedi mikroopozicija u mom Parlamentu, vi to dobacujete ili ste hteli nešto da pitate?
- Mr. Vuchich, what was your job, at this, as you just said - pardon, reminded us - Hindi-warehouse?
- Oštrio sam Šešelju kašike i glancao Dajka Mirin srebrni escajg. Sedi.

Pjongjang
Predsednik Skupštine DNR Koreje najavio je tužbu protiv predsednice Skupštine SFR Srbije zbog kršenja autorskih prava, plagiranja kompozicije "Aplauz" i javnog emitovanja iste bez saglasnosti autora.


Beograd
Na danas održanoj konferenciji za novinare, koju je upriličio u palati Pravde&Istine drugospodin Ilija Čvorović, novopostavljeni vrhovni direktor vojnobezbednosneinformativneagencijejavnedržavnebezbednosti (VBIAJDB), objavljeno je da je specijalna obaveštajna terenska grupa pod šifriranim imenom "Kuririnformer" otkrila lanac zavere protiv Prvog Premijera Vlade. Ta zavera podrazumeva krađu identiteta građanina Mlađana Dinkića, koji bi potom, tako lažan, objavio da u APR podnosi zahtev za promenu naziva svoje partije G17+ u G60 a da je umesto njega za zastupanje partije imenovano novo lice koje se odaziva na konspirativno ime "Mišković". Sumnja se da mu to nije pravo ime, i da se zapravo radi o dronu ubačenom kroz prozor jedne kancelarije u kojoj je do nedavno bila polomljena brava. Ova zavera je za cilj imala perfidno prenošenje filoksere u turbanima Avganistanaca koje već neko vreme osoba B.S. (puno ime poznato administrativnom odboru Skupštine RS) švercuje preko granice u gepeku svog auta. Tu filokseru bi potom po Srbiji širio Z.Ž. (puno ime poznato administrativnom odboru Skupštine RS), izgrednik od ranije poznat Organima po sumnjivom ponašanju, kako bi pošast izazvala nemire u javnosti i nezadovoljstvo kiselim grožđem koje se poslanicima servira u skupštinskom restoranu. Za propagandnu delatnost mazanja očiju građana u Otadžbini, zadužena je osoba V.P. (puno ime poznato administrativnom odboru Skupštine RS) koja svojom perfidnom tehnikom tzv. političke korektnosti, kulture dijaloga i uredno potkresanih noktiju putem nacionalnih frekvenci šalje sublimirane poruke koje mu putem SMS-a dostavlja osoba takođe od ranije poznata Organima pod lažnim imenom "Vesna Pešić Rakić Vodinelić". 
Okupljenim novinarima i cinkarošima se potom obratio Z. Crkobabić, zvanični portparol porodice Premijera, sa kratkom porukom: "Jasno je da iza svega stoje poznati špijuni i obarači režima u regionu - Rip Kirbi, Dezmond Tutu i Demokratska stranka klana Harkonen".

Kragujevac
Novoformirana skupštinska većina noćas je izglasala raspisivanje tendera kojim bi fabrika "Zastava automobili" a.d. sprovela zakonski otkup licence za BMW vozilo "Mini Countryman", koje je na našem tržištu ove godine doživelo nezapamćenu popularnost. Naša verzija ovog vozila za sve urbane sredine zvaće se "Mega Геџа".


Kragujevac, Bajčetina
Anonimni munšajner i njegova supruga.rs, poznata po prirodnim čajevima za razbijanje Verka u žučnoj kesi i namicanje skupštinske većine, objavili su danas na tviteru da su pronašli apsolutno efikasan lek protiv ebole koji se pravi isključivo od domaćih sastojaka. Tajno su ga sipali, eksperimenta radi, u vodovodni priključak bifea Gradske skupštine u Kragujevcu. "Rade, sine - radi pa cepa! Итс алајв, итс алајв!" izjavili su ponosni roditelji.

Vreme
Padavina neće biti, i tačka.

Sport
Posle novog poraza košarkaša Partizana, trener Vujošević igračima za nagradu ponovo delio španske kragne.
Fudbaleri Crvene Zvezde u svlačionici pevali "Da nam živi živi Rad" zajedno sa ministrom Julinom.
Kikiriki, semenke...

***
Za čitanje ovih vesti bilo je, zapravo, potrebno tačno 05:16:93 vremena. Odmah se vratite na početak, sve dok ne popunite predviđenih 60 minuta. Ili tako, il' nikako.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...