Wednesday 27 May 2015

Svom snagom


Kada je señora Udovixki, po obznanjivanju pučanstvu svog plana kresanja broja konzumenata državnih jaslica, ponovo odreagovala ignorisanjem na ko zna koliko već puta postavljeno pitanje "Po kom će to kriterijumu biti sprovedena racionalizacija?", Hogari su ovo ispravno shvatili kao jasan i pozitivan znak da oni s tim nemaju ama baš nikakve veze. I zato, ne da su odmah krenuli, već su još odmahnije nastavili ono što već treću godinu rade bez predaha.
Svom snagom sprovode neracionalizaciju Srbije, ergo nema odmora dok traju reforme.


Šta je sad, zar Gospodar nije rekao "svom snagom na radna mesta"? Jeste. I, šta još hoćete, da vam se crta: vi ste se dosta naradili dok su vaši bili na vlasti i pljačkali zemlju, e sad malo mi.
Racionalizacija, logično, važi samo za one koji rade, baš kao što svomsnagomnaradnamesta važi samo za one koji ne rade. Zato će ovi drugi zauzeti radna mesta onih prvih (Kori je lepo rekla i u Uredbi napisala: drugi ne mogu da dođu sve dok 6% prvih ne ode), ali tu neće ništa raditi kako ne bi onda i sami potpali pod udar racionalizacije jer, da ponovimo: otkaze će popiti oni koji rade, a svomsnagomnaradnamesta važi samo za one koji ne rade. Ali, šta će onda ovi prvi, zar neće i sami postati od onih "ne rade"? E pa neće moći, jer señora Udovixki lepo reče: prvi moraju da odu da bi drugi došli. Nigde ni spomena od dolaska prvih umesto drugih, jer to nije prirodan poredak stvari, a treba nešto ostaviti i za naredne vlade u kojima je ona, svakako, tradicionalno saučestvovala.
Pardon - tek će, ako bude sreće & robovati neće.

Otkaze će popiti samo oni koji nisu.
Šta "nisu"?
Pa... to.
Hogari.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...