Tuesday 24 November 2015

Lucy in Heaven on Earth


Ukoliko ste danas prekopavali internet uz pomoć Gugla, verovatno ste uočili zanimljiv tzv. Google doodle kojim admini obično ukazuju kako se toga dana desilo nešto značajno. Pa, po čemu je to značajan 24. novembar, koji je to razlog zbog koga smo danas počašćeni baš ovakvim "gugldudlom"?


24. novembra 1859. godine objavljena je knjiga "O poreklu vrsta pomoću prirodne selekcije, ili očuvanje povlašćenih rasa u životnoj borbi", u kojoj Čarls Darvin obrazlaže svoju teoriju evolucije. 
24. novembra 1974. godine, američki paleontolog Donald Johanson je u Etiopiji otkrio do sada najstariji fosil austalopitekusa (procenjen na oko 3,2 miliona godina), kome je dato ime "Lusi". Smatra se da je "Lusi" najstariji pronađeni fosil odrasle žene, kojim se potvrđuje Darvinova teorija evolucije.
Oba događaja poslužila su kao razlog da 24. novembar bude nezvanično proglašen za Dan evolucije.


A onda krene ludilo...

Zbog pomenutog dudla, danas su kreacionistički tviteroristi, fedajini & botovi-samoubice širom sveta totalno odlepili i pomahnitali u nastojanju da dokažu kako oni nisu majmuni, zato što ih je bog stvorio po svom liku. Ehm, sudeći po njihovim profilnim slikama i viziji kako to taj njihov bog izgleda, tvorčevom liku je od svih njih zajedno bliži niko drugi do Darvin lično...
  • "ovo je napad na našu veru, naša ubeđenja"
  • "mene ovo vređa, menjam pretraživač!"
  • "danas je Dan bojkota gugl dudla, zbog ove evolucionističke, kako da kažem... gluposti"
  • "neka hvala, gospodo iz Gugla, vi promovišete nedokazane bajke jer istina je da je BOG stvorio Nebesa i Zemlju"
  • "ne verujte dudlu, vas je stvorio Bog po liku Njegovom!"
  • "sram vas bilo za ovakav današnji logo, ne postoji nijedan dokaz koji bi podržao evoluciju od majmuna u čoveka, čak je i sam Darvin kazao da je to bila glupa teorija"
  • "ovo je besmislica, to možete da promovišete a hrišćanstvo nećete, svaka vam čast!"
  • "glupo je što ste danas postavili evoluciju od majmuna do čoveka, a da je u pitanju krst ceo svet bi se zbog toga digao na noge - sramno"
  • "baš fino što Gugl ima dudl kojim proslavlja evoluciju, a ne mogu da stave jedan kojim bi proslavili istorijski značaj Uskrsa..."
Ovo poslednje je apsolutna budalaština, jer Gugl zaista kači baner za oba Uskrsa koje slave raspolućeni hrišćani. To su mogli da otkriju, samo da su hteli da malo prošetaju arhivom Gugla.
Za kraj današnjeg kukumavčenja kreacionista:
  • "Gugl nam prikazuje evoluciju majmuna u čoveka. Pa ako je čovek zaista nastao od majmuna, kako to da majmuni još uvek postoje? Ne nasedajte na tu prevaru, nas je Bog stvorio po Svome liku."
U jednom od komentara na ovu budalaštinu piše "baš ti je zaključak, kao kada bi tvrdio da je netačno da su beli Amerikanci došli iz Evrope, jer da je to istina - onda u Evropi više ne bi bilo belaca".
Vaistinu - to što majmuni i danas postoje predstavlja ključni dokaz postojanja boga.
Ma voli bre i On vas... npr. kroz Kačavendu & Co.

Silno, gorenavedeno lupetanje je nekome možda zabavno, mada je uglavnom žalosno, jer ti ljudi zapravo nemaju blage veze šta je teorija evolucije. Umesto da o tome nešto nauče preko bezbroj linkova koje im nude Gugl i ostali pretraživači interneta, oni od toga beže ili pozivaju na bojkot. Boje se obrazovanja, makar na tu temu?! Sve u svemu, kreacionistima danas svakako nije bilo lako da se kače na internet, u strahu da im na leđa ne naskoči još neko majmunče. Obično je to tako kod onih kojima je važnije bildovanje grbače od sopstvenog mozga.
Kao da cela ova samozajebancija nije bila dovoljna, danas se oglasio i Tvorčev izaslanik lično, monsinjor Papa Francisko, pa svoju grogiranu pastvu dotukao rečima: "Teorije evolucije i Velikog praska su tačne, a Bog nije mađioničar sa čarobnim štapićem." (sic!)
Doduše, ovu izjavu treba čitati pažljivo, jer Papa ne negira da je Bog stvorio svet, već kaže kako: velikim praskom. Takođe, i evoluciju prihvata kao način menjanja i unapređenja da bi se što više približili Bogu. Dakle, obe teorije su samo alat u rukama Tvorca.
Nikako ne treba smetnuti s uma činjenicu da je Papa Francisko pripadnik jezuitskog reda, da njima nauka uopšte nije strana i služi im kao veoma efikasno sredstvo podrške i dokazivanja crkvenih dogmi.

p.s.
Zaista, šta mislite, koliko njih, takvih, će od danas prestati da koristi Gugl i preći na neki drugi pretraživač?
Zero, God.

linkovi:

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...