Friday 5 February 2016

Toma na pjenu bez mora


Na današnji dan, pre tačno pet godina, Bik Koji Sedi i Mali Vuk Koji Kuka organizovali su pena-party za svoju partiju, na tačno onom istom mestu na kome će petnaest meseci kasnije brati nekakav kupus donet iz Zaječara u džakovima. Doduše, na tom pena-party okupljanju niko nije bacio deterdžent za posuđe u obližnje fontane; samo se sedelo na morskoj peni. Petica - ona deblja, za izolaciju.
Jebe se njima što Srbija nema more, ovde je oduvek bila važna samo pena. Pa još ako krene ona od besnila, na usta i to pred kamerama - super. Besnilo, ta kolektivna bolest bez šifre, ovde je odavno postala suštinski deo folklora & tradicije.


"Sedim da bi Srbija ustala", nosio je Bik koji sedi parolu ispisanu na tabli morske pene.
Pa seo. Pa onda malo prilegao, folirao se da štrajkuje glađu sve dok mu vrač Irinej nije doneo farbana jajca. Godinu dana kasnije je zastolovao, pa onda malo pekao rakijicu i do danas mnogo, mnogo lupetao. A Srbija, da li je ustala? Naravno da nije, iako bi bio red da to učini, sa sebe otrese Bika Od Morske Pjene Bez Mora i onog njegovog Posledicu Koji Kukumavči. Eto uskoro prilike, slabašne koliko i nada za budale, ali nada je jedino što smo ikada imali.
Samo...

Ovaj narod nije zaslužio da ima vlast kakvu danas ima, niti opoziciju koja je sve samo ne baš to - opozicija. Turci odoše, Kurta i Murta i dalje piju krv. Sava Savanović je za njih malo dete.

... niti trunke razlike.
Pet godina kasnije, red je da Murta vrati uslugu Kurti koji (umesto da se promeni i učini nešto pametno) u radno vreme i o trošku svih nas piše budalaštine po tviteru i pritom misli kako je mnogo pametan, pametniji od same pameti. A vi, nišči i maljčiki, slobodno se nadajte i zanosite kako imate nekakvog izbora; to je jedino što ste ikada imali.
Ili su vas naterali da tako mislite?

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...