Sunday 29 May 2016

Srbija nema more


"Ukoliko sve postojeće mašine i svo znanje koje posedujemo bacimo na neku deponiju ili potopimo u more, ljudski rod će izumreti u roku od šest meseci. Ukoliko to isto uradimo sa svim političarima širom sveta, čovečanstvu će krenuti nabolje."


Dakle, apokaliptična banda iz devedesetih koja ponovo jaše, očigledno da nije bacila ni mašine ni znanje, inače bi sve bilo gotovo još sredinom 1990. Ne bi bilo ni prvih višestranačkih izbora, pa potonjeg 9. marta, DEPOSa, DEMOSa, Zajedno, 96/97, Saveza za promene, DOSa, 5. oktobra i svih ostalih neprijatnosti koje različitosti donose.
Verovatno su sada to konačno ukapirali i zapeli svom snagom da prvo unište znanje, jer bez znanja i mašine postaju neupotrebljive. A i šta će ta sokoćala bilo kome u ovom gulagu, kad su im još onomad lokomotive plašile krave a banda "izobražena, cincarska, europejska i nemačkarska" kvarila biznis.
Kada se student Nikola Pašić od Obrenovića žicao za pare, tražeći još i još i još, kako bi "izučio mostogradnju kod Nemaca, Francuza i naročito Engleza... jer su oni najbolji" garantovano je još tada na umu imao svoju potonju (o)poruku "Učite decu svoje dece da ne veruju Englezima", ili Narodni odisaj javnih egzekucija političkih protivnika, ili brojanje ruskih šuški pre provale u Aleksandrovu spavaću sobu, ili solunsku trgovinu glavom pobratima Apisa zarad spasa sopstvene guzice, ili... ovo danas, što rade njegovi verni baštinici, zajedno sa službenim naslednicima Crne ruke. Nameračili su se na svu pamet koja je ovde preostala - to naročito.
Najgore je što u tome već godinama unazad imaju podršku ostalih politikanata sa posebnim potrebama.
Kad pročitamo Fulerovu izreku, stvari postaju daleko jasnije zašto Srbija nema normalnih deponija, niti ima more.
Zašto je sve manje pameti i sve više apsolutnog neznanja.
E baš zato.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...