Tuesday 16 August 2016

Ima jedna pećina stroga


Ima jedna pećina stroga,
u kojoj živi babaroga.

To što vidite, to nije svetlo na kraju tunela, već mesto odakle mi ulaze smrdibube.

Babaroga za debele nacionalsocijaliste i ošišane crnojulovce rešila je da prekine višednevno mahnitanje svojih supozitorija, pa ih je veoma strogo ukorila na jučerašnjem službenom kružoku koji se održava u pećini.
Platonovoj, da dodamo i tu informaciju.

ČIĆ

Tehnička omaška koja se provukla dežurnim tekličima, zapravo i nije greška. Babaroga, naravno, nije karala Miloševićevog dobošara i samu sebe (već onog Mirinog), ali to zapravo i nije bitno, jer štamparska greška ne mora da znači kako to ipak nije istina:
Ta dvojica danima laprdaju o nevinosti Zla sa ove strane Drine, Save i Dunava i mašu kvazinovinarskim tumačenjima haške presude u slučaju "Karadžić vs human genome", iako u toj presudi lepo piše da "nema dovoljno dokaza da je Milošević koorganizator etničkog čišćenja u bosanskom ratu", ali da Veće jeste utvrdilo kako je tadašnji predsednik SRJ "pružao pomoć Optuženom u ljudstvu i oružju tokom rata" (op.a. između ostalog, stoji i izjava V.Šešelja o tome, str.1255, kao i zaključak Veća #3460 na str. 1303). "Sudsko veće ne donosi nikakav zaključak u vezi Miloševića, niti se bavi dokazivanjem njegove krivice, jer Milošević nije bio optužen niti je suđen u predmetu protiv Radovana Karadžića. Sve to, u predmetu u kome on nije optuženi, nema nikakve konsekvence za njegov predmet i njegovu ličnu odgovornost" piše u saopštenju ICTY na ovdašnja tumačenja stvarnosti.

LIN

Takvi računaju da, osim bombastičnih novinskih naslova, nikome neće pasti na pamet da zaista uzme i pročita predmetnu odluku Sudskog veća koja ima 2615 stranica (verzija redigovana za javnost). Pa još napisanu na engleskom jeziku... Zašto bi, kada su tu Oni, provereni tumači noćnih mora u po bela dana i antisrBskih presuda koje dokazuju da su Oni onomad bili u pravu. Kako da ne... Mada, iskreno, posle nekih "presuda", svako iole razuman bi se morao zapitati šta kvragu u Hagu stvarno rade tolike godine, pre nego krene da čita ovu zadnju.
Dakle, Zlo je oslobođeno krivice taman koliko je i Draža Mihailović rehabilitovan sudskom odlukom da mu nije suđeno na zakonit način. Nije, i tačka. Ovi dobošari to dobro znaju, ali se prave blesavi kako bi što više doblesavili narod koji su zajahali.
Štos je u sledećem: to što Dačić i Vulin lupetaju kao navijeni ono što im je dato da nauče napamet, baš kao i novinarima ovdašnjim, i naročito onaj deo o podizanju spomenika požarevačkoj mortačini, nije "prava stvar". Ova današnja vlast u Srbiji, nikada zvanično neće podići spomenik Slobodanu Miloševiću, osim što će nezvanično puštati nesrećnog Nikolića ili strogo kontrolisane relikte devedesetih poput Mrkonjića i sličnih da povremeno ispužu iz svojih rupa, sa popovima održe po koje opelo antihristu, pred kamerama se vrte u krug po dvorištu njegove kuće u Požarevcu (kako bi izgledalo da ih ima što više), pa posle sikter u soške do sledeće prilike.
Oni ne žele da podignu spomenik sopstvenoj prošlosti koje bi da se (po potrebi) otarase (u sklopu te želje, takođe, mahnito dižu spomenike svojim političkim protivnicima). A potreba jeste, i to velika.

Villa? Zapata?

Nekadašnji Slobin portparol ima sada već neutaživu želju da se po svaku cenu oslobodi kostura iz ormara u kome drži svoju ratnohuškačku prošlost pod ključem, manje zbog javnosti koja ga stalno na to podseća i daleko više zbog koalicione davilice koja sve češće biva zatezana kako se bliži finalni kosovski banket. Ili oproštajna večera? Isto važi i za Mirinog dobošara-crnokošuljaša, mada je on u nešto lagodnijoj poziciji jer mu je gabaritno lakše da prođe kroz ono svetlo na kraju tunela pećinskog uvlakaštva - otud i današnji poluzaokret mu, paljba po Tadiću glede Miloševića i Đinđića, kao da ga je neko nešto o tome pitao. Možda i jeste?
Zbog čega je naređeno da se tek sada digne dreka, iako je ova odluka Sudskog veća bila doneta još pre nekoliko meseci (24. marta, a objavljena 20. jula)? U pred/post izbornom ludilu ona je bila nepoželjna, osim u varijanti ako rejting SNS (čitaj: Vučića) opadne u meri u kojoj bi onda svi ostali mogli da formiraju vlast, čak (možda?) i bez SPS. Kako do toga ipak nije došlo, nije ni bilo potrebe sa lanca otpuštati stari, dobri i provereni nam nacionalistički rezervoar glasova, pa smo ga lako pro forme prepustili parlamentarnoj boraniji (koju umalo da podcenzusno zajebemo).
Zašto je sada, odjedared, dreka postala poželjna?
Kada ti u pećinu svrati potpredsednik najveće svetske sile, da bi se pokazao dobrim i poslušnim domaćinom koji dvore drži pod kontrolom, prvo u avliju pustiš besna pseta (koja btw. to uopšte nisu, jer usled silnog straha od tebe laju na mesec i u podne) i dresirane dobošare, pa im onda strogo podvikneš mršukućicu! pred oduševljenim gostom. Barem ti tako misliš, da je oduševljen. A i da nije, nema veze, jer se i ti pred njega preneraženog odmah prostreš umesto tepiha; jer, ti nisi loš domaćin, kao što Holbruku beše UČK onomad; ti svoje goste ne teraš da se izuju. Jokmore, zato što se ni ti ne izuvaš kada gaziš po svojim poltronima, ili meštanima kasabe srbistanske.
Naravno, cela ova po ko zna koji prvi put u istoriji viđena fora ne može da uspe bez dežurnih botova i lupača lajkova po društvenim mrežama i medijskim portalima, koji dodatno potvrđuju stav da je sve to samo još jedna repriza iste otrcane predstave kradikalskog Teatra mržnje i apsurda.

botovanje

Jedini cilj najnovije halabuke oko Miloševića je da se javnost podseti na sopstvene deobe, posvađa, psuje njega nepovratno mrtvog umesto njih, živih bitangi koje ga izvlače iz sanduka svaki put kad im prigusti.
Naravno, Veliki Hipnotizer ne bi bio veliki u svojoj pećini, da još istoga dana nije pustio i postbajdenovski spin u formi "spiska stranih plaćenika i domaćih izdajnika", kako se ona javnost iz rezervoara slučajno ne bi dosetila ko nedostaje na vrhu tog spiska, pa ga oplela dok je gost još uvek u Prokletoj avliji.

***
U poslednje vreme, novoizabrani stari predsednik vlade Republike Srbije ispoljava čudne tikove svaki put kada čuje nešto što ne želi. Ne valja mu taj posao, lepo se vidi: od silnoga jeda pretvoriće se u samojeda, a sa njim i ceo kradikalski habitat oko njega. Mađioničarski trik sa provlačenjem igle bez bušenja balona ne uspeva svaki put, ali kad pukne - nema više nazad.
Puk'o je.

samojed

Za ozbiljnog političara, pa još i predsednika vlade jedne države, Aleksandar Vučić pridaje previše značaja svemu što se piše po tviteru i fejsbuku, podjednako i abrovima koje mu došaptavaju smrdibube i uholaže, pardon - najbliži saradnici. Previše, da bi to bilo dobro po zdravlje, kako njega tako i ovog društva.
Ostaje i dalje otvorenim pitanje: Zašto je to tako?

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...