Monday 1 August 2016

Superhikovi opet napadaju


#1
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je država obezbedila novac za sve naše sportiste koji učestvuju na Olimpijadi i da će oni imati ubedljivo najveće naknade za medalje, duplo veće od SAD. "To su i ubedljivo najveće naknade u regionu, tri puta više nego u Hrvatskoj", precizirao je Vučić na konferenciji za medije u Vladi Srbije. Prema njegovim rečima, 40.000 evra dobiće svaki vaterpolista za zlato, a pojedinici, kao što je na primer Ivana Španović - 45.000 evra.


#2
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće u Riju od 4. do 8. avgusta, gde će pratiti letnje Olimpijske igre "Rio 2016". Nikolić će prilikom boravka u Riju prisustvovati nastupima srpskih sportista.


#3
Nakon rasturanja Japana (7:0), SAD (4:0) i Kine (2:0) u grupnoj fazi takmičenja, kako su izveštavali tamošnji mediji, sada je snagu Severne Koreje na svojoj koži u 1/8 finala osetio Portugal koji je preslišan sa 7:0. Nemci su pružili junački otpor dostojan šampiona i izgubili sa 2:1, a onda je u polufinalu preslišan najveći rival Južna Koreja sa sigurnih 3:0. Brazil je u finalu prošao još gore nego u pravom polufinalu protiv Nemačke, domaćin je ponižen sa ubedljivih 8:1! Tako će prvi Mondijal za vlade novog Velikog vođe Kim Džon Una biti upamćen i po tituli svetskog prvaka u fudbalu.

***
#1
Kao i svaki Veliki vođa, Vučić (koji se i dalje lažno predstavlja kao "premijer") u svom obraćanju javnosti debelom masnom bojom podvlači arhineprijatelje srBstva "SAD i Hrvatsku", sproću kojih odoleva natčovečanskim naporima koje normalan čovek ne može ni da zamisli. Kao i svaki veliki patriota & džeparoš, on arhineprijatelje uobičajeno koristi da sluđenoj masi zamagli onih 40-45 tisuća evra po sportisti, koje će uobičajeno izbunariti toj istoj sluđenoj masi sjebanih plata, penzija, umova i života.
Hleb nije tri dinara, al' što se igramo svom snagom...

#2
Nikolić je definitivno razvio biznis sa medaljama i ordenjem. Ide u Brazil kao predsednik, ali i kao vešt preduzetnik. Medalje se već liju punom parom. Gde to, moliću fino, piše da će sportisti dobiti pare za medalje osvojene na Olimpijadi? Lepo piše - za medalje, ali ne i "olimpijske". Dakle - mogu i Tomine. A ono "zlato", što ga spomenu Mandatar kome uopšte ne stoji u opisu poslova ovo što priča i radi? Pa to već imamo po Boru i Majdanpeku, lijemo i trljamo ruke. Na kraju krajeva, nije zlato sve što sja, ima nešto i u mrskim nam evrima.
Ovakvu vrstu "logike" Vučić svakodnevno trenira po medijima u tolikoj meri da se više ne zna da li je i kada sa teorije prešao na praksu.

#3
Severna Koreja ima samo jedan TV kanal preko koga vlast truje narod. U Srbiji to važi za 99,999% RTV kanala (sto i kusur Pinkovih + razni RTSovi, Kopernikusi, Hepiji, StBovi, RTVovi i buljuci kvazilokalnih privatnih trovačnica). Kakva je razlika u "pobedi nad Brazilom od 8:1 u finalu SP" (na kome Kimilunija uopšte nije ni učestvovala, ali je pobedila arhineprijatelje SAD i Južnu Koreju - poznato, zar ne?) i Srbistana, te "najbogatije zemlje, sa najvećim privrednim rastom, koja je raj za strane investitore ali i građane koji to još uvek ne mogu da osete" i ostalim baljezganjima "po prvi put u istoriji"?
Ukoliko bi kradikali posegli za nekim od severnokorejskih sredstava za postizanje Cilja, opravdano sumnjam da bi bar pola Srbije bez ustezanja poverovalo u to. Pa zar to ionako nije budućnost u koju veruju?
Praksa je čudo.


Kada sve ovo (od 1 do 3) postavimo na jedno mesto u isto vreme, bolje bi bilo da nam se ne ispune crne slutnje. Jer... biće opet izbora, i to vrlo brzo. Brže nego što se prosečan srBistanac može dosetiti, a ovi su razvili izborno-pljačkaški biznis u tolikoj meri da se ta zahuktala mašina teško može zaustaviti samo pukim poštovanjem saobraćajnih propisa.
Milošević je, navodno, imao nekog severnokorejskog savetnika za trovanje naroda sublimiranim porukama preko televizijskog programa. Milošević je, nenavodno, imao Vučića za ministra dezinformisanja i Nikolića u vlasti. Pa dobro, ni ta, "tročetvrtinska" prisutnost nije danas za bacanje, Miloševića su ionako pregazili vreme i mangupi u njegovim redovima.

p.s.
Kada su, jedared, u Negotinu delili opštinske Septembarske nagrade (sada je to Majska, jer je ona stara bila rusko-komunjarska a ova nova je rusko-antiturska), nesrećnom dobitniku nagrade, koja podrazumeva pare tj. par desetina hiljada rajhsdinara, objašnjeno je da "on jeste dobio tu nagradu, ali ne treba da je zadrži, zato što je uobičajeno da dobitnik te pare vrati Opštini da bih ih uložila u razvoj kulture".
Pa dobro, nije nam strana ni domaća valuta, daj šta daš.

Uložiće i sportisti, tako, silne evre u ono u šta država (kao) ne bi smela javno i direktno. Samo neka je humanitarno i patriotski, biće vam sve oprošteno - pa čak i uspeh. A ako kojim slučajem ne budu hteli... pa, prekopaćemo mi i njima DNK, videćemo da li ima tu i po koja američka, hrvatska ili južnokorejska mitohondrija. Nemoj da misle da će da nećemo, jel' tako Dragane i Željko?
- Av!
- Av!
Eto.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...