Friday 12 August 2016

X-poze, zakletva i prvi putni nalog


I tako, konačno smo dobili još jednu staru Vladu u novom ruhu. Personalna rešenja su tu apsolutno beznačajna jer gospodin Vlada-To-Sam-Ja je jedini ministar svih ministarstava u Vladi kojom predsedava. Ne zanosite se da ćete ministrima viđati likove i (božemesakloni) dela. Iako je tokom TV prenosa stvoren privid kako oni polažu nekakvu zakletvu, jasno je da je tu zakletvu izgovarao lično i jedino On, dok su svima njima glave bile u Njemu - tačno tamo gde im je mesto dok mu se zaklinju na vernost. Varijanta "odozdo", naravno.


Ova Vlada će do tančina oslikavati aprilske izbore na kojima je izglasana. Dakle: besmisleno, nepotrebno, farsično i štetočinski - u kontinuitetu jednog sumanutog mandata - nalik na kobasice iz crtanih filmova. Potpuno isto, baš kao što je to slučaj i sa novim sazivom starog sastava republičke Skupštine.
Ne zaboravite - aprilski besmisleni izbori su bili težak falsifikat izjašnjavanja građana Srbije, pa shodno tome ni posledične Skupština i Vlada ne mogu biti drugačije do plagirane. Sve u duhu naprednog kradikalizma.
Performans tromesečnog razvlačenja (poput pokidanog lastiša na gaćama) formiranja Vlade, te trodnevnog skupštinskog prenemaganja i XXX-pozerskog uvlakaštva, okončan je u četvrtak naveče izborom i polaganjem zakletve od strane
istih onih koji su je zbog papagajskog ponavljanja već naučili napamet. Za petak, odmah posle prvih pevaca i komunalaca, zakazan je konstitutivni zornjak novoizabrane stare Vlade, na kome je jedina stvarno bitna tema bila overa putnog naloga novoizabranom starom premjeru za brifing-skok do Austrougarske, gde se konsultovao sa tamošnjim kancelarom i miinistrom spoljnih rabota oko toga kako Osmanlije sprečiti da ponovo dođu do kapija Beča. Prošli put su Evropi u miraz ostavili kafu, ko zna šta sad spremaju.


A po povratku iz Ćesarije, red bi bio da se On malo pozabavi i krucijalnom problematikom naziva ulica.
Nije odavno.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...