Friday 21 October 2016

Iz žutog keca u crnu osmicu


Proteklo je punih 8 godina otkako je sumanuti Tadić legalizacijom krađe poslaničkih mandata postao jedan od osnivača Partije Toma i Džerija. Zauzvrat, njih dvojica & njihove supozitorije svakoga dana mu se do neba na tome zahvaljuju, konstantno prizivajući "prethodnu vlast" u svojim molitvama Svetom duhu palanaštva.
I treba, nije bilo lako od usijanog samozaljubljenog žutog keca napraviti crnu osmicu; nije, čak ni u bilijaru a kamoli u politici ili stvarnom životu.


Na kraju pitanja 'da li je to reverzibilan proces, je li moguće preokrenuti ga u suprotnom smeru' stoji veliki upitnik. Međutim, kao što postoje i druge boje osim žute i crne, tako postoje i drugi pravci (takođe dvosmerni). Možda, jednoga dana, uspemo da pogodimo onaj pravi i bez svih njih, ofarbanih i prefarbanih svim bojama, pa prestanemo da se krećemo kao bilijarske kugle ili stoka - samo kada nas udare štapom. Biće bolje ako to uradimo sa namerom, nego slučajno.
Ima ovde još uvek živih ljudi, čak i posle crnih osam godina postojanja partije ratohuškača preobučenih u strahohuškače. Ljudi, koji se i dalje ne daju zbuniti lažima dahija. Nemoguće da nema.

Građanski krug

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...