Thursday 22 December 2016

Dan Reciklaže Armije


22. decembar je nekada bio Dan JNArmije.
Odsadpanadaljeiubuduće ovaj dan će da ima da bude Dan Reciklaže Armije, i neću ništa da čujem!
Kako stoje stvari, a stoje, Švedska uvozi nedostajuće količine otpada za reciklažu iz susednih država, Danske i Norveške, a o tome pregovara i sa Holandijom. Eto, isto tako i mi uvozimo vojni otpad iz Rusije. U stvari, taj otpad je poklon, a reciklaža će nas naknadno koštati. Baš kao što je (tradicionalno) i red sa bratskim nam poklonima. I reciklažama. Pardon - remontima.
Na stranu sad ovi bratski ruski... nego, vratismo li mi Iraku one Sadamove MiGove koji su onomad bili kod nas na reciklaži - pardon, remontu - ili su i oni završili tamo gde i ostala naša "humanitarna pomoć" kriznim žarištima širom sveta?
Kad smo već kod reciklaže, zaštite životne sredine i alternativnih goriva, da li ti MiGovi lete i na gas, onaj iz Južnog toka? Samo pitam, da nas ne pobiju bratski hemtrejlsi... malo li su nam oni natovski.
Bre, kako smo krenuli, ima silan narod da izgine od tolikog šveCkog standarda, koliko nam dobro ide.
Toliko dobro da ćemo morati da menjamo i neka pravila gramatike serbske, radi lakšeg toaletoidnog izveštavanja o budućim veličanstvenim uspesima našeg Naprednog Ratnog Vazduplohovstva i Protivvazduplohovne Odbrane & Samozaštite:
- mig (jednina)
- migovi (množina)
- mizi (većina)

zajahao miga

Stvarno: da li je sve ovo ipak bila samo još jedna previše laka mizija za Šizija?
Takođe recikliranog, pardon - remontovanog.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...