Friday 6 January 2017

Good morning Srbistan


Stigle prve predbožićno-badnjakdanske slike, od sabajle:


1. Prepodobni Velja Hrastosek karate udarcem obara balvane za Božić, jer on nije sisa da brsti granje k'o oni gradski metiljavci što pazare na ulici grančice za po 100 rajhsdinara i to bez fiskalnog računa. Samo se ti, brate Veljo, drž' balvana - bolje to nego "nešto gvozdeno".


2. Neki naš lik je organizovao masovni pokolj prasadi da bi ih potom u reš agregatnom stanju poklanjao sirotinji. Koliko pohvala za human gest, toliko i upozorenje da bi zbog ovakvog prasogenocida zaglavio robiju u državi Danskoj. Eh, ta trula EUropa... nije to nikad čulo za ovdašnji direktorski "princip 2x17", i zbogzato će 100% propasti.


3. Jedna baba u Brazilu se godinama molila figurici Elronda Napovilnog misleći da je to Sv. Antun. Podmetnula joj unuka. Bre, liči... Sram vas bilo da se podsmevate starijoj brazilskoj pionirki kad u Srbistanu imate na tone istih takvih koji se klanjaju svemu i svačemu - od Plastičnog Isusa do Postera Vođe u prirodnoj veličini. Pa ništa.


4. Srbistanske vlasti su rešile da Nebeskom Narodu uteraju finansijsku disciplinu, što ima važiti i za seno, slamu & ostalu biomasu. I zato, odsadpanadaljeiubuduće, po našim radnjama će se prodavati "(vakuumirana) božićna slama", višestruko skuplja od cene badnjaka na ulici. Ovo je odličan poslovni potez koji će se odraziti i na onu +100RSD nagradnu igru sa fiskalnim računima, u narodu poznatu i pod nazivom "Sakupite 10 fiskalnih računa iz različitih prodavnica, sa iznosom većim od 100 dinara, spakujte ih u kovertu, pošaljite u bubanj Đuke Bizona i tako postanite srećni dobitnik stana za Vođinog Batu". Seno u glavi. Slama u kesi. Zob međ' zubima.
Nego... slama u hipermarketima?! Pa ko će da zaštiti domaće male proizvođače od tog multikorporacijskog tržišnog nasilja?! 'Oćemo bre kvote za uvoz slame, čak su i stenice bolje kad su domaće!

To be continued...

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...