Monday 13 March 2017

Ponedeljak, trinaesti



Dobro jutro?
Ne, jutro nije dobro i besmisleno je ovako se pozdravljati u ludnici. Dok sami ne preduzmemo nešto zarad sopstvene budućnosti, umesto što čekamo da nam drugačiji i bolji život padne sa neba a padaju nam helikopteri u kome ginu deca i vojnici, dotle je svako nazivanje dobrog jutra, dana ili noći nažalost besmisleno, a zavisno od toga ko ga naziva ume da bude i licemerno.
Pre dve godine, Aleksandar Vučić, Bratislav Gašić, Zlatibor Lončar, Ljubiša Diković i njihova klika, poginulog pilota helikoptera, Omera Mehića, proglasili su alkoholičarem i glavnim krivcem za tu tragediju, javnosti obznanili svoje prostačko poimanje pojma "mrtav pijan", pokušavši na taj način da sa sebe skinu svaku odgovornost za pokušaj politikantsko-marketinške zloupotrebe spašavanja jedne bolesne bebe. Sa višestruko tragičnim ishodom.
Dve godine kasnije, i dalje niko ne odgovara za ovo ubistvo.
Niko živ.


"Pre tačno dve godine, 13. marta 2015. godine, srušio se helikopter Vojske Srbije. U njemu su poginuli lekari i bolesna beba, kao i članovi posade, časni i odlikovani oficiri. Ti oficiri su potom od strane vlasti proglašeni za krivce i alkoholičare. Ministri koji su zapovedili let u lošim uslovima i nacrtali se za slikanje, prošli su bez ikakvih posledica. Njihov šef, nije ni trepnuo na ovu tragediju, ali je odmah rekao da svoje lojalne pulene ne da. Mi pamtimo. Pa da i vratimo. Za početak olovkom, 2. aprila. Da se vrate zakon, pravo i pravda u ovu nesretnu zemlju."

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...