Tuesday 21 March 2017

Slet, SDO, voda i Vođa


Posle najurenih izraelskih producenata TV klipova, u IŠ AV (Izborni štab kandidata АV) ekspresno su pristigli severnokorejski spektakl-majstori kako bi organizovali vrhunac praznika svake normalne demokratije: slet.
U Kruševcu je, u to ime, pre neki dan održana i prva proba Sleta2017. Kako se da zaključiti po prvim fotografijama, proba je protekla u savršenom redu, učesnici su uspeli da u potpunosti savladaju sve višestruko složene figure & kate, a ekipa iz Pjongjanga već zadovoljno trlja ruke i broji šuške u iščekivanju obećanog nastavka uspešne saradnje.


Kao nagradu za uspešnu probu Sleta2017, probrana publika je dobila i SDO-paketiće (nepotrošene rezerve iz 1999), plus melem Vučić-vodu zaječarsku koja rastvara i najtvrđi crep napravljen od dvopeka. Ovo drugo zbog zuba, lekovita česmovača ne stvara kamenac i tako to, da ne bude posle neke zabune glede dahija itdetcisl...


Međutim, kao po običaju, dežurni mrzitelji, strani plaćenici i nedostojni ljudi su odmah horski požurili da kritikuju ovaj naš lep i tradicionalan narodni običaj međusobnog guzoskladnog dupeuvlakaštva na relaciji Vođa-Narod i obrnuto, pa su zloupotrebili slobodu pristupa najvišim državnim aktima pozivajući se na neke članove Krivičnog Zakonika Republike Srbije i Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, tumačeći ih kreativno em sopstvenovoljnoproizvoljno ne bi li komarački naštetili briljantnoj mamutskoj pobedi Vođe već u prvom krugu. Sram da ih bude, đubrad izdajnička!


Elem, da vidimo šta stvarno kaže taj Krivični zakonik:

Glava petnaesta
KRIVIČNA DELA PROTIV IZBORNIH PRAVA

Davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem
Član 156

(1) Ko drugome nudi, daje, obeća nagradu, poklon ili kakvu drugu korist da na izborima ili referendumu glasa ili ne glasa ili da glasa u korist ili protiv određenog lica odnosno predloga, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.
(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko zahteva ili primi poklon ili kakvu drugu korist da na izborima ili referendumu glasa ili ne glasa ili da glasa u korist ili protiv određenog lica odnosno predloga.
(3) Ako delo iz stava 1. ovog člana učini član biračkog odbora ili drugo lice u vršenju dužnosti u vezi sa glasanjem, kazniće se zatvorom od tri meseca do pet godina.
(4) Poklon ili druga korist oduzeće se.

Šta još tu nije jasno gospodi iz RIK, tužilaštava, policije i sudova?


p.s.
Sutra, u sredu 22. marta, je Svetski dan voda. Baš me zanima šta sve piše u deklaraciji na balonima "AV-vode" - ako tako nešto uopšte postoji, jer i za to postoji zakon (ili više njih) kojim je zabranjeno puštanje u promet prehrambenih proizvoda bez jasno i vidljivo istaknute deklaracije o sadržaju, proizvođaču (ili uvozniku), postojećim standardima, mogućim štetnim efektima i roku trajanja. Bez toga se ne sme puštati u promet na tržište Republike Srbije niti poklanjati nijedan proizvod koji se koristi za jelo i piće ili kao njihov sastojak prilikom pripremanja, jer potencijalno ugrožavanje zdravlja (u šta spada i nepostojanje deklaracije) predstavlja krivično delo.
Ako se "zaboravi" deklaracija, proizvod se smatra falsifikovanim.
Odakle ovi baloni, šta je u njima bilo pre nego što je sipana voda, da li su pre sipanja na ispravan i propisan način bili isprani i dezinfikovani, da li sipana voda zadovoljava standarde kvaliteta Republike Srbije, odakle je točena, da li su poštovane mere zdravstvene zaštite prilikom točenja vode u balone, da li oni koji su sipali imaju uredne zdravstvene i sanitarne kartone, šta je uopšte točeno u te balone?
Isticanje etikete nepostojećeg i neregistrovanog brenda (AV?), takođe potpada u nadležnost tržišne inspekcije, koja je bila dužna da kompletnu količinu sporne robe zapleni, uništi, o tome sačini službenu belešku i o svemu obavesti nadležno ministarstvo.
Ništa od toga nije urađeno, naravno. Zato što je "naravno" zato nam je svima tako, a biće nam drugačije tek onda kada ovo ne bude više "naravno" već nenormalno.
U sredu je Svetski dan voda a ne Svetski dan vođa, imajte i to na umu.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...