Tuesday 30 May 2017

Dan pre


Ostalo je manje od 24h do veličanstvenog trenutka kada će, po prvi put u unapređenoj istoriji Srbije, u zgradi Predsedništva biti ispijena nova vrsta kafe "sve-u-1". Pa kud bre baš sad nađe da se ljušti fasada na njoj, pomisliće strane delegacije (kojih će po prvi put u istoriji biti više nego na Titovoj sahrani) kako su ovde javne funkcije (pa čak i sama demokratija) samo jeftine kulise za naivne, da se iza njih krije nešto drugo, mnogo grublje, trošnije... trulo?
Bratislave, kućo stara i ruko desnija od desnoga Nebojše - reguliši to sofort!
Opravdaj bre poverenje, špaklu mu poljubim!


Meanwhile, spomenuti (i spopadnuti) Nebojša desni strahuje ko bi mogao odmeniti gospodara mu u premijerskoj fotelji, računajući da se ovaj zajebavao kada je pustio buvu da će Ivica Dačić biti imenovan za v.d. premijera. Nebojša je celoga života je bio prvi zamenik generalnog sekretara radikala, ministra Istine, potpredsednika pa potom i predsednika kradikala, prvog potpredsednika Vlade, premijera. Jednog dana, možda će postati i, po prvi put u istoriji, prvi potpredsednik Srbije. Ustavi i zakoni su čudo, rastegljivi k'o žvaka na đonu.
I kako sad - ID za v.d.?!
Pa ne može bre to tako, sunce li mu jebem lopovsko! Nebojša je ministar-policiot-mladočetnik, a ne ta debela komunjara! I šta ako se on primi na to imenovanje, pa MUP-u podnese zahtev za promenu ličnog imena kako bi se fest uklopio u vdovanje? Šta ako odluči da, ne samo ostane v.d. premijera, već ime od Ivica promeni u Vica Dačić pa tako "inicijalski" postane VD premijer, na mala vrata & Vođi iza leđa?! Đubre jedno pokvareno, pa cela Otadžbinska Vrhovna Komanda dobro zna ko je on, i kako lako menja koalicione partnere i gazde. Promena imena za njega ne bi značila ama baš ništa.
E, al' zato za Nebojšu - bi.


Zbogzato, Nebojša iz Beograda na Vodi proročanski predoseća da će nova Vlada biti ipak biti formirana, al' odistinski, u prvih dvadeset dana juna. Postupak promene ličnog imena garantovano traje duže - prođe jun dok se sve to provuče kroz lavirinte MUP, matičara, lokalne samouprave, poreske, katastra, elektrodistribucije, pošte, telekoma, komunalnih usluga i parking servisa.
Niko, pa ni Nebojša od Ministarstva Ljubavi, ne ume da objasni kada je to prethodna Vlada pala (potpuno je nebitno što je Gazda sam sebi podneo ostavku) - što bi bio jedini razlog da se bira nova. Molićufino, gde to piše da predsednik Srbije ne sme da sastav vlade poveri tipu u ogledalu? A šta ako je on jedini (a jeste) koji može da obezbedi većinu koja bi tu Vladu izglasala? I zašto da se uopšte glasa kada većina već postoji, baš kao i Vlada, i ko kaže da mandatar za sastav mora da postane premijer?
Pojam "Predsednik Vlade" sve više dobija na težini i verovatnoći, if you know what I mean...
Zbogzato je Nebojša pomenuti nervozan.
A sve bi bilo odavno drugačije da je Nebojša S. poslušao Nebojšu K. i uvažio njegove savete koje ovaj redovno odašilje sa vrha jedne zgrade na Terazijama...


I kraće.
Onda ne bi bilo razloga da se sve napredne Nebojše žderu čitavih dvadeset dana. 

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...