Tuesday 9 May 2017

Narode moj


KZN, minut 93.
- Pa dobro bre, šta još hoćete vi novinari, mrzitelji & nedostojni ljudi nijedni, nikada nije bilo u istoriji bolje za život u Srbistanu nego danas! Gde to još ima na svetu, osim u ovom našem ovozemaljskom raju naroda nebeskog: jedna trešnja 4 dinara, parče hleba 5 dinara...
- Ali, kralju, pa zar ceo hleb ne košta 3 dinara... kako sad to?


- Pa šta, i jedna cigareta košta isto kao ceo hleb. Birajte: ili jedite ili pušite... šta još hoćete, gde to još na svetu postoji veća sloboda tržišta od naše! Svašta... A kad kolače kupujete na kilo, to vam onda ne smeta, ha?! Da, da, vi iz N1... I zato, kako je to veliki Volter rekao na samrti: "Nije vreme za stvaranje novih neprijatelja".


Kada je moguće da kriška košta 5 a ceo hleb 3 dinara, tako se i Vučićevih 90 dana diplomatskog embarga Francuzima završavaju upravo na dan Makronove inauguracije. Doduše, to važi samo&jedino za izabranog Vučića, koji aktivno konzumira teoriju relativiteta vremena, po kojoj brzina njegovog protoka zavisi od nas samih i nije za svakoga ista. Lenjom narodu vreme protiče sporije, Vođi na spidu protiče neuporedivo brže. Najbrže.
Protrčaše mu tri meseca oštrih sankcija galima dok je izgovorio "Le Penski Vir"!
A kad se naš Predpremijer Ibi vrati sa polja Elizijumskih, pa nam odande donese naramke tankog em dugačkog bageta - ihaha, narodnog li veselja! Biće kriške i za manje od 5 dinara, pa ćemo onda da vidimo ko će da jede a ko da puši.
U to ime, santé et bon appetit! narode moj...
Reče prasac Napoleon.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...