Wednesday 21 June 2017

Život, univerzum i sve ostalo


Monty Python's "The Meaning Of Life" (1983)
Part V: Live organ transplants
Update: v.2.0.17



Život, univerzum...

Pacijenti koji poseduju donorsku karticu, a nisu donirali organ, nisu oslobođeni participacije.
Pacijenti koji poseduju partijsku knjižicu, a nisu platili članarinu, nemaju prava kandidovanja za partijske i javne funkcije, niti pravo da se preko partije negde zaposle.
Pacijenti koji poseduju TV prijemnik, a nisu platili TV pretplatu, nisu oslobođeni obračuna kamate na dug za struju u iznosu neplaćene TV pretplate.
Pacijenti koji poseduju pravo glasa, a nisu izašli na glasanje, nisu oslobođeni mogućnosti iskorišćenja njihovog glasačkog listića od strane izbornih organa.
Pacijenti koji poseduju privatni biznis, a nisu uplatili reket gde treba, nisu oslobođeni opomena da to u najkraćem roku učine tamo gde treba.
Pacijenti koji poseduju košnice i pčele pod u potpunosti ispunjenim zakonskim uslovima, a nisu omiljeni niti članovi nekog od klanova trutova, nisu oslobođeni besmislenih prijava od strane komšija koji su na okolnom poljoprivrednom zemljištu podigli u potpunosti zakonski nelegalne stambene objekte.
Pacijenti koji (još uvek) poseduju zdrav razum, a nisu gledali prvoinauguraciju, nisu oslobođeni gledanja drugoinauguracije niti reprize prvoinauguracije.
Pacijenti koji poseduju doktorat nekog od privatnih fakulteta, a ne znaju ni da li su redovno završili osnovnu školu, nisu oslobođeni opasnosti od imenovanja na najviše državne i poslovne funkcije.
Pacijenti koji poseduju ugovor o radu, a nisu hteli da u radno vreme idu na mitinge i ostale SNS-vašare, nisu oslobođeni otkaza.
Pacijenti koji poseduju iluziju da vekna hleba košta 3 dinara, a ne znaju da je 1% povećanja penzije manje od 10% smanjenja, nisu oslobođeni umiranja od gladi (čak ni u besvesnom agregatnom stanju).
Pacijenti koji poseduju radijatore u stanovima, a nisu imali grejanje primereno ljudskom dostojanstvu i potrebama, nisu oslobođeni tužbe zbog neplaćanja centralnog hlađenja tokom zime.
Pacijenti koji poseduju ADSL priključak, a nisu korisnici MTS, nisu oslobođeni očajne konekcije.
Pacijenti koji poseduju pasoš i visokoškolsku diplomu stečenu radom i znanjem, a još uvek nisu pobegli iz Srbistana, nisu oslobođeni konstantnog ponižavanja sve dok to ne učine.
Pacijenti koji poseduju dokaz da su pacijenti, a nisu hospitalizovani u odgovarajućim ustanovama već u Vladi, Skupštini, ministarstvima, upravnim organima i direktorskim foteljama javnih preduzeća, nisu oslobođeni obaveze da po svaku cenu tu ostanu i ne dopuste nekom normalnom da dođe.
Pacijenti koji poseduju (još uvek) nekakve fiks ideje o slobodi i pravdi, a nisu pokazali ni trunku namere da od toga odustanu, nisu oslobođeni daljeg ispiranja mozga i trovanja masom.
Pacijenti koji poseduju dokaz o uplati doprinosa za zdravstvo iz zarade i imaju zdravstvenu knjižicu, a nisu odabrali izabranog lekara, nisu oslobođeni neoveravanja zdravstvene knjižice niti šikaniranja od strane drugih neizabranih lekara (čak i da imaju izabranog).
Pacijenti koji poseduju državljanstvo ove kvazidržave, a nisu tom i takvom zadovoljni, nisu oslobođeni institucionalnog maltretiranja kome su izloženi oni koji nemaju to državljanstvo.



... i sve ostalo.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...