Monday 18 September 2017

I Novine Vranjske gore, zar ne


Internet stranice portala Novina Vranjskih od danas su "privremeno nedostupne".


U stvari:
- Novine Vranjske kao i portal Vranjske, od danas ne postoje, rekao je vlasnik tog nedeljnika Vukašin Obradović. (N1)
- Poreska i druge inspekcije već nedeljama borave u Vranjskim, a kompanija koja izdaje nedeljnik mora u stečaj. U sastavu ove izdavačke kuće se nalazi i štamparija. Firma će otići u stečaj, a potom u likvidaciju. (Slobodna Evropa)
- Novine su ugašene i u štampanom i u elektronskom izdanju, a ne postoji više ni portal Vranjske, potvrđeno je u redakciji ove medijske kuće. (Mondo)
- Sredinom jula, redakcija nedeljnika Vranjske je objavila da bi mogla da bude iseljena iz kancelarija u kojima je već 15 godina, pošto ih je vlasnik prostorija PIO fond tužio zbog neizmirenih kirija, a tužbom traži i da se isele. Redakcija Vranjskih u zvaničnom saopštenju tvrdi da su u trenutku podnošenja tužbe izmirili sva dugovanja prema Fondu PIO. (Insajder)
- Prema nezvaničnim informacijama, odluka o gašenju donesena je zbog teške finansijske situacije. (B92)
- Iako se već duže vreme spekuliše o tome da ovaj nedeljnik, poznat po kritičkom pisanju i istraživačkom novinarstvu, trpi velike pritiske vlasti, niko nije verovao u ovakav scenario. (Južne Vesti)
- Page unavailable. The page you requested is temporarily unavailable. (Vranjske)


Novine Vranjske više ne postoje.
Milošević se trudio da uništi sve oko sebe.
Tadić je uništio e-Novine i neke lokalne medije.
Nedavno je ugašeno srbijansko izdanje svetski poznatog magazina Newsweek, sa bezobrazno sličnim obrazloženjima tog "poteza".
Vučić je bio i ostao pravi majstor tog zanata. Nenadjebiv, profesionalac.
Srbija je baš kurate sreće sa tim... predsednicima.

***
I internet portali gore, a ne samo knjige i novine.
Dobrodošli u "Fahrenheit451".
Ne, dobrodošli u "1984".
Zapravo, dobrodošli u "1999" - roman (ali ne Pekićev) koji sam sebe piše punih 30 godina, još od septembra 1987. i uklete Osme sednice Centralnog komiteta još ukletijih srpskih komunista. Zato što Miloševićev ministar informisanja (u komunjarsko-fašističkoj vladi nacionalnog spasa SPS i SRS, uz statiranje Draškovićevih crvenih četnika), kako sam i dalje voli da kaže - "nikada ne ostavlja nedovršenim poslove koje je započeo".
Bilo bi ravno pišanju po samom sebi, tog majstora ponuditi rakijicom dok svom snagom radi.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...