Wednesday 13 September 2017

Pena party


Dakle, u utorak smo konačno saznali istinu koju su Kominterna, Vatikan i Novi svetski poredak vekovima krili od nas:
Za propast Dušanovog carstva, sumnjiv rezultat Boja na Kosovu, kumoubistvo Karađorđa, neuspeli rat Obrenovića sa Bugarima, ubistvo kralja Aleksandra (onog prvog Prvog), katastrofu na Legetu, ubistvo kralja Aleksandra (onog drugog Prvog), za dolazak Tita i komunizma, za odlazak Tita i komunizma, Dejton, Oluju, Solanu, malu Milicu, 5. oktobar, hapšenja "heroja" srBskih, ubistvo Miloševića, paljenje ambasada i džamija, pljačku prodavnica sportske opreme, klerofašističko divljanje navijača i besnih popova, Šešeljeve dilove i cinkarenja po Hagu, propast privrede i društva, Savamalu, najnoviju kosovsku vlast "naših" i "njihovih" kretena... i ko zna koliko još boleštija koje nam tek slede, definitivno je kriva pena od piva i kapućina na ustima.
- Pena?
- Može.


Kako stoje stvari, ispada da je celokupna istorija Srba samo jedna velika i beskonačna pena-party, i ništa drugo. Eto, čak se i g. Fontana, koji svake božje večeri prosipa sve i svašta širom domaćih nacifrekventnih medija, zapenušao kao da mu je neko u usta sipao deterdžent. OK, to smo već viđali širom naše zemlje ponosne (od Prestonice do najudaljenije palanke) ali da se čak i Vrhovna Fontana zapenuša, pa još toliko - zaista nismo.
Ovako sumanuto penušanje se može videti samo kod epileptičnih napada.
I kod besnila.


Kada besnilo, u jednom podivljalom i pomahnitalom društvu, postane stil društveno poželjnog ponašanja od vrha do baze, onda nije više čudno ni kada zapenušana usta zamene hladnu glavu i zdrav razum. U takvim društvima pena kad-tad krene da se valja po ulicama, najavljujući da za njom sledi nešto drugo i još gore. I klizavije.
Eto, čak se i Julinovo sumanuto "komandovanje" Vojskom sve više uklapa u ovaj penasti stil: tu su đevojke, a tu su i pena topovi. Pa kad krenemo da penom oslobađamo Kosovo... ih!


U stvari, svo to penasto ludilo je krenulo pre daleko manje godina nego što nam ovih dana podmeću. Sve je započelo 2011. sa penom ispod Tominog dupeta, onom morskom. Bilo joj je potrebno šest i po godina da stigne do Velikih Usana, i sada je konačno tu.
Zapenušala zabava može da počne.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...