Wednesday 15 November 2017

Majo, zvoni dvaput. Kucanje i dalje ne radi.


Zvončica Maja uvek zvoni dvaput.
Da ne čuje zlo.

poruka na vratima kabineta predsednice parlamenta

"Odluka vladajuće Srpske napredne stranke da raspiše vanredne izbore prestavlja logičan potez. Višemesečno razvlačenje po medijima na temu dileme raspisati vanredne izbore ili ne, konačno je završeno. Svi smo znali da će izbora biti. Koja to stranka ne bi raspisala izbore, u trenutku kada se njen lider tako uspešno predstavlja kao spasilac nacije, pritom ima i visok rejting? Aleksandar Vučić živi svojih 15 minuta slave, i trenutak je da osigura svoju političku poziciju za godine koje dolaze ... a svi znamo šta to znači - potpuna kontrola svih političkih i ekonomskih procesa u zemlji.
Zvuči poznato?"

Ovako počinje tekst Miloša Ćirića, objavljen 5. februara 2014. godine na sajtu Balkan Insight, prenet na sajtu Peščanika10. februara, te 14. februara na blogu Građanski krug (prevod sa originalnog teksta na engleskom).

poruka na vratima privatnog stana predsednice parlamenta

U Zemlji, u kojoj 15 minuta Vučićeve slave traju već petu godinu po 25 radnih sati dnevno, imali smo redovnovanredne izbore 2012, 2014 i 2016 godine. Naprednologično je da redovnovanredni izbori budu održani i 2018. Pa šta mislite, zašto se Zvončica Maja toliko prozvonila a kradikali toliko prolupali - ako nije zbog izbora? Da se prvo lepo samoraspuste, pa posle još jedared samoizaberu i opetpostave na ista mesta.
Od tolike količine orvelijanskih dvomisli svakom iole razumnom čoveku na kraju i sam mozak počne da zvoni.
Zvuči poznato. 

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...