Tuesday 19 December 2017

From Russia with love


Nakon što je izduvao sve svećice na slavskom kolaču i poželio sebi (al' u sebi, da ne čuje zlo) tajnu želju povodom kućne slave, Aca Vukac se direkt iz Moskve obratio negotincima, i to sledećim rečima:
- Dragi moji negotinci, svi vi - vas tri hiljade i kusur - koji ste platili kartu da me vidite u nedelju i mislite da sam vas ispalio, obećavam vam besplatan autobuski prevoz i besplatne ulaznice za koncert koji će u Beogradu održati Aca Lukac na dočeku nove 2018. godine. I zapamtite, ja vas nisam nikada zajebao, već je to uradio onaj Šuntanovac koji u subotu pobeže iz Negotina umesto da se sam preda policiji pred dolazak predsednika, to jest Mene. Volim i ja vas, pamtite pa vratite!
To reče, pa ugasi poslednju žišku tamjana, pred odlazak na vojni otpad po novi protivgradni sistem.

pop, domaćin i bračni drugovi

Kako info-portal bijeljinske TV BN danas javlja, "Vučić osveštao slavski kolač" u poslovnim prostorijama SPC a.d. u Moskvi. Tom prilikom je naš vladika izjavio da je "Vučić prvi predsednik Srbije koji je u ovu crkvu ušao od završetka Oktobarske revolucije". Na kraju, kažu da će Vučić u toku dana imati sastanak sa Putinom, kada će dogovoriti isporuku raketnog sistema S-300.
Naprednjačkim novogovorom rečeno - trostruko autovanje:
1. Slavski kolač, žito i vino se nose u crkvu ili pop dolazi u dom da osvešta i reže slavski kolač - a ne domaćin slave. Glodur medija iz grada u kome je postojala kafana sa cenovnikom "kafa - dinar, kava - dva, kahva - metak u čelo", morao bi to da zna (s obzirom na teritorijalno-metafizičku pripadnost jednoj od ortodoksnih džamahirija).
2. Srbija je u vreme i nakon Oktobarske revolucije imala kraljeve, predsednike prezidijuma i predsedništava, ali prvog predsednika u svojoj istoriji izabrala je tek 1990. godine. Do danas, predsednici su bili Slobodan Milošević (dva puta), Milan Milutinović (jednom), Boris Tadić (dva puta), Tomislav Nikolić (jednom) i Aleksandar Vučić (?). Ako ste uočili mandatnu matricu 2-1-2-1-?, onda ćete lako pogoditi šta je to Vučić tajno (u sebi) poželio dok je duvao u slavske svećice.
3. Ukoliko ste, grešni, kojim slučajem pomislili da je odgovor na prethodno pitanje (o predsednikovoj tajnoj želji) "ruska nuklearna podmornica" - pogrešili ste. To se ne dobija niti pazari pod svetlom voštanica u dimu tamjana, već na vojnim otpadima. Ili u presedničkom kabinetu novog ruskog cara, koji je sto godina nakon Oktobarske revolucije konačno izbrisao sve razlike između crvenih i belih (ne samo Rusa). Tu prvoveličanstvenost Vučićeve posete pokvario je jedan od mrziteljsko-zlobničko-nedostojnoljudskih komentara na ovu vest BN portala:
- E moj sine Alek, na moju i u moju slavu ideš da trguješ oružjem. Baš ti hvala.

Inače, bosanski BN je doslovce prepisao od beogradskog blatoida Alo! ovu vest, koja tamo jedino ima drugačiji naslov - "Vučić sekao slavski kolač u Moskvi". Baš kao što važi za osveštanje, isto važi i za sečenje: slavski kolač se ili nosi u crkvu ili sveštenik dolazi u porodični dom, gde sprovodi obred osveštanja i sečenja slavskog kolača. Tek nakon toga pop, domaćin i ostali lome lebac. Ništa Vučić, ništa Moskva... jasno? Džabe, "sekao" ili "osveštao", fake news su jedna od glavnih kradikalskih tehnologija razvučenog očuvanja vlasti.
Takvima je potpuno nebitna činjenica da je sve do sad opisano činilo privatno lice Aleksandar Vučić, a ne javni službenik / predsednik Aleksandar Vučić. Razlika je ogromna, kako u interpretaciji tako i de profundis (ma koliko vas ubeđivali da se radi o istom karakteru u dva pakovanja).
O ceni i kvalitetu dogovorene "isporuke" ćemo nekom drugom prilikom.

Vjačnaja slava.
Ispala se nastavlja.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...