Saturday 9 December 2017

Nema buke, prašine i trine


09.12.2017.

Na sredini smo predizbornog odbrojavanja - petnaest dana od početka i još toliko do kraja otkucavanja lokalizborne štoperice. Izmena u odnosu na prethodnu sedmicu ima, a sada se žestoko umešao i strani faktor - tj. onaj "preko brda", beogradski.
Cirkuski.



Presek
- Junajted ljaksestranka je nekako sakupila dovoljno potpisa za 1/3 liste neophodne za izlazak na izbore. Ili su im u poslednji tren dodali kradikali, ili je ovo dokaz da u Negotinu ima dovoljno kladioničara da naprave listu i izađu na izbore. Ukoliko sumnjate u istinitost prve tvrdnje, pronađite snimak skupštinskog zasedanja od petka, potražite deo negde oko 19:30, gde Marjan Rističević standardno baljezgajući kontemplira pa kaže da "će obe seljačke stranke - da, u Srbiji postoje dve seljačke stranke - podržati ove što samo kukaju kako im smeta ova vlast, ako im oni ponude i urade sve ono što je do sada uradila Srpska napredna stranka za njih"... Pametnom dovoljno, budalama nikad dosta.
- 4D (DJB, Dveri, DSS, DBeli) anonimna antikorupcijska koalicija je strpljivo čekala (onako, koštunjarski) - pa izgeda odustala od izlaska na izbore.
- Na umalo-pa-redovne vanredne lokalne izbore u Negotinu, definitivno izlaze tri iste:
1. lista SNS-SPS, sa Aleksandrom Vučićem / Ivicom Dačićem kao kandidatom za predsednika opštine

2. lista DS (na kojoj su i kandidati iz LDP) sa dr. Momom Petkovićem kao kandidatom
3. lista Ujedinjene seljačke stranke (USS), bez kandidata za bilo šta osim kvota
Toliko o izbornim listama.
Da pogledamo šta se dešavalo iz dana u dan, tokom prethodne sedmice:
Ponedeljak:
- Agroministar otvarao njive, šume, livade, voćnjake, parkove, košnice, kanale, obećao cvetanje u proleće, lubenice tokom leta, žetvu na jesen i sneg iduće zime. Nije primećen da mazi gice, telad i depresivne koke.
Utorak
- Ministar neobrazovanja otvarao već otvaranu klonjaru u gimnaziji. Jbg, mora malo.
Sreda
- Držsekretar za omadinu & sport otvarao već otvorenu školsku salu za fizičko, jer mora još malo.

Niko od pobrojanih cirkuzanata nije cepao drva, ostavili su nešto i za ove lokalne.


Lokalni bojkotfront Negotin - nosioci liste Janković & Jeremić

Četvrtak
- Janković i Jeremić su telegrafski, iz Beograda, rešili da lično bojkotuju izbore u Negotinu (i ostale četiri opštine, takođe pogođene elementarnom izbornom nepogodom). Ono, jes' da nemaju nikoga ovde od svojih (Janković možda misli da još uvek ima nas nekoliko potpisnika koji smo se pridružili Apelu100 ali sigurno zna da više nema DS, dok Jeremić i dalje ima onu dvojicu najurenih iz Srpske radikalne stranke), al' kad mogu Vučić i Dačić da se kandiduju na lokalnim izborima u Negotinu, e pa vala može i JJ dvojac da formira Lokalni Bojkotfront Negotin - i tačka!
Petak:
- Tokom noći, lokalne "delije" delijski slavile pobedu Zvezde skakanjem po haubama parkiranih automobila u centru grada, deganžiranjem kanti za smeće i ostalog nefiksiranog komunalnog inventara, obijanjem zabavišta i prevrtanjem kontejnera od 5 kubika (onih, što podsećaju na tenkove iz WWI). Šta ćeš - porasla deca, osamostalila se, poludela kao i nekadašnji vođa navijača im. More, tako bre treba sa Nemcima, uvek kad nam se ukaže prilika, da im gazimo kola i prevrćemo kontejnere... mjkmga okupatorske!


Zvezda!

Zaključak
Ludo, burazeru. Lu-do.
I tek će biti.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...