Thursday 5 April 2018

Pluskvamperfekat futur is unwritten


Interneti bruje:
SNS sprema u Nišu miting podrške svom Vođi, drnče se autobusi širom Srbije?!

Šta je bre, oćete nazad aerodrom, uzimaladavalasakučkamaspavala nijedna, a?!
E pa volim i ja vas - ne dam, i tačka.

Elemdaklem, gosn Offspring Slobošešeljitis bi da napravi i jedan kontramiting po svojoj meri, mada izmešten iz postizbornog Beograda u postaerodromski Niš. Njegovi politički preci su onomad prvo dobili po njuškama upravo u Nišu. Šta će sada uraditi tim povodom nišlije koje danima protestuju zbog krađe imovine grada? Podsetimo se - ista takva krađa, legalizovana i "izbornom", predstavljala je povod za početak demonstracija 1996. Da li će građani Niša organizovati kontra-kontramiting, suprotstaviti se prisilnoj autobuskoj kolonizaciji političkog (i svakog drugog) života u svojoj varoši?
Ukoliko misle da urade isto kao pre neki dan, kada su Zmihajlovićku potprašili zvižducima, onda se grdno varaju, jer ti zvižduci ne mogu da probiju tri sloja kreča kojima je premazan njen slušni nerv. Ona je tamo ionako bila poslata upravo da bi joj zviždali, da potom odvali par svojih otrcalih replika koje godinama ponavlja (među njima i retardaliju kako će okupljeni umesto referenduma dobiti nove lokalne izbore po nosu) i da odfejkuje razlog za organizaciju SNS kontramitinga.
Sednica niškog parlamenta je, inače, odložena pa neki političari ovdašnji to smatraju malom ali bitnom "pobedom građana i opozicije" (?!). Zato će sad Maja-Dži ex-deputatu Veselinoviću & ostalima lepo objasniti kako je "normalno funkcionisanje demokratski izabrane vlasti u Nišu postalo nemoguće", uvaliće im privremeni SNSPS Organ (čiji će nedodirljivi članovi završiti sve poslove & posliće umesto odbornika koji ne bi da se kače s' komšije) i izbore, koji će iznova potvrditi volju naroda. Onog istog naroda, koji, da ga baciš na sred (Pasuljanske?) livade ne bi znao da ti kaže na koji stranu je njegov Niš, a kamo li da ga nešto zabole za jerodrom sa koga se ionako ide samo u Svet - onaj, što oduvek mrzi nas srBe.
Za nešto ozbiljnije od zvižduka gluvima potrebna je poveća špahtla koja efikasno skida debeo sloj lepka za plakate kojima su premazani mozgovi prvo samih nišlija, ali i svih ostalih koji žive u ovom provizorijumu od države. Ovo se ne odnosi samo na drugove i drugarice članstvo bande kradikalske, već doslovno na sve koji ovde životare.
Bude li (a biće) opet nekog izbornog izjašnjavanja u Nišu - i pripadajuće mu obavezne izborne krađe - politička platforma svih onih koji se ne mire sa politikom kradikalskih laži i pljačke mora obavezno sadržati reči Mladena Jovanovića:
"Niški odbornici će glasati za građane, ili za sebe i svoje pozicije. Kažite im da ste toga svesni i da ćete ceniti ako naprave pravi izbor, ali i da ćete tražiti njihovu odgovornost ako on bude pogrešan. Dragi lokalni političari u Nišu i celoj Srbiji, ako vi morate da klečite pred vašim partijskim šefovima iz Beograda, mi ne moramo."
Jeste bitno da li protestuje 5000 ili 300 nišlija, jer Vučići se plaše i manjeg od ta dva broja.
Inače, mrka kapa (bez druga Milutina) da će doći do ozbiljnijeg suprotstavljanja (ne)najavljenoj invaziji kradikalskih skakavaca na Niš, poput pomenutog otpora iz '96. Ovo danas su ipak neka druga, moderna vremena.
Nazvaćemo ih pluskvamperfekat futur - davno svršeno vreme buduće.


Srbiji ne nedostaju političari i spasitelji, već Džo Stramer:
- The future is unwritten. Without people you are nothing.
Budućnost nije napisana, ne dajte im da vas lažu. Oni ionako ništa drugo ne umeju da rade.
Ko je shvatio, zna i šta mu valja činiti.
Ostali, voljno.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...